Bu kek harika!
Lezzeti, kokusu, dokusu ile denemeye değer. İşte tarifi:
1 su bardağı mısır unu
2 su bardağı un (Un miktarı kullanılan unun kalitesine, tazeliğine göre değişebilir. Kontrollü eklemekte yarar var.)
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker ( Bir bardak da olabilir, biz az şekerli seviyoruz)
2 çorba kaşığı pekmez
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
Şeker ve sıvıları derince bir kapta çırpma teli ile hızlıca çırpıyoruz. Buğday ununun yarım bardağını ayırarak kalanını, mısır ununu, kabartma tozunu, vanilyayı ayrı bir kapta karıştırıyoruz ve un karışımını sıvılara ekleyip kaşıkla hızlıca yediriyoruz. Eğer fazla sıvı ise ayırdığımız unu da ilave ediyoruz. Benim kekimde 2 bardak buğday unu ve 1 bardak mısır unu tam geldi. Kek kalıbımızı yağlıyoruz. Hamuru kalıba dökmeden önce pekmezi şöyle bir gezdirip fazla karıştırmadan hamurla birleştiriyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Benim fırınımda alt gözde 40 dakika kadar pişti. İnce bir bıçakla kontrol ettim. Bıçağı batırınca bulaşmıyorsa tamamdır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.