12 Kasım 2013 Salı

Begonvilli Ev Halleri

Günaydınlar! Uzatmaları yaşayan yaz-sonbahar  karışımı enfes bir mevsim sürerken, belki de birden bire kendimizi kışın içinde bulacağız.  Bu nedenle uzun yürüyüşlerimizi  ihmal etmiyoruz.

 Bakın Minik nasıl da sabırsızlanıyor, yürüyüş için..

Yürüyüş yolumuzun üzerinde olan komşu sitenin duvarları bu harika sarmaşıklarla kaplı.



 Bu mevsimin  en güzel meyvelerinden olan Trabzon hurmasını fazla bekletemiyoruz. İyice yumuşamış olanları kağıtlı keklerde değerlendirdim. Sonuç harika oldu. Tarif daha önce paylaştığım kayısılı  kek tarifinin aynısı. Sadece  kayısının yerini  bu meyve aldı.

Taze Kayısılı Kağıtlı Kek


Mutfaktan söz etmişken;

 Bir kaç ay önce topladığım kaparileri anımsayacaksınız. Artık salamuralarımız yenecek duruma geldi. Salatalarda, makarnalarda tüketiyoruz.

Harika Bitki:Kapari(Tık)



 Bugünün keyifli anları için Jane Hanım konu mankenliği yaptı. En rahat köşeyi çoktan kaptı:)
Bu arada merak edenler için,  operasyon geçiren bebeklerimiz iyileştiler. Aşağıda gördüğünüz gibi bahçede güneşin tadını çıkarıyorlar. Bu küçük hanımefendi Jale.


Okumakta olduğum yeni kitabım: Ölü Ruhlar. Eğer bu kitabı okursanız yalnızlık duygusunun evrensel nedenlerini fondaki İran eşliğinde, İranlı bir ailenin  buruk öykülerinde bulacaksınız. İçiniz burkulacak zaman zaman ve  onlarla birlikte  içsel yolculuklara da çıkacaksınız.  İngiltere'de çok popüler olan İranlı yazar Abbas Maroufi'yi ilk kez okuyorum.

Belki bizim çiçekleri görmekten bıktınız. Yine de, Begonvilli Ev'in renkleri  olan bu güzel kasımpatıları, mevsimi geçmeden bol bol göstermek istedim.
Papatya görünümlü beyaz kasımpatılarımız da açtılar.
Son olarak size bu sabah kahvemi içerken dinlediğim  müziği  armağan ediyorum:
For Once In My Life

http://www.youtube.com/watch?v=a_Pg9iTFKQk


19 yorum:

  1. size imreniyorum biliyorsunuz,ne güzel fotoğraflar ve ne güzel kızlarınız var,kasımpatılarınız da.
    ümit ediyorum ki bu hafta sonu saros'da ki evimize gitme şansımız olacak,ben de bahçemi çok merak ediyorum ve özledim.
    çok sevgiler.
    çok sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Havva Hanım. Ben de Saros'u çok merak ediyorum. Çok güzel bir yer olduğunu tahmin ediyorum. Umarım görmek kısmet olur.Bizden de sevgiler, selamlar.

      Sil
  2. Öncelikle begonvilli evin çiçeklerini görmekten asla bıkmayacağımızı belirterek başlamak isterim :))
    Jane'e uzun uzun baktım, fotoğraftan bile nasıl huzur veriyor.
    Hurmayı sevmem ama kayısılı keklere talibim :)
    Sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Heyyfi'ciğim. Bahçede her mevsim renkli bir şeyler oluyor. Çiçek böcek düşkünü olduğumdan paylaşmadan duramıyorum.
      Jane size sevgilerini gönderiyor. Bir gün yolunuz düşerse buralara dilediğiniz kekler hazır olacak:) Sevgiler.

      Sil
  3. of of hem içim açıldı :)
    hem karnım acıktı. :(
    yok yok yapmıyayım, en çok ben yiyorum sonra.
    pati canlarım sizlere de bol bol sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçiniz açıldıysa ne mutlu bana:)
      Evet, yapınca yiyoruz ama ne yapalım, çay onlarsız olmuyor:) Bizim pati canlar da size ve sevgili patişlerinize sevgilerini gönderiyor.

