16 Ocak 2014 Perşembe

Badem'e Geçici Bir Yuva Arıyoruz!



Tam iki yıl önce Badem'in yürek burkan hikayesini sizlerle paylaşmıştım.Badem'in Yürek Burkan Hikayesi Burada

Ama sonradan yaşadıkları bunları aratacak şeylerdi. Badem, apartman komşularının baskısı ile geçici özel bir barınakta yaşadı. Orada dövüldüğü anlaşılınca  parkta bakılmaya çalışıldı. İki yıl boyunca çekmediği çile kalmadı. Parkta göz kulak olmaları için rica ettiğim lunapark işletmecileri dün aradı. Çok şikayet aldıklarını, park  yönetimi tarafından baskı  gördüklerini söylediler. Onu parka bırakmak zorunda kalan arkadaşım Yasemin  kısa bir süre önce anjiyo oldu ve evinde apartman komşularının baskısı altında üç köpeğe ve bir kaç kediye bakıyor. Hepsi de  yaşlı, hasta, bakıma  muhtaç hayvanlar. Dün onunla da konuştum. Evin bu durumunun sağlığı için son derece sakıncalı olduğunu söyledim ama bana  şu soruyu sordu:''Ne yapayım?''
Badem'i ben almayı çok  düşündüm ama yaşadığım sitede bir kaç  hayvana izin verilmiyor. Minik ve kedileri biliyorsunuz. Komşularımla çok iyi anlaştığım halde daha uzak olanlarca sırf baktığım  hayvanlar yüzünden sık sık hedef gösteriliyorum. Aslında burada mutlu olsak da  başta bu nedenle, bağımsız bir ev edinmek için çabaladım. Pek çok zorluğa  rağmen buraya bir buçuk saat uzaklıkta bir ev aldık. Daha doğrusu yasal işlemleri çözmeye çalışıyoruz. Çünkü bu ev  Alman bir çifte ait. Tam olarak süreyi bilemesem de  yakın bir zamanda  taşınacağız. İşte o zaman ilk işim Badem'i parktan almak olacak. Bu süre içerisinde Badem'e geçici bir yuva arıyoruz. Sevgili dostlar, korku ve panik içindeyim. Fazla kaygılandığım geceler ellerimdeki uyuşmalar artıyor. Badem parkta dövülüyor, istenmiyor. Ona biz taşınıncaya dek  sahip çıkacak bir aileden haber bekliyorum.

10 yorum:

  1. Çok üzüldüm,umarım bulursunuz... Birde face te paylaşırsanız iyi olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştım. Bu fotoğraf iki yıl öncesine ait. Şimdi çok kötü ve mutsuz görünüyor. Çok üzülüyorum.

      Sil
  2. Hayvanlar konusunda çok hassasım; hatta bazen insanlardan daha çok değer verdiğim sebebiyle eleştiriliyorum. Ama elimde değil. Ben bebekliğinden beri hayvanlarla iç içe büyümüş biriyim ve bugüne dek bakımından sorumlu olduğum evcil bir dostsuz bir günüm geçmedi. Evlendikten sonra eşimi de kendime benzettim. Paylaştığınız köpüş için gerçekten çok üzüldüm. Yardım çağrınızı facebooktan paylaşarak umarım yardımcı olabilirim. Şansı açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İletişim için begonvilliev@gmail.com adresini belirtirseniz iyi olur.

      Sil
  3. ne güzel duyarlı şeyler yapıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  4. Çok uzak olmasak inanın bahçemize alırdım o geçici sürede. :( inşallah kısa sürede hallolur Badem'in sorunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de teşekkür ederiz. Antalya dışı çok zor hatta imkansız. Umarım koskoca Antalya'da bir hayvan sever çıkar.

      Sil
  5. Offff vallahi kurudum. Biz geçici alalım diyicem ama uzağız ve Poyraz ne yapar bilemem, burada da dayak yemesin.

    Üzgün ve çaresiz anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sormayın, benim de psikolojim bozuldu. Şu on gün hayırlısı ile bir geçse..

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.