Bahçemdeki cömert limon ağacından söz etmiştim. İşte bu kek onun ikramı!
Çok da lezzetli oldu. İçi kaymaksı ama kesinlikle iyi pişmiş, limon kabuğu aromalı kekimin çok lezzetli, limonlu bir kreması var ancak henüz buz dolabında. Çünkü bir görünüp bir kaybolan güneşi kaçırmadan görüntülemek için krema ile süsleme aşamasını atladım. Artık kremayı hayal edin:)
Denemek isterseniz tarifi en altta .
Sabah yürüyüşünde yine dayanamayıp bu anemonları topladım. Aradaki maydanoza benzeyen yapraklar anemon yaprakları. Diğer yeşillikler farklı bitkiler. Yaprak formlarını beğendiğim için bukete dahil ettim.
Balkonumdan sevgili ormanımın bir bölümünü görebiliyoruz. İşte mis gibi çam ağacı kokulu balkonumuz:
Sarı çiçekler açan sedum, balkonumun en neşeli bitkilerinden biri.
Sümbüllerim de coştular. Pembe ve sarılardan sonra beyazlar da açtı.
İlk kez sarı nergis yetiştirdim.
Limon Aromalı Kek
(12 cupcake için)
Malzemesi:3 Yumurta, 3 çay fincanı elenmiş un, yarım çay fincanı sıvı yağ, yarım çay fincanı eritilmiş tereyağ, yarım çay fincanı süt, 1 çay fincanı şeker, 1 limonun rendelenmiş kabuğu, 1 paket kabartma tozu.
Kreması: 1 çay fincanı labne peynir, 2 kaşık pastörize tereyağ(oda sıcaklığında), yarım çay fincanı pudra şekeri, yarım limonun suyu.
Yapılışı:
Önce krema malzemesini pürüzsüz olacak şekilde iyice çırparak buzluğa koymak gerekiyor. Ara sıra karıştırıp düzgün soğumasını sağlamalıyız.
Diğer işlem basamakları şöyle:
Un kabartma tozu ile birlikte elenir, içine rendelenmiş limon kabuğu eklenir.
Karıştırma kabında yumurtalarla şeker çırpma teli ile hızlıca çırpılıp diğer sıvılar eklenir ve bu kez kaşıkla karıştırılır. Sonra unlu karışım olabildiğince çabuk ve pürüzsüz hale gelinceye dek yine kaşıkla yedirilir.
Çok fazla karıştırılınca yeterince kabarmıyor. Önceden ısıtılmış (175 derece) fırında yarım saatte pişti benim kekler. Siz kendi fırınınıza göre ayarlayın.
Soğuyunca krema sıkma torbası yardımı ile süsleyebilirsiniz. Benimkiler gibi sade olarak da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!