Kekimizin Tarifi:
4 yumurta
1 Çay fincanından biraz eksik şeker
2 Çay fincanı elenmiş un (kabartma tozu ile birlikte)
Yarım çay fincanı süt, yarım çay fincanı sıvı yağ
Rendelenmiş portakal kabuğu
Üstü için kakaolu fındık kreması, ev yapımı Dolche de leche (süt reçeli), fındık.
Yumurta ve şekeri bir kaç dakika kuvvetlice çırpıyoruz. Diğer sıvıları ekleyip homojen bir karışım oluncaya dek çırpmaya devam ediyoruz. Portakal kabuğu rendesini, tarçını da ekleyip çırpmayı bırakıyoruz. Unu ekleyip kaşıkla bir güzel yediriyoruz. Hiç pütür kalmamalı. 170 derecede 35 derece pişirme yeterli. Soğuyunca süslemeleri yapabilirsiniz. Keklerin bir kısmını fındık kremasına, diğerlerini de süt reçeline batırıp irice çekilmiş fındığa daldırma yöntemi fena değil. Kısacası dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.