15 Şubat 2012 Çarşamba

Nazar değdi ne yazık ki!!!

Sevgili dostlar,
Bir önceki yazımda ''bu günlük benden bu kadar!''  demiştim ya;

Oysa ki yaşam küçük büyük, acı tatlı sürprizlerle, en basit söylemlerimizi bile yalancı çıkartmaya devam ediyor.  Çünkü, bugün daha yazacaklarım varmış, hem de içim yanarak.

Çok üzgünüm dostlar çok!!!
NAZARDEĞMESİN 07 ÇEYİZ İŞLERİ burada
 
 Çok üzgünüm dostlar çok!!!!
''Nazar Değmesin07''  bilmem tanır mıydınız.. Bakın bakalım izleyici listelerinize. Bu güzel, bu genç, üretken kadını, hamarat anneyi, evine eşine düşkün  eşi  kaybetmişiz.. Şimdi  ne denir; asla tarzım olmasa da ''ben böyle dünyanın..'' diye başlayıp amiyane tabirlerlerle devam etsem hiç hoş olamayacak, dahası ne değişecek ama içim yandı sevgili dostlar..Göz yaşlarım beni boğuyor; şu an evde yalnızım ve siz sevgili blog yazarı arkadaşlarımdan başka içimi dökeceğim kimsem yok.. O  güzel çocukları, eşini, annesini, babasını, sevenlerini düşünüyorum.  En çok da gencecik güzeller güzeli  kadını düşünüyorum.  Genç ölümler çok acı veriyor.. Mekanın cennet olsun!!
Bu yazıyı yazmamın asıl amacı, kadınların en çok yakalandığı kanser türü olan  göğüs kanseri konusunda yeteri kadar dikkatli ve bilinçli miyiz? Uzmanlar erken tanının önemi konusunda  durmadan uyarıyorlar ama gereken önemi veriyor muyuz bu konuya.. Özellikle meme ve rahim ağzı kanserlerinde farkındalık yaratabilmek için biz kadınlar bilgilenmeli ve bilgilerimizi de mutlaka paylaşmalıyız.  Konu ile ilgili  deneyimlerinizi, çevrenizde olup bitenleri,  edindiğiniz her türlü  sağlam dayanağı olan bilgiyi paylaşmaya davet ediyorum sizleri. Başka acılar yaşamamak  için .. Hepinize sağlıklı güzel yaşamlar diliyorum..

56 yorum:

  1. Aaaa, inanmak istemiyorum:((
    Çok üzüldüm çok, ne kadar gençti, çocukları küçük. Of, adaletsiz dünya. Ne diyeyim, sözün bittiği yer, mekanı Cennet olsun, yakınlarına Allah sabır versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bağıra bağıra ağlayasım var şu an! Antalyalı blog yazarları olarak toplansak diyordum, en çok tanımak istediklerimden biriydi. Allah rahmet eylesin.

      Sil
    2. Offf ki offf gencecik bir anne eş evlat insanın yüreği gerçekten yanıyor bu hastalık daha kaç eve kaç yüreğe ateş düşürecek sevenlerine sabır arkadaşımıza rahmet diliyorum

      Sil
    3. Amin Serap Hanım'cığım..Allah tüm hastalara da acil şifalar versin.

      Sil
  2. Mekanı cennet olsun. Allah (c.c.) tüm sevenlerine sabır versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin! Allah yavrularına sağlıklı ömürler versin.

      Sil
  3. Başınız sağolsun sevgili komşum.Maalesef meme kanseri son yıllarda biz kadınların kabusu oldu. Erken tanı zamanında kontrol hepsi tamam da olsa öyle sinsi ki ... Şu an ben de çok üzüldüm inanın. En yakın arkadaşımın kardeşi babalarını da kaybettikleri akciğer kanseri ile boğuşuyor , arkadaşımın morali çok bozuk ,tabii biz yakınlarının da. Sizin de içinizi karartmayayım ben :( Çok üzüldüm ve üzülmekle sonucun değişmeyeceğini de biliyorum ama ne bileyim işte öyle... Sevgilerimizle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, biliyorum Nilgün Hanım'cığım. Yine de olabildiğince tedbir alınmalı. Ne yazık ki bir yakınını hatta bir kaç yakınını kanserden kaybetmeyen yok. Yaşam tarzlarımıza zorla sokulan pek çok doğal olmayan tüketim ürünleri vs bunun sorumlusu olmalı...Yani insanoğlu kendi sonunu hazırlıyor bir yerde:((

