22 Kasım 2011 Salı

Bu elbiseler patates çuvalından yapıldı !

Mutlaka izleyenleriniz olmuştur; Project Runwey,  Amerika'da çok sevilen uygulamalı moda-tasarım konulu  bir yarışma. 2008'de başladı sanıyorum.. Bizde hala  bir-iki yıl önceki bölümler izletiliyor.
İzlemeyenler için biraz anlatayım;
Oldukça çılgın, yaratıcılık, ustalık ve beceri isteyen bir yarışma..  İlgi duyanlar ve yeteneği olanları dikiş dikmeye teşvik edici bir  yönü var.  Örneğin ben geçen yıl izleyip bir kaç elbise dikmiştim.

Hepsi birbirinden farklı, birbirinden çılgın bir grup insanin katıldığı, yavaş yavaş aralarından birilerinin elendiği, zorlu şartlar altında, stresli ortamlarda kıran kırana  çekişmelerin geçtiği yeni nesil yarışma proğramlarından biri. Bir grup kadın ve erkek moda tasarımcısı, bir atölyeye kapanıp, kendilerinden istenen bir konsepti çok kısa  sürelerde hayata geçiriyorlar.  Zaman zaman öyle farklı malzemelerle çalışmak zorunda kalıyorlar ki, sonuçları  görünce hayretler içinde kalıyorsunuz.

Bugün izlediğim  2010 tarihli bölümde tasarımcılar bir çiftliğe götürülüyorlar  ve orada bulunan patates çuvallarından ve ek olarak verilen  kurdele, düğme, fermuar gibi bazı  süsleme malzemelerinden gece elbiseleri yapmaları isteniyor. Süre bir gün!

Sonuç  mu? İşte görüyorsunuz.












6 yorum:

  1. Baytığında çuval demek güç.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Moda,dekorasyon,gündelik yaşam kısaca hayatın kendisi...Sizi izlemek keyifli olacak.

    YanıtlaSil
  3. Emek,hayalgücü ve yaratıcılık buluşunca ortaya bu güzellikler çıkıyormuş demek. Harika ! Yalnız komşucuğum mankenlerin de hakkını yemeyelim,hani çuval giyseler yakışacak cinsten hepsi :)

    YanıtlaSil
  4. Ben tv'de izlerken gözlerime inanamadım arkadaşlar. Ne yetenekli ve zevkli insanlar var. Bir gün içinde boyadılar, biçtiler ve diktiler.
    Haklısınız Colette,yarışma konusunun çıkış noktası zaten ''Bu kadına çuval bile giydirilse yakışır!''sloganıymış. Bunu açıkladılar.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.