Bildiğimiz mantı ile benzerliği çok. Şekil, büyüklük ve pişirme tekniği olarak biraz farklı.
Ukraynalı dostlarımızdan öğrenerek yaptık. Yaptık diyorum; küçük şef torunum Nimet Sevim bana şekil verme kısmında yardım etti. Hamuru 1 yumurta, 1 bardak ılık su, bir çay kaşığı tuz ve aldığı kadar un ile hazırladım. İçi için 300 gr kadar kıyma, soğan, maydanoz ve karabiber kullandım. Bu malzeme çiğ olarak harmanlanıyor. Hamuru çok iyi yoğurdum diye övünemem. Çünkü hamur makinesi üç dört dakikada o işi çok iyi yapıyor.
Oklava ile tahmini 2mm kalınlığında açıp çay bardağı ile yuvarlaklar kestik. İçini bolca doldurup önce yarım ay şeklinde kapattık. İki ucu üst üste koyarak çatalın uç kısmı ile çepeçevre şekil verdik. Böylece iyice yapışmış oldu.
Pişirme işlemine gelince; orijinali gibi buharda pişirdik.
Yoğurt ve tereyağlı sos kısmı bizdeki gibi. Yalnız Ukrayna'da yoğurt yerine smetana denilen bir süt ürünü ile servis yapılıyormuş. Smetena nedir? Buraya bakınız
Deneyenlere ya da deneyecek olanlara afiyet olsun.
Elinize sağlık sevgili komşum ! Mantı bizim ailede çok sevilir , hamurunu yoğurma işini nedense gözümde büyütüyorum ...
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Şu yoğuran, çırpan yarı profesyonel makineler biraz pahalı ama her türlü hamur hazırlama işini kolayca ve mükemmel şekilde hallediyor. Mutfak tadilatında bir tane almıştım. acaba kullanabilecek miyim diye de içim içimi kemirmişti. Şu an sağ kolum oldu. Size tavsiye ederim.
Sil