31 Mart 2013 Pazar

Tezatlar Ülkesi!

Şimdi sizinle sabah yürüyüşümden kareler paylaşacağım. Eminim ''Ne muhteşem yerler!'' diyeceksiniz..

 
 
 
 
Şimdi de madalyonun öteki yüzünü görelim; bu ikinci yüz benim  içimi çok acıtıyor.
 
Aşağıdaki  karelerde gördüğünüz molozlar ve çöp yığınları  yukarıdaki ağaçlıklı yolun hemen beş on metre aşağısında yer almaktadır. Hemen yanından beş hatta yedi yıldızlı otellere giden ana yol geçmektedir. Oteller de molozların neredeyse yanı başındadır. Yani ana yolun  kaldırımında yürürken başınızı sağa çevirdiğiniz zaman ağaçların arasından bu iğrenç görüntüleri görürsünüz. 
 
 
 
 
 
 
Benim kullandığım yürüyüş yolunu ve bisiklet yolunu kullanan  onlarca turist, bu görüntülere şaşkınlıkla bakıyorlar ve kınayıcı aşağılayıcı sözler sarfediyorlar. Bu sözleri duyunca utançla  uzaklaşıyorum çünkü bu durumun hiç bir savunması olamaz.
 
Kısacası dostlar, bu postu da utanarak ama bir tepki olarak  yayımlıyorum. Çünkü bu çöp yığınları ve molozlar için verdiğim dilekçeye yanıt dahi verilmedi. Üstelik yığınlar gün geçtikçe büyüyor.. Tıpkı benim üzüntüm ve utancım gibi..
 
 
 


 

12 yorum:

  1. Belediye reisine mail atıp veryansın ediyorum ben böyle durumlarda. Umursamasalar da görevimi yaptım diye biraz huzur buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, umursanmıyor. Dilekçe yazalı epeyce zaman oldu. Her şeye tepki gösteren vatandaş olarak yaftalanıyoruz ama başka ne yapabiliriz? Bir de çevremizde yaşayanların rahatlığı üzüyor beni. Dün biri yürüyüş yolumu değiştirmemi tavsiye etti.

      Sil
  2. Begonvilim ne güzel yazmışsın ama kimin ruhu duyuyor kim utanıyor ki.. senin, benim gibi duyarlı bir kaç kişiden başka, bizim sitenin giriş kapısının yanına, üzerinde cam işareti ve yazısı bulunan yani cam atıkları için konan bidona çöp torbasını getirip koymuşlar üç adım ileride normal çöp konteynırına götürmeyip buraya atan bir insan ya öküzdür afedersin yada tamamen bencildir başka ne olabilir ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, duymuyorlar, duymak istemiyorlar. Çöp konusu ayrı bir kültür aslında.İnsanların düzeyini gösteren bir belge..

      Sil
  3. ah.. ah..
    ne diyim, el, olmayanı var eder, biz olanı yokederiz.

    Üzgün anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de ilgisizlik ve tepkisizlik insanların iliklerine işlemiş:(

      Sil
  4. :-( bakalım çevre bilincini ne zaman kazanacağız!

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. Evet! Doğa katlediliyor! Sözün bittiği yerdeyim artık.

      Sil
  6. Tepki göstermek en doğru olanı ama bir de o tepkiye kayıtsız olunduğunu görmek!nasıl iç yakıcı! ben de tanık olduklarım karşısında benzer tepkileri gösteriyorum. Ama ehil sahibi olarak belli makamlardaki kişilerin o makamları layıkıyle yerine getirip getirmediklerini de hep sorguluyorum doğal olarak!kimi belediyelerin bütçe ve ekip/donanım yetersizlikleri içinde olduğu da malum!ama tüm bunlar bu kayıtsızlıklara mazeret olamaz!.memleketin hali dümeni kırılmış tekne gibi rüzgarda savruldukça savruluyor!..ya tam batacak yada çıkacak!..

    neyse.) her şeye rağmen ümidimiz daim olsun..esenlikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belediyenin hangi zorluklarla karşı karşıya olduğunu biliyorum. Üstelik şu an mevcut belediyeye oy verip destekleyen bir kişiyim. Yine de doğanın böyle acımasızca katledilmesine seyirci kalmama olanak yok. Bir de gözlemlediğim içimi acıtan bir gerçek var; belediye örgütünün etrafında br takım gönüllü kisvesi altında işlevlerinin ne olduğu belli olmayan bir takım kadınlar var. Bunlar Dünya Kadınlar Günü vb günlerde boy gösteriyorlar ama bu tür sorunlara gerçekten ilgi gösterenini ben görmedim. Varsa onları tenzih ediyorum. Kısacası göstermelik işlerde değil, kentimizi ülkemizi koruma yolunda çaba gösterilmesini yürekten istiyorum.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.