18 Mayıs 2013 Cumartesi
Taze Kayısılı Kağıtlı Kek
Tv'de ''Kek Savaşları'' adlı eğlenceli yarışmayı izleyince ve Pinterest com. 'daki göz alıcı kağıtlı kek resimlerini gördükçe, ben de heveslendim kağıtlı kek pişirmeye.
Havuçlu, çikolatalı, vanilyalı tarifler denedim. Bu tarifleri yabancı sitelerden buldum ama kendimce değişiklikler yapmaktan geri kalmadım. Bazıları vasat olsa da harika lezzetler yakaladım. Deneyimli arkadaşlar bilirler; bu işlerde beceri zamanla gelişiyor ve bir de bakıyorsunuz o göz alıcı görüntüleri, harika lezzetleri olan kekleri siz de yapabiliyorsunuz:)
Daha önce kepekli unla, bol ceviz, fındık, badem ve çeşitli baharatlarla aromalandırılmış dokulu kekleri severek pişirmiştim. Bu kez kekimin meyve aromalı ve ipeksi dokulu, yumuşak olmasını istedim. Hayal ettiğim rengi, lezzeti ve ipeksi dokuyu tutturabilmeyi
umarak işe giriştim.
İşte sizlerle gururla paylaşabileceğim çok güzel bir tarif:
18 küçük muffin kalıbı için:
*İki su bardağı olgun kayısı püresi (kabuklarını soyup rondodan geçirin ve ikiye ayırın. İki su bardağı püre oldu. Bir su bardağı kayısı püresi şekerle bir kaç taşım kaynatılıp marmelat yapılacak, diğer bir su bardağı dolusu, çiğ püre olarak kek hamurunda kullanılacak)
*1;5 su bardağı un (kabartma tozu ve vanilya ile birlikte elenecek
*3 yumurta(İki bütün, üçüncünün sadece sarısı)
*2 su bardağı toz şeker (Bir bardağı üzerine sürülecek marmelat için, diğeri hamuru için)
*Bir çorba kaşığı suyu süzülmüş yoğurt (İpeksi doku için gerekli)
*3/4 bardak sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
*Üzeri için kavrulmuş, rondodan geçirilmiş badem.
Yapılışı: Un, kabartma tozu, vanilya birlikte elenir.
Bir bardak kayısı püresi ve bir bardak şeker, önce orta, sonra kısık ateşte bir kaç taşım kaynatılıp marmelat kıvamına getirilir.(Keklerin üstü için)
Başka bir derin kaba yumurtalar, şeker, yağ, yoğurt ve çiğ kayısı püresi konularak çırpma teli ile hızlıca karıştırılır.
Sıvı karışıma unlu karışım da eklenip, hızlıca homojen bir karışım elde edilir. Kalıpların üzerinde biraz boşluk kalacak şekilde paylaştırılır.
Önceden ısıtılmış (160 derecede)fırında 30-35 dakika pişirilir. Bıçak batırma testini yapmanızı tavsiye ederim.
Üzerini marmelat ve kavrulmuş, rondodan geçirilmiş bademle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:
Begonvilli Ev Halleri,
Hobilerim,
Mutfağımdan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Çok nefis görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler Çiğdem Hanım.
Silçok güzel görünüyor :) sevgiler..
YanıtlaSil