      Sil
  4. Bazen, yaşamın bize hediye ettekleri ile duygularımız bombaya dönüşür. Ve patlar bize hediye edilen bomba; iç organlarımızdan ruhumuza kadar milyonlarca hücremizi etkiler.

    Ölüm ile yaşam; yan yana ve aralarındaki ince çizgide çok küçük noktada olan bizler...

    Genç bir ölüm: duyguları daha da şiddetli hale getiriyor. Her ölüm erken ölümdür şairin dizelerinde. Ama genç ölümler daha erken; daha da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte aynen söylediklerini yaşıyorum şu an Güven..

      Sil
  5. İnanamıyorum, Allah rahmet eylesin, sevdiklerine sabırlar versin. Biz bile tanımadan üzüntüsünü hissettik, yakınları kimbilir.............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin! Allahtan tüm hastalara şifalar diliyorum ben de.

      Sil
  6. Allah mekanını cennet etsin:( Nur içinde yatsın.Allah sevdiklerine sabır versin.Diyecek kelime bulamıyorum.Allah herkesi cümlesini korusun bu illet hastalıktan.

    YanıtlaSil
  7. Ölümün soğuk nefesi aramızda kol geziyor sanki Begonvil'cim.
    her an, bir can yakmaya, yüreklere ateş düşürmeye hazır :(
    Çok üzüldüm.
    Tanımasam da, bilmesem de... gencecik, sevgi dolu, yaşam dolu insanların bu -tüm çalışmalara rağmen- hala çaresi bulunamayan illete yenik düşmesine, çaresizce seyirci kalmak kanıma dokunuyor :(
    Başımız sağolsun demek istiyorum.
    Başka da ne desem boş...
    Allah ailesine sabır, dayanma gücü versin :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ella'cım, sadece bu sayfalardan tanıyor olsak da üzülmemek, kahrolmamak olası değil. Hayatın acı bir gerçeği işte!! Boşuna dememişler,bugün varız, yarın yoğuz diye. Hırslarımızdan, kinlerimizden arınmalıyız. Mutlaka bunu başarmalı insan.

      Sil
  8. Çok üzüldüm :(( Annem de bu hastalıkla uğraşıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nalan Hanım, anneciğinize acil şifalar diliyorum.

      Sil
  9. Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın. Şimdi biogunu dolaştım. Hayat boş geldi. İnanmak güç geliyor.

    YanıtlaSil
  10. Ben de çok üzüldüm.Allah rahmet eylesin,yakınlarına da sabır versin.Sanırım Bloğu kaldırılmış.Keşke açık kalsay dı.Gerçekten üzgünüm.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Güler Hanım, ben şu an hiç iyi değilim. İçimdeki acı anlatılır gibi değil. Bloğu kaldırılmamış, bağlantıyı kontrol ettim ve bir hata olmuş, şimdi düzelttim. Bir daha tıklayın. Az önce ben de okudum yazdıklarını..

    YanıtlaSil
  12. sevgili begonvilli rukiye antalyanın elmalı ilçesinden idi ben hemşeri olarak blogda tanışmıştım ..annesigiller sanırım elmalıda eşi konyada görev yapıyor ..elmalıdan kaldırılmış cenazesi ben sağlık sorunlarım nedeniyle gidemedim ama bildiğim bu kadar .....elmalılı manifaturacı lök lerin kızı ..mekanı cennet olsun ..çok özleyeceğiz ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler arkadaşım. Elmalılı arkadaşlarıma sordum, ortak tanıdıklar çıktı. Taziyeye gitmek isterdim ama eşimi yalnız bırakamıyorum. Bu olay bana blog arkadaşlarımın diğer arkadaşlarımdan hiç de farklı olmadıklarını kanıtladı.

