29 Eylül 2017 Cuma

Yeni Mutfak

Hiç bir şeyden çekmedim, eski mutfağımdan çektiğim kadar..  Evin benden önceki sahipleri dev insanlarmış. Mutfak tezgahı standartlardan 15 cm yüksekti. Ben zaten ufak tefeğim. Sadece o olsa; kullanışsız dolaplar, ölü alanlar, kalın  tuğlalarla yapılmış  bölmeler, korkunç zor çekilen çekmeceler. Şükürler olsun ki kabus bitti. Uzun bir  ön çalışma yaptım. Pek çok mutfak fotoğrafı ve  hazır mutfak inceledim. Mutfak ekipmanlarımı gözden geçirip yenilemem gerekenleri yeniledim.  Tam dört mobilyacı ile  görüşüp işlerini inceledim. Yaptıklarını çok beğendiğim birini verdiği aşırı yüksek fiyattan dolayı, bir diğerini, zevksiz olduğu için,  ikincisini de  söz verdiği saatte gelmediği için eleyip sonuncuya  gördüğünüz mutfağı yaptırdım. Mobilyacım yaptığım çizimlere büyük ölçüde sadık kaldı. Kusursuz olmasa da kabul edilebilir bir iş çıkardı. Granit, seramik ve kulpların seçiminde yaşadığım zorlukları, elektrikçi ile olan sorunları, su arıtıcısının montajında oluşan gerginlikleri ne siz sorun ne ben anlatayım. Bir de uzunca bir süre bahçe mutfağında yemek pişirmek zorunda olduğum için pek çok  malzeme ve araç gereci taşımam hiç kolay olmadı. Sonuçta bitti. 

İşte yeni mutfağım:
























Kilerin içini  görüntülemeyi unutmuşum











Ve bu da korkunç eski mutfak


9 Eylül 2017 Cumartesi

Blogda Teknik Sorunlar Var!



Çok değer verdiğim dostlardan gelen yorum ve yorum yanıtlarını görünce sevinerek onayladım.. Ancak ne oldu dersiniz? Yok oldular!!! Üzgünüm...

3 Eylül 2017 Pazar

Muhteşem Gelin Pasta


Yumuşacık, ipeksi, kıvamı mükemmel bir pasta  yemek isterseniz deneyin.

Malzemeler
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
3 kaşık un
3 kaşık nişasta
1 paket şekerli vanilya
1 çay bardağı şeker
1 poşet krem şanti
Üzeri için kıyılmış bitter çikolata

Pandispanya için:
5 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından  bir parmak eksik şeker
1 su bardağı eritilmiş tereyağı, sıvı yağ karışımı (yarı yarıya)
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

Yapılışı:
Önce muhallebiyi pişirip soğumaya bırakmak gerekiyor. Krem şanti dışındaki malzemeler soğuk sütle birleştirilip karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Pürüzsüz bir muhallebi için karıştırma önemli. Kaynamadan sonra  altı kısılıp bir kaç dakika daha pişirilip soğumaya bırakılır. Ilıyınca  krem şanti eklenip iyice  yedirilir ve streç filmle kapatılıp buz dolabında bekletilir.

Pandispanya için yumurtalar ve şeker önce bir dakika yavaş, sonra  4 dakika da hızlı olarak çırpılır. Yağ ve süt eklenir. Kabartama tozu, vanilya ve kakao ile birlikte elenmiş  un eklenip çırpılmış yumurtalara katılır. Ben bu aşamada mikserin çırpıcı ucunu  çıkarıp  hamur karıştırıcı ucu taktım. Çünkü sadece  unun  sıvılara yedirilmesi gerekiyor. Çırpma işlemine devam edilirse  pandispanyanın  sıkı olma olasılığı var. Yağlı kağıt  serilmiş dikdörtgen tepsiye  dökerek 170 dereceye ayarlanmış ve  beş dakika kadar ısıtılmış fırında  35 dakika pişirilir.  Pandispanya soğuyunca boylamasına  üçe kesilir. Katların arasına  muhallebi sürülür. En üste daha bol yayılarak kıyılmış bitter çikolata ile  süslenir ve buz dolabında  dört beş saat  dinlendirilir. Afiyetler olsun!