30 Haziran 2010 Çarşamba

Rescue Ink / Hayvanların Kahramanı Koca Adamlar




Sizlere daha önce de söz etmiştim onlardan. Vücudu dövmelerle kaplı sekiz sert adam, New York’un yardıma muhtaç hayvanları için çalışıyorlar.

Bu koca adamlar yolda karşınıza çıksa korkarsınız eminim. Tepeden tırnağa dövmelerle kaplı, Harley motosikletli sekiz adam zor durumdaki New York hayvanlarını kurtarmayı görev edinmişler.
Köpekleri dövüşlerden kurtarıyor, hayvan istismarcılarıyla yüzleşiyor ve çalınan hayvanların peşine düşüyorlar. Eski itfaiye memurları, vücut geliştiriciler, otomobil tamircileri ve güvenlik görevlilerinden oluşan ekip, kötü adamları yakalayıp yasal yollarla gerekeni yapıyorlar.

Konu hayvan istismarı olduğunda Rescue Ink'in hoşgörü düzeyi sıfıra iniyor. Ayrıca size bunu kanıtlamak için biraz sert davranmaktan da çekinmiyorlar. Haşin görünümlü, yufka yürekli Rescue Ink üyeleri, New York şehrindeki hayvanları kurtarmak için yasalar çerçevesinde ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.

National Geographich Channel'da her salı ve çarşamba izliyorum onları. Şu günlerde tekrarlar var. Son izlediğim bölümde bir evde kontrolsüzce üreyen yüzden fazla yavru ve yetişkin kedinin olduğu ihbarını alıyor kahramanlarımız. Kedilerin tümü hasta, yeterince yiyecek ve kumları yok. Pislik içinde yaşam savaşı veriyorlar.

Rescue İnk üyeleri kedileri kurtarıp geçici bakımevine alıyorlar. Tek tek veteriner kontrolü yapılıyor. Kısırlaştırma ve tedavi süreci başlıyor.

Sonrası çok hoş. Şehre ilanlar dağıtılıyor ve şehrin uygun bir meydanına kedi standları kuruluyor ve kedi sahibi olmak isteyen bir çok insan gelip form dolduruyor, kendileri ile görüşmeler yapılıyor. Aileler ya da kişiler uygun bulunursa kedi sahiplendirilip gong vuruluyor. Resmi kayıtlar da tutuluyor.

Böylesi bir işin büyük bir titizlikle gerçekleştirilmesi ve sorunun çözülmesi büyük başarı.

4 yorum:

  1. aa süper bir şey bu ya, çoğunlukla motorculara serseri gözüyle bakılır halbuki ne önyargılı bir davranış.
    bizde de böyle programlar yapılsa da insanlara bilinç ve hayvan sevgisi değeri aşılansa.

    YanıtlaSil
  2. İnsanları görünümleri ile değerlendirmemek gerektiğine güzel bir örnek:)

    YanıtlaSil
  3. Harikaymış. Koca yürekli sert adamlar :) Her şehirde ihtiyacımız var onlara.

    YanıtlaSil
  4. Hem nasıl ihtiyacımız var. Keşke bizim ülkemizde de bu tür insanlar görmeyi çok isterdim.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.