Ekmek yapma makinemde bir sorun çıkınca, bir süreliğine dışarıdan ekmek almaktansa başka çözümler ürettim.
Diğer öğünlerde ekmek olmasa da oluyor bizim için. Ama kahvaltı onsuz olmuyor. O halde bir alternatifi olmalı ekmeğin.. Ara sıra yaptığım, biscottiler geliyor aklıma. Tatlısı ile, tuzlusu ile, hafif kıtır, kolay bayatlamayan, lezzetli biscottiler kahvaltıya yakışıyor. Bu kez tuzlu olanları tercih ettim.
Tarife geçmeden önce biraz biscottiden söz etmek istiyorum. Kendileri bir tür peksimet oluyorlar. Yalnız ekmekten değil de sertçe bir kekten yapılan gevrekçe bir kurabiye. İtalyancada iki kez pişmiş anlamına geliyor. Ben süzme kahve ile, çok az şekerli olanı seviyorum. Kahvaltıda ise tuzlu olanlar hoş oluyor. Lara'da otururken yakın sayılabilecek bir pastanenin harika biscottilerinden alırdım. Şu antep fıstıklı olan, mis gibi vanilya kokanlardan. Burada böyle bir şansım olmadığı için kendim yapayım dedim. Epeyce araştırıp onlarca tarif buldum. Buraya geldiğimizden beri güzel biscottiler pişiriyorum.
İşte tuzlu tarifimiz:
2 çay fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
3 kaşık dolusu tereyağ
1 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı dolusu esmer şeker
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
3 kaşık dolusu tereyağ
1 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı dolusu esmer şeker
yarım çay bardağı yoğurt
Yapılışı:Önce fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.
Eritilmiş tereyağına zeytin yağını da karıştırın. Yoğurdu ve yumurtaları ekleyip iyice yedirin. Şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
Vanilya, kabartma tozu ile birlikte elediğiniz unu yağlı karışıma katarak hamurunuzu (fazla yoğurmadan) hazırlayın. Streç film yardımı ile uzunca bir silindir yapıp pişirme kağıdı yayılmış tepsiye yerleştirin. Ya da bu defa benim yaptığım gibi dikdörtgen kek kalıbını kullanabilirsiniz.10-15 dakika pişirip iyice soğutun.
Soğuyunca keskin bir bıçakla ekmek dilimler gibi kesin ve bu dilimleri tekrar fırınlayın. İkinci fırınlamadan önce fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürmeyi unutmayın. 15 dakika daha pişirince biscottileriniz hazır demektir. Soğuyunca kapalı bir kutuda ya da kavanozda dört beş gün taptaze kaldığını da hatırlatayım. Afiyet olsun!
Böğürtlen şurubu bahçemizin ürünü.
Mmmmh, enfes görünüyorlar, ellerinize sağlık, tariflere bereket :)))
YanıtlaSilBu hoş yorum için çok teşekkürler.
Silmüthiş görünüyor,ben de yapayım.
YanıtlaSilsevgiler
Şimdiden eline sağlık o halde. Bizden de sevgiler.
SilEline sağlık komşucuğum. Zaten yakınında pastane bile olsa insan kekini kurabiyesini kendi pişirmeli , artık nedense - yaş almaktan olabilir mi acaba- en bildik yerden alınan hamur işleri bile benim midemde sıkıntı yaratıyor.
YanıtlaSilBiskottiyi severim , dediğiniz gibi çaya kahveye lezzetli bir yoldaş .
Afiyetler olsun !
Çok doğru, ev yapımı gibisi var mı.. Her pastaneye itibar etmem zaten. Kalitesini kanıtlamış, marka olmuş firmaların bazı özel ürünleri için gidebilirim alışverişe:)Çok teşekkür ederiz.
Silherşey nefis görünüyor, tam yaz masası şu gri yağmurlu havada içim açıldı..
YanıtlaSilmersi:)
Teşekkürler Sebuş Şu an burada da hava yağacak gibi.
Silçok güzel bir paylaşım olmuş, mis kokulu tereyağlı biscotti, rengi ayrı güzel böğürtlen şurubu, pembe güller ....
YanıtlaSilTeşekkürler sevgili dost. Senin de her şey gönlünce olsun.
SilBiscottiler çok güzel görünüyor. Ama böğürtlen şurubu rol çalıyor diyebilirim. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Çok teşekkürler. Bence de:)
SilAfiyet olsun. Ne renkli kareler;)
YanıtlaSilTeşekkürler:)
SilEllerinize sağlık çok güzel gözüküyor. Sunum da her zamanki gibi çok zevkli. Sevgiler...
YanıtlaSil