11 Nisan 2009 Cumartesi

İşte ''Yaşam Savaşını Kazanmak'' Dedikleri




Bu fotoğrafları bir kaç gün önce parkta sabah yürüyüşüm sırasında çektim. En altta görülen fotoğraftaki bitkiyi farkettim öncelikle. Etrafıma biraz daha dikkatli ve gözlemleyici olarak bakınca diğerlerini de gördüm ve hemen seri fotoğraflar çekmeye başladım. Gördüğünüz gibi, olağanüstü güzel, albenili bitkiler değiller hiç biri de. Ancak öyle bir yönleri vardı ki, her birine hayran kaldım. Olağanüstü bir yaşama tutunma çabası vardı bu bitkilerde. Hepsi de neredeyse topraksız denilebilecek yerlerde, kayaların ya da betonların arasına sıkışmış durumda, bir yaşam formu geliştirmişlerdi. Gördüğünüz gibi, oldukça sağlıklı ve yaşamın tadını çıkaran canlılar hepsi de. Acaba bu bitkiler, çok daha karmaşık organizmalar olan biz insanlara çok önemli bir mesaj vermiyorlar mı sizce de? Çoğumuzun yaptığı gibi yaşam koşullarından şikayet edip yaşama küsmek yerine, bulunduğumuz ortamda olabilecek en iyi yaşam formunu bulmaya çalışmamız daha mantıklı ve insana yakışır bir tutum olmaz mı?
Yaşama sımsıkı bağlanmanız ve olabildiğince keyif almanız dileği ile..
İsmet









5 yorum:

  1. Bu konu şu anda ki ruh halimi o kadar çok anlatıyor ki ismet..bir an durdum ve düşündüm..seninle bu konuda sohbet ettik mi diye.konuşmadık..aslında etrafıma bakarken,ne kadar göremediğimi,düşünemediğimi farkettim.hoş,şakadan yanağa vurulan bir tokat gibi...iyi geldi...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Gülgün, aslında hepimiz aynı durumdayız. Etrafımıza şöyle bir bakıp doğru mesajları almaya hepimizin ihtiyacı var.

    Elbette yaşamlarımızda zorluklar ve olanaksızlıklar var ama bir yolunu bulmayı öğrenmek zorundayız, öyle değil mi?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ne kadar hoş bir anlatımınız var.
    taşa bir tohum düştü,o da diğerleri gibi yeşerip serpilmek istedi.Ve dua etti...tohum çatladı.incecik, damar gibi kökleri o sert taşı delerek ulaştı toprağa,yeşedi.kaldırdı eller misali yapraklarını ve şükretti.Çünkü;tohum çok istedi, dua etti.duasını kabul etti tohumu sevip kollayan,'sen taşa düşmüşsün olmaz yeşeremezsin!' demedi.

    YanıtlaSil
  4. Blog arkadaşlığı da bir başka oluyormuş. Yüreğimizden kopup gelenleri sizler gibi çok değerli insanlarla paylaşmak çok güzel ve çok anlamlı. Hepiniz de benim için çok değerlisiniz, iyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel yazmışsın. Resimler de harika. Hayatın karmaşası arasında bu güzellikleri görebildiğin için çok şanslısın. Ben de minicik şeylerden ders çıkarırım. Yanından dikkat bile etmeden geçip gidenler için de üzülürüm. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.