28 Mayıs 2009 Perşembe

Görsellik / Turuncu Güzeldir



''Maddelere çarpıp yansıyarak göze ulaşan ışığın beyinde uyandırdığı duygu'' diye tarif edilen renk, kişilerin nasıl bir karaktere sahip olduğunu da haber veriyormuş.

Turuncu rengi kırmızı ve sarı arasında, dalgaboyu 620–585 nanometre civarında olan bir renktir. İştah açan, enerji veren, yaşam isteğini güçlendiren, gençlik kaynağı, canlı, kanı kaynatan, doping verici özelliklere sahip, depresyondaki kişilere iyi olmaları için tavsiye edilen renkmiş; ben de yeni öğrendim bunları.



Enerjinin ve iyimserliğin rengi turuncu. Evinizdeki her detay turuncu bir dokunuşa sahip olabilir böylece de gözünüze güzel görünebilir. Bakmaktan sürekli zevk alacağınız bu rengi daha sağlıklı bir şekilde kullanmak için tamamlayıcı rengi olan maviyi yanına ekleyin. Turuncu ve mavi birlikteliği yüzünüzü güldüren bir etki bırakacaktır.
Bazen neşeli bir örtü bize de geçirir canlılığını.
Yeşille de uyumludur, maviyle olduğu kadar.


İşte o turuncu dokunuşları yapabilecek detaylar ve objeler..



Bazen bir köy evinde yerlere serilmiş sımsıcak bir kilim olur turuncu ve içimizi ısıtır.


Doğa bize bu rengin en en güzel örneklerini çiçeklerde sunar.Bu da bizim evin turuncu çiçeği lilium, soğanlarını dikmiştim kış biterken. Her gün nasıl boy attığını ve tomurcuklandığını heyecanla izledim. Nihayet güzeller güzeli liliumum açtı, muhteşem bir turuncu renk içimi sevinçle doldurdu.

Dediğim gibi en güzel turuncular doğada. Parktaki bu taş merdiven, turuncu çiçek kümesi ile nasıl da bütünleşmiş...





Çok sevdiğim hayvanlar da nasibini almış turuncu tonlardan.

Eskisi de, yenisi de güzel değil mi?



Ve mimaride..



En sevdiğim çizgi filmde de turuncular hakim:)
Ve, turuncu masalı uzayıp gider...Begonvilli Ev'den bu kadar. Dünyanız turuncu kadar aydınlık ve canlı olsun.

9 yorum:

  1. cokkkkk sıcak bı renk bende severım

    YanıtlaSil
  2. Turuncu çok sevdiğim bir renkdir.
    Hatta bir ara odamın rengi turuncuydu sonra değiştirdim.Değişikik olsun diye..
    Gerçekden insana enerji veriyor.
    Teşekkürler.
    İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  3. Benim gittiğim güzellik merkezi de turuncu beyaz. İnsanın içi açılıyor o renkleri görünce. Paylaşım çok güzel eline sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bir konu ancak bu kadar güzel işlenebilir ismet..turuncuyu gerçekten çok severim..mavi-turuncu,yeşil-turuncu..birbirlerini hem tamamlarlar hem de öne çıkartırlar..konu renklere gelince yine heyecan yaptım..

    YanıtlaSil
  5. yorumun ıcın tesekkur ederım begonvılım :)))
    sevgıyle kal :))

    YanıtlaSil
  6. çok güzel hazırlamışsın tebrikler ...bakarken içim açıldı ...portakalıve mandalinayı çok severim ..belkide renginden ...sevgiyle kal turuncu günler ......

    YanıtlaSil
  7. ismet'cim tabii çok iyi olur..söylemen büyük incelik,ama bu gibi konularda izin falan gerekmez bence..ne kadar çok insana bu konuyu anlatabilirsek,o kadar iyi olur onlar için ..sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim canım. Gerçekten çok içimi acıtan bir konu bu. Gerçi bunu anlatabilmek kolay değil insanlara ama biz elimizden geldiğince yapalım. Bu dünyanın yalnızca insanlara ait olmadığını bir anlayabilseler..

    YanıtlaSil
  9. Turuncu sevdiğim renklerdendir.Sıcak tonları severim,bana samimiyeti,doğayı ve güzellikleri hatırlatır..Paylaşım hoş olmuş,teşekkürler..

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.