11 Mayıs 2013 Cumartesi

Bir Anne Altı Bebek

Daha önce sitenin istenmeyen iki köpeğinden söz etmiştim.

Ama beterin beteri var dedikleri de varmış..









  Hamile bir Golden kırması sitenin  başka bir köşesine  sığınmış ve doğum yapmış. Bana uzak oldukları için görmemiştim. Altı bebeği ile deyim yerinde ise çile içinde yaşıyor.
  
En büyük sorunları açlık değil; çünkü açlığa çözüm bulunur. Asıl sorunları çevredeki insanlardan gördükleri eziyet. Diğer ikisi gibi  bunlar da istenmiyorlar. Anne  sürekli  taş ve sopa ile kovuluyor. Evet açlık da çekiyorlar. Beslememize izin verilmiyor.  Aslında  onları beslemek gibi geçici çözümlerin  işe yaramadığını biliyorum. Yine de an  itibarı ile  annenin ve yavrularının  doyurulması gerekiyor. Bu durumda da hayvanları istemeyenlerin hedef tahtası durumuna düşüyorum. Koca sitede  bu durumdaki hayvanların koruma altına alınması, kısırlaştırılması için  barınakla iletişim kuran, durum takibi yapan ben ve arkadaşımdan başkası yok.
Az önce sitede yaşayan hepi topu üç hayvan severden biri telefon ederek beni çağırdı. ''Dün gece  yağmurda ıslanmışlar. Üstelik aç olan  bu aile çok zor durumda, gel  bir şeyler yapalım''  diyordu. Nasıl duyarsız kalabilirdim?
Evde hazırladığım  yiyecek karışımını alıp gittim. Ancak  hayvancıklar daha ilk  lokmalarını yerken yakındaki evlerden birinden çıkan yaşlı bir kadın  azarlar tarzda konuşmaları ile sinirlerimi alt üst etti.
Pazartesi günü anne ve yavruların alınması için girişimlerde bulunacağım. Yuva arayışlarının işe yaramadığını bildiğim halde  ''belki!'' diyorum.. Belki  bir hayvan sever  yardımcı olur, hiç olmazsa bir kaçı  yuva  sahibi olur.. Çok üzgünüm çook!

14 yorum:

  1. Sıkıntınızın üzgünlüğünüzün bilincindeyim.. eski evimzid eoturuken ocak ayında 20 günlükken anneleri ölen 4 yavruyu alıp bakmıştık 5 ay boyunca.. evimiz bahçeli olduğu için müstakil olduğu için kimse karışamamıştı.. dilerim en kısa zamanda güzel bir yuvaya kavuşurlar

    YanıtlaSil
  2. Ya ne kadar üzüldüm :((
    Ne kadar bu yavrular kaç günlük/aylık ?
    Ben bir köpek aldım sayılır ama bunlardan da alabilirim belki çok üzüldüm durumlarına :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim şu an korkunç derecede başım ağrıyor. Bebekler çorbaya benzer bir karışımı yiyebiliyorlar. Yani anneden ayrılabilirler. Kaç haftalıklar bilemiyorum. Birine genç bir hanım talip.Birini de siz alırsanız çok sevinirim. Adres bilgilerinizi yorum olarak yazın, ben yayınlamam. Okuyup silerim, sonra da mailleşiriz. Antalya'da mısınız?

      Sil
    2. Eskişehir maalesef :(

      Sil
    3. :((
      Birine yuva buldum. Diğerleri için dua edin.

      Sil
  3. benimde hiç umudum yok artık hayvan sahiplendirme konusunda:(( çok üzülüyorum.Allah bu insanlara biraz merhamet versin

    YanıtlaSil
  4. İçim parçalanıyor bu görüntülere...Koca siteye sığmıyorlar mı el kadar yavrucaklar...İsmet hanım iyi ki, varsınız.Barınak olursa en azından taşlanmaktan kurtulur bu yavrular.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sığmıyorlar Sibel Hanım. Anneyi kısırlaştırıp yavruların da bir kaçını sahiplendirirsek sorun büyük ölçüde giderilecek ama bir Allah'ın kulu da destek olmuyor. Sadece nefretlerini belirtip aşağılayıcı sözler sarfediyorlar.

      Sil
  5. akşam üstü yemeği hazırlarken yavrucaklar geldi aklıma ne yapıyorlar ne yiyorlar diye.. dilerim iyi olurlar sahiplenecekler çıkar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de her an aklımdalar. Bir miktar yiyecek hazırladım ama götürüp veremiyorum. çünkü tepki bildiğiniz gibi değil.

      Sil
  6. Benim sahiplendirmeye çalıştıklarım da son dakikada vaz geçildiği için bana kalıyorlar maalesef :( Allah yardımcın olsun komşucuğum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah hepimizin yardımcısı olsun!Zaten beni en iyi anlayanlar yine benim durumumda olan hayvan severler.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.