Yaban mersinlerinden ne yapılır?
Yaprağından çay, meyvelerinden kek.. Yine de çay konusunu abartmamak gerekir. Yaban mersininin faydalarına bir göz atabilirsiniz(tık)
Ben keki denemeye karar verdim.
Güçlü bir tadı olan meyvelerden biraz sakınarak kullandım ama kek piştikten sonra tadına bakınca bol bol kullanmadığım için pişman oldum. Çünkü bu meyve cidden keke çok yakışmış.
2 çay fincanı un, 2 yumurta, bir çay fincanı şeker, yarım çay fincanı eritilmiş tereyağ, yarım çay fincanı sıvı yağ, yarım çay fincanı pastörize süt, kabartma tozu, vanilya ve
yaban mersini.. Bu malzemeler 12 adet kağıtlı minik kek için yeterli.
Ben keklerimi elektrikli karıştırıcı kullanmadan yapıyorum. Şeker, yumurta ve diğer sıvıları kuvvetlice çırptım. Unla birlikte elediğim kabartma tozu, vanilya karışımını ekleyip kaşıkla karıştırdım. Çok fazla değil ama.. En son yaban mersinleri de ekleyip 3/4 oranında kek kalıplarına paylaştırdım.180 derecede 35 dakikada piştiler.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun...
Öncelikle "Öğretmenler Günü"nüzü içtenlikle kutlarım ♥
YanıtlaSilYaban Mersin' li kek çok lezzetli görünse de benim gönlümü dalları sarıp sarmalayan porselen sürahi çaldı :)) Dallarla brlikte çok estetik göründü gözüme. Ha elbette ellerinize sağlık, kekin kokusunu taaa buradan duydum inanın...Mis mis ♥
Teşekkür ederim. Severek çalıştığım bir mesleğim olduğu için hep mutlu olmuşumdur.
SilPorselen sürahi Begonvilli Ev'in tarzına oldukça uygun değil mi:)) Yakın zamanda aldım sayılır. Yarın kasabada alışveriş günüm. Aldığım yerde hala varsa bir tane de sizin için alacağım. Evet, kekler gerçekten de oldukça lezzetliydi. Ev halkının talebi üzerine daha bol mersinli olarak tekrar pişecek.
fotoğraflarınız çok güzel, bayıldım.. kekinizde çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık, afiyet şifa olsun :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Saadet Hanım'cığım. Her zamanki gibi çok zarif bir yorum yazmışsınız.
SilNefis görunuyor elinize sağlık afiyet olsun Türkan
YanıtlaSilSağ olun Türkan Hanım. Kalpten sevgiler..
SilEline sağlık. Orman ne cömert. Değerlendirmeyi de bilince ortaya güzel şeyler çıkıyor.
YanıtlaSilTeşekkürler. Gerçekten de öyle.. Burada olmamızın nedenlerinden biri de yakınımızdaki orman.
SilBegonvilli ev...ellerine sağlık..hemen deneyeceğim....kekler nefis duruyorlar....biz mersinde yaban mersinine murt derdik.yapraklı kısmınıda her mezar ziyaretinde yanımızda veya mezarın giriş kapında satılırdı.alırdık.dizayn çok güzel ...maşallah ...sevgilerimle emel.
YanıtlaSilAaaa, buralarda bir yerde Murtiçi diye bir köy varmış. Demek adı oradan geliyor. Bu bilgi için teşekkürler sevgili arkadaşım. Evet, dalları ve yaprakları çelenk için çok uygun. Bizden de sevgiler.
SilÇok güzel gözüküyorlar. Tadı da eminim çok güzeldir :-)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Görüntü ve lezzet olarak iyi olmayan tarifleri paylaşmıyorum. Gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz. Yine de herkesin farklı damak tadı tercihi olduğunu göz ardı etmemeli:)) Sevgimle.
SilEllerinize sağlıkk çok güzel gözüküyorlarr :)
YanıtlaSilSevgilerr
Çok teşekkürler. Bizden de sevgiler, selamlar.
SilKek ve fotoğraflar harika görünüyor elinize emeğinize sağlık derim.
YanıtlaSilYaban Mersini'ni birkaç yıl önceye kadar hiç tüketmezdim daha doğrusu adını bilir meyvesini hiç tanımazdım kızımla alışverişe çıkınca (Kanada'da) insanların ellerinde çok miktarda bu yemiş kutularını görürdüm kızıma sordum bunlar ne diye ingilizce ismi değişik olduğundan bilemedim kızım onların Yaban Mersini olduğunu yiyince beğeneceğimizi söyledi ve orada kaldığımız sürece her akşam yatmadan daha doğrusu yatsılık deriz ya bizde bir kase yoğurda biraz kahvaltılık gevrek birazda bu meyveden koyarak yerdik çokda zevk alarak ama nedense Türkiyeye gelince yemek aklımıza gelmiyor:) Hatılattığınız için teşekür eder sevgilerimi iletirim.
Teşekkürler.. Bizim burada da Alman, İngiliz ve Avusturyalı bir kaç aile var. Bu tür ürünlerin değerini en çok onlar biliyorlar. Pek meraklılar. Bir de ben tabii ki:)) Diğerleri için hiç bir anlamı ve değeri yok. Dün yürüyüş yaparken menengiçleri gördüm. Küçük ağaçların uçlarında kırmızı, yeşil meyve kümeleri çok güzel görünüyordu.
SilMmmmhh leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkür ederim:))
SilTam mevsimi. Biz yaban mersininin beyaz renkli olanlarına hambeles diyoruz. Şimdi çalılarda tomruk tomruk meyve vermiş.
YanıtlaSilOnlardan da var ama daha az sayıda. Adını öğrendiğim iyi oldu, not aldım. Teşekkürler.
SilGörsem tanıyamazdım bile yaban mersinini yada menengiçi çok eksik hissettim meraklıyım aslında
YanıtlaSildaha çok orman gezisi yapmalı muşmula ve yabani incir toplamıştı babacım seviyorum yazılarınızı Allah ağzınızın tadını bozmasın
Çok haklısınız. Yakınında orman olan bir yerlerde yaşayanlar orman gezileri yapmalı mutlaka. Tertemiz, oksijen dolu bir hava, yürüyüş egzersizi ve etraftaki güzellikler ruh ve beden sağlığı için çok iyi geliyor. Güzel dileğiniz için çok teşekkürler. Size de güzellikler diliyorum.
SilHemde orman dan toplanmış doğal organik..çok severim yaban mersin ini vede bayılırım muffin da kek te salata da kullanmaya...tarif paylaşım ve resimler için teşekkürler..sevgiler
YanıtlaSilSalatada kullanmak da iyi fikir:)) Ben teşekkür ediyorum. Bizden de sevgiler.
Sil