http://www.lezzetyolu.com/
Nefis ve uygulanabilir tarifleri, harika sunum önerileri ile vazgeçilmezlerimden oldu.
En son (dün) bu pilav tarifini paylaşmışlar. DENEDİM, HARİKA OLDU. Sevgili okurlarıma ulaştıramazsam çatlarım diye kendilerinden izin aldım ve şimdi bu tarifi paylaşıyorum.
Ananaslı Pilav
- Zorluk derecesi: Orta
- Kaç kişilik: 4
- Hazırlama süresi: 15 dk
- Pişirme süresi: 15 dk
- Toplam süre : 30 dk
- MALZEMELER
- 1,5 su bardağı yasemin pirinç
- 1 iri havuç
- 2 adet yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 dilim 1 cm kalınlığında dilimlenmiş ananas
- 1 küçük çaybardağı kuru üzüm
- 1 küçük çaybardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Farklı bir pilava ne dersiniz? Ananas çiğ tüketildiğinde harika bir meyve, kullanıldığı tatlı, yemek ve salatalara kendine özgü aroması ile farklı bir lezzet katıyor… Bu pilavda kullandığım diğer malzemelerle birlikte nefis bir sonuca ulaştım. Merak edenler! Hemen iş başına
Ananaslı pilav nasıl yapılır?
1-Pirinci yıkayın ve 1 saat kadar sıcak su ile ıslatın.
2-Tereyağını ve sıvıyağı eritip hafif kızdırın, ince kıyılmış yeşil soğanları tencereye alarak 1-2 dakika kavurun.
3-Kazınıp yıkanmış ve minik küpler halinde doğranmış havucu soğana ilave edin. Soğan ve havuç diriliğini kaybedene kadar 2-3 dakika daha soteleyin.
4-Doğranmış ceviz ve üzümü ilave edin hep beraber 1-2 dk daha soteleyin.
5-Pirinci sudan geçirin ve süzün, küpler halinde doğranmış ananas, zencefil ve tuz ile birlikte tencereye katarak bir iki kez karıştırın. 1,5 su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin.
6-Üzerine kağıt havlu serin ve 15 dakika kadar dinlendirin. Pilavınız hazır.
Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun
TEŞEKKÜRLER LEZZET YOLU!