      Sil
  13. Sözün bittiği yer diyorum böyle anlara, illa tanımam gerekmiyor şu resim bile beni benden alıyor Sevgili Begonvillievciğim. Allah rahmet eylesin, Allah sabır versin evlatlarına, ailesine ve dostlarına...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum. Ben de yüz yüze tanışmamıştım.

      Sil
  14. Allah rahmet eylesin yakınlarına da sabır versin.. söylenecek söz bulmak bile çok zor.. mekanı cennet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Ne desek yetersiz ve anlamsız.

      Sil
  15. Çok üzüldüm. Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabır versin. Ben de Antalya'lı blog arkadaşlarımızla bir yerde toplansak tanışsak diye düşünüyorum ama nasıl nerede bir ara organize etsek iyi olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzülmemek mümkün mü?

      Evet bunu yapalım Hülya Hanım. Bir gün ve yer kararlaştırıp bloglarımızda duyururuz.

      Sil
  16. çok üzüldüm,bende sizin gibi genç ölümlerinde yıkılıyorum.Tanımak önemli değil,içimiz yanıyor.Allah rahmet eylesin,çocuklarına,eşine sabır versin
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzücü bir kayıp. Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

      Sil
  17. Çok üzüldüm ..kelimeler kifayaesiz.. allah çocuklarına ve ailesin sabır versin..her şey anlamsız..

    YanıtlaSil
  18. Amin.. Gerçekten de şu an için bizleri meşgul eden, üzen ya da kızdıran pek çok şey aslında yersiz ve anlamsız. Birbirimizi asla kırmamalıyız.

    YanıtlaSil
  19. Blog dünyası.... Mutluluk haberlerine, hüzünlerine varım, ama kayıplara.... sanki yıllardır tanıdığım, çok yakın bir dostumu kaybetmişim gibi öyle derinden üzüyor ki, haberi daha önce almıştım, şimdi karşılaşınca bu resimle, gene acıdı içim :(

    Bir blogger dostum daha vardı, kemoterapi gören "İz" blog yazarı, Naz11 rumuzlu Mesude Tapkan, ondan da bir haber alamadım :(

    Ve Gamze.... Allah yardımcısı olsun, elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız...

    Ve yakınlarının yakalandığı bu amansız hastalıkla uğraşan blog dostlarımız, Allah onların da yardımcıları olsun...

    Nekadar çoğaldı bu lanet hastalık :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de hasta olduğunu bildiğim ve haber alamadığım blog yazarı arkadaşlarım var. Ayrıca hepimizin başına gelebilir, bir gün yazılarımız ve paylaşımlarımız kesilir ve kimse ne olduğunu bile bilmeden çekip gidebiliriz. Oysa bizler de dostuz ve arkadaşız. Yüz yüze görüşemesek de tanıyoruz birbirimizi. Hiç olmazsa aynı şehirde oturanların birbiri ile bağlantıları olmalı diyorum.

      Ben de sağlık sorunu olan tüm arkadaşlara şifalar diliyorum.

      Sil
  20. Çok üzüldüm:(Mekanı cennet olsun...

    YanıtlaSil
  21. Sormayın yaa... Elif'in Terazisi'nde okudum az önce. Blog listem silindiğinde o da gitmiş ama gitmese ne olacaktı ki? Son yazısına son yorumumu yazmışım zaten. Epey mücadele etmiş yazmadığı süre göz önüne alınırsa. Sanki bu sanal aleme ölüm bulaşmazmış gibi geliyor insana ama bu ikinci ölüm. Allah rahmet etsin o genç ve güzel kadına. Ona vermediği ömrü evlatlarına versin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedret Hanım'cığım, şimdi bende bir evham gelişti; uzun süre yazmadığını farkettiğim arkadaşları çok merak ediyorum. Tabii ki sadece blog sayfalarından tanıdığımız için de ulaşmak mümkün olmuyor..Rukiye için çok içim yanıyor.

