7 Şubat 2010 Pazar

Havuçlu Portakallı Kek






Malzemesi
3 yumurta
2 çay fincanı şeker
bir çay fincanı sıvı yağ
3,5 çay fincanı un
iki çay fincanı rendelenmiş havuç
1 çay fincanı iri çekilmiş ceviz
1 portakal(kabukları rendelenip suyu sıkılacak)
1 paket kabartma tozu
tarçın

Yapılışı
Önce sıvılar ve şeker çırpılır, sonra un ve diğer malzeme karıştırılır. Önceden ısıtılmış fırında(140 derecede) 55 dakika pişirilir. Siz kendi fırınınızı pişirme durumuna göre ayarlayın.

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  2. hımm çok severim ellerine saglık afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. benimde çok sevdiğim ve zevkle yaptığım bir kek ...bazen içine kuru üzüm,kayısı kurusu ve incirde koyuyorum adıda aşure keki oluyor ..hımmmm miss gibi tarçın kokusuda geldi ..hemen yapmalıyım ...sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  4. Canım iyi haftalar, güzel günler seninle olsun, nefis şeyler yapmışsın yine, ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.