      Sil
  4. Vallahi ben çiçeklerinizi görmekten bıkmıyorum. zevkle seyrediyorum herbirini. size sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili arkadaşım. Bizden de size çoook sevgiler, selamlar.

      Sil
  5. Kediniz çok sevimli .Ççeklerde çok güzel Tek kelimeyle bütün fotolar şahane elinize sağlık selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jane Hanım bizim evin prensesi. Hepsi de sevimli ama bu kızın ayrı bir hanımefendiliği var:) Fotoğraflarımızı beğendiğinize sevindim. Çok selam ve sevgiler.

      Sil
  6. Elinize sağlık. Bu yaş hurmalardan ben de muffin yapmayı denedim çok hoş oldular gerçekten, biraz tarçın biraz da zencefil katmıştım :) Kapari de çok faydalı bir bitki ama hiç denemedim, afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin tarifinizi de denemek isterdim. Evet tarçın yakışır ama sanırım benim zencefile alerjim var. Yiyince öksürüyorum:) Kapariyi tavsiye ederim. Lezzet abidesi değil ama bir prof. dostumuz üzerinde çok araştırma yaptı ve vücut direncini artırdığını kanıtladı.

      Sil
  7. Çiçek görmekten bıkılır mı hiç ?
    Jane hanımefendi'nin pozuna bayıldım,her halleri güzel bunların. Hastalar iyileşmişler maşallah. Ben de geçende belediyeyi aradım artık sayıları 20 yi buldu kendi olanaklarımla kısrlaştıramayacağım ,gelip alamazlarmış siz getirin dediler. Eşim işlerini ayarlayacak bir sabah yakalayıp götüreceğiz .de tek seferde mümkün değil ,bakalım artık... Ahhh bir yardım edenim olsa! Neden sizin gibi bir komşum yok
    benim ?
    Güzel bir gün dileklerimle ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum, ben de aynı durumda olduğum için belediye veterinerliğini soktum devreye. Aynı şekilde bana da gelip alamayacaklarını söylediler. Araç neyse da taşıma kutularımız, Minik'in yolculuk kafesi yetmedi. Ayrıca operasyon sonrası iki gün özenli bakım istiyorlar. Sitenin spor salonunu bir süreliğine kullanabilir miyiz dedim ama ''olmaz'' dediler. Bu nedenle evde bakmak zorunda kaldım.Bir de kulak meselesi var. Yavrucakların kulaklarını kesmemişler, doğramışlar adeta. Bu kadar özensiz, bu kadar acımasız nasıl olabiliyorlar?Şimdi çok iyiler çok şükür. Size kolay gelsin. Her zaman söylüyorum, keşke gerçekten komşu olabilseydik.

      Sil
  8. abau arada ben bu meyvayı yiyemiyorum ,bir arkadaşım püre yapıp yoğurda karıştırıp yiyormuş,tadı çok güzel oluyor dedi .

    YanıtlaSil
  9. Jale ye bayıldım.
    Maşallah, nazar değmesin.

    Hurma lar için bir sorum var. Bizim ağaçta da 10-15 kadar meyve var. Bu sabah biri olmuştu, lüfüşledim ama diğerleri sert. Kurutmak istiyorum, ne yapmalıyım. Sertken mi toplayıp bekletmeliyim yoksa..

    Cahil anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağacınızın meyve vermesi ne güzel:) Nasıl kurutulacağı hakkında bilgim yok ne yazık ki. Zaten bizim buralarda nemden dolayı kolay kolay sebze meyve kurutulamaz.

      Sil
  10. icimi ceke ceke dolastim satirlar,,vede kareler arasinda
    cicekler,,,meyveler,,,kediciklerrrr,,yukarida misafirlerrr
    hepsi cokcok guzelll..
    sevgiler buralardan,,begonvilli ev

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.