Aslında bahçemizin ürünü mis kokulu limonlardan güzel bir limonlu cheesecake vardı aklımda.
Ne var ki, komşunun bahçesinden gelen portakallar iki gündür sepette duruyordu. O halde portakallı bir tarife öncelik vermem gerekiyor diye düşündüm. İlk aklıma gelen de kendi tariflerimden biri olan portakallı kek oldu. Yeni bir şeyler denemeyi kolumun tamamen iyileşmesinden sonraya erteledim. Annemden ufak tefek yardımlar alarak pişirdiğim kekim, mis gibi portakal kokusu, yumuşak ama süngersi dokusu ile çok güzel oldu. Zaten burada beğenilmeyen tarifleri paylaşmıyorum.
Denemek isterseniz işte Tarifim:
12 Adet için
Malzeme:
2 yumurta
1 büyük çay
fincanı(kupa) elenmiş, içine yarım paket
kabartma tozu ve bir paket vanilya ilaveli) beyaz un
6 kaşık toz şeker.
Bir çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt
Rendelenmiş portakal kabuğu
1 portakalın suyu
Portakal kabuğu şekerlemesi(isteğe bağlı)
Kuş üzümü
Önce sıvılar ve şeker çırpma teli ile kuvvetlice ama kısa
süreli çırpılır.
Sırası ile, rendelenmiş portakal kabuğu, kuş üzümü, un
eklenip bu kez kaşıkla karıştırılıp homojen hale
getirilir. Kek kağıtlarına paylaştırılıp
tam ortalarına birer çay kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi konularak ,
180 derecede 35-40 dakika pişirilir.
Afiyetler olsun !
Kek muhabbetinden sonra açan en erkenci sümbülümü görmenizi istedim. Sabah uyanınca enfes kokusu ile beni büyülüyor bir kaç gündür.
Sümbüllerimi ektiğim gün(7 Kasım'da) sizlerle paylaşmıştım: Şimdi lale, sümbül ve nergis ekmenin tam zamanı(tık)
Vee, açmaya başladılar. Hemen hepsi tomurcuk verdi. İçlerinden bu pembeli hanımefendi açtı:)
Şimdilik Begonvilli Ev'den bu kadar. Tüm dostlara sevgiler, selamlar..