14 Nisan 2009 Salı
Komşularla Çay Keyfi
Günlerin uzaması ile birlikte artık komşularla görüşmeye biraz daha fazla zaman ayırabiliyoruz. Epeydir toplanamamıştık; nihayet bugün öğleden sonra komşularımı çaya davet ettim ve bakın neler hazırladım.
Taratorlu Brokoli, Havuç Salatası
Brokoli
Havuç
1 su bardağı ceviz
2 diş sarmısak
1 limon suyu
Brokoli haşlanır.(Olabildiğince diri kalmalı). Havuç rendelenir. Brokolilerle rendelenmiş havuçlar karıştırılarak düz bir salata tabağına alınır.Ceviz içi ve sarımsaklar rondodan geçirilir. Tuz, bir limon suyu ve biraz da su eklenip iyice karıştırılır . Brokoli havuç karışımının üzerine yayılır.
Yukarıda verilen tarifin sade olanı. Bu kez cevizli terator yerine sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz karışımı ile lezzetlendirilir. Kaju ile süslenir.(Cevizli sarmısaklı tarator
sevmeyen olabilir diye yaptım ama her ikisi de beğenildi)
Böğrülce Piyazı
Bir buçuk bardak haşlanmış kuru böğrülce
Maydanoz, nane, yeşil soğan
3 tane haşlanmış yumurta
Elma sirkesi
Yarım limon suyu
Sızma zeytin yağı
Tuz
Yeşillikler doğranarak, haşlanmış, suyu süzülmüş böğrülceye eklenir,tuz sirke, limon suyu, zeytinyağından oluşan sosu karıştırılır ve yumurta ile süslenir.
Ispanaklı Gül Böreği
6 yufka
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
Yukarıdaki malzeme çırpılarak karıştırılıp, dörde bölünmüş yufkaların üzerine sürülür. Ispanaklı iç ve rendelenmiş beyaz peynir yayılır, gevşekçe sarılıp gül şekli verilir. Üzerine yumurtalı yağlı yoğurtlu sıvı sürülüp önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.(En son böreği hazırladım ve sıcak olarak servis yaptım)
Susamlı Halkalar
3 yumurta( birinin akı üstü için ayrılacak)
1,5 çay bardağı yoğurt
1;5 bardak sıvı yağ
150 gr margarin
1 paket kabartma tozu
yarım bardak susam
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Tüm malzeme karıştırılır.Azar azar un eklenip ele yapışmayacak sertlikte hamur elde edilir. Hazırlanan halkaların bir yüzü yumurta akına sonra da susama batırılıp önceden ısıtılmış fırında(175 derece) üstü pembeleşinceye dek pişirilir.
Meyveli Pasta
5 yumurta
5 çay fincanı un
5 çay fincanı şeker
1paket kabartma tozu
Süslemek İçin
Arasına
1 paket dolgu kreması, meyveler(muz, kivi, ananas, çilek), 1 bardak meyve suyu( Ben vişne suyu kullandım)
Üstü için
1 paket bitkisel jöle(Ben vişneli olanı tercih ettim)meyveler
Yapılışı
Pandispanyası
5 yumurta şekerle köpük haline gelinceye dek çırpılır, un ve kabartma tozu karıştırılır ve fazla karıştırılmadan yağlanmış pasta kalıbına dökülüp 175 derecede yaklaşık 25 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Arası için dolgu kreması paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır. (Süt yerine meyve suyu kullanılacak)
Soğuyan pandispanya enlemesine ikiye kesilir, araya dolgu kreması sürülüp küçük parçalar halinde kesilmiş meyveler yerleştirilir.İkinci kat pandispanya konularak üzerine yine dolgu kreması sürülüp üstü yine meyvelerle doldurulur. Jöle, paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp meyvelerin üstüne düzgünce yayılır.
Bu pastayı bir gün önceden yapıp buzdolabında dinlendirmenizi öneririm.
Şam Tatlısı
.
3 çay bardağı un,
6 çay bardağı irmik
3 çay bardağı şeker
2 paket vanilya
3 çay kaşığı karbonat
3çay bardağı yoğurt
Şerbetii için
8 çay bardağı şeker
6 çay bardağı su yarım limon
Yapılışı
Yukarıda verilen malzemeler karıştırılarak sertçe bir hamur elde edilir. yağlanmış 25x25 boyutlarındaki tepsiye yayılır.(Elinizi su ile ıslatarak eşit olarak yayın)
200 derecede ısıtılmış fırında üstü, altı kızarana dek pişirin. Şerbetini verilen ölçülere göre hazırlayıp yarım limon suyu sıkılır. Sıcak şerbet, soğutulmuş keke dökülür. Şerbeti çekince kesilir.
Ve tabii ki turunç reçeli.
tarifi burada
Afiyet olsun.
Etiketler:
Mutfağımdan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok iştah kabartıcı:))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
YanıtlaSilKeşke komşunuz olsaymışım dedim içimden.
YanıtlaSilKomşu olmasak da bir gün Antalya'ya yolunuz düşerse sizi çaya bekliyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilHarika şeyler yapmışsınız,o masada bulunmak lazımmış....SEvgiyle kalın...
YanıtlaSilsevgili İsmet ellerine sağlık,herşey harika görünüyor canım,sumaklı halka süper bi fikir,deneyeceğim.afiyet olsun.sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Aslında hepiniz Antalya'ya davetlisiniz. Kim bilir, bir gün yolunuz buralara düşerse sizleri konuk etmek isterim. Sevgimle.
YanıtlaSilWow! Keşke gelebilseydim!
YanıtlaSilTeşekkürler Karen Hanım, bekleriz efendim.
YanıtlaSilÖncelikle sitenizin adı bir begonvil aşığı olarak çok hoşuma gitti..allahtan bu aşkımı Bodrum'daki evimde tüm yaz giderebiliyorum.ne güzel sizde harika yerlerden birinde, Antalya'da oturuyorsunuz..Bu arada ellerinize sağlık.. muhteşem görünüyorlar..eminim tatlarıda göründükleri kadar muhteşemdir..sevgiler:)
YanıtlaSilTeşekkürler Şebnem. Bodrum da çok güzel bir yer.
YanıtlaSil