      Sil
  22. :((( çok severk takip ediyordum ondan görüp yaptığım kırmızı güller için ona çok teşekkürler etmiştim. hastalığını ilk öğrendiğimde çok üzülmüştüm ağır bir grip olmuştu arkasından bu meret çıkmıştı yavrum eridi gitti o da melek oldu:((((ailesine ,evlatlarına sabırlar.
    tüm şifa bekleyen bildik bilmedik kim varsa hepsine acil şifalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice, ben de fark etmiştim, sizin çok güzel bir muhabbetiniz vardı. Allah o yattıkça sevdiklerine ömürler versin. Hepimizin başı sağ olsun.

      Sil
  23. çok üzüldüm allah mekanını cennet etsin. ara ara görürüdüm. ama böyle görünce içim cızladı. allah ailesine sabır versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aahh, ah, hiç konduramıyorum ölümü, hala şoktayım.

      Sil
  24. çok üzüldüm acımı içimdeki sızıyı anlatmam mümkün değil bu duyguyu en iyi bilenlerdenim geçen sene 32 yaşında kızım 3 yaşındayken yakalandım göğüs kanserine atlattımmı bilemiyorum en az 2 sene geçmesi gerekiyor atlattı denilebilmesi için içim acıyor yanıyor haykıra haykıra ağlamak istiyorum böyle haberlerde.... benimki erkensayılabilecek durumda ama zaman kader ne gösterir bilemem ne olur kimse ihmal etmesin işi şansa bırakmasın erken teşhis hayat kurtarıyor allah yavrularımızı bizlere bağışlasın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım, bu acıyı paylaşmakla istemeden seni de üzdüm demek ki.. Ama ne olur moralini bozma, atlattın elbette, yoksa şimdiye yataklara düşürürdü seni. Benim tanıdığım kaç tane arkadaşım belkji 10-15 yıl önce yakalandılar ve şu an gayet sağlıklılar. Yani her yakalanan Rukiye gibi şanssızlık yaşamıyor. Sakın moralini bozma, istersen özelden yazışalım, seni yakalanıp da bu hastalığı yenen arkadaşlarımla tanıştırırım. İki senenin yarısı geçmiş, benim güzel arkadaşım. İnşallah sağlıkla kalan yılı da tamamlar hep birlikte kutlarız. Keşke yüz yüze görüşüp dertleşebilsek. Benim de bazı sıkıntılı rahatsızlıklarım var. Ne yapalım, hayat böyle işte. Allah bundan beter etmesin canım.
      Mail adresim: begonvilliev@gmail.com

      Sil
    2. sevgili blog dostum ben bu arada senin gibi bir dost kazandım bu vesile oldu galiba bu tip durumlar gerçekten çok zor en ufak olaylardan nem kapıyorsun sadece acı gerçeklerle yüzleşmek istemiyor insan inşallah bir gün karşılaşırız sana özelden mail atacağım beni üzmedin sen... sadece duygularım depreşti blog arkadaşlarımla paylaşmadım hiçbir zaman... kendimi şu an gayet mutlu ve pozitif hissediyorum sevgilerimle:)

      Sil
    3. Çok sevindim iyi olmana. Elbette mutlu ve pozitif hissedeceksin, bu hastalığı yenen pek çok insan var. Bir gün karşılaşmayı canı gönülden isterim. Antalya'ya beklerim. Güzellikler hep yanı başında, mutluluklar yüreciğinde olsun. Maillerini bekliyorum. Sevgiler, selamlar.

      Sil
  25. Canım, şimdi Nedret Hanım bana yorum yazmış. Örgücü Nine iyiymiş, eşinin rahatsızlığı durağan durumdaymış. Nedret Hanım dün telefonla görüşmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, haber verdiğin için teşekkür ederim sevgili Elif.

      Sil
  26. Öyle pis bir illet ki bu lanet hastalık girince vucuda bırakmıyor yakanı.......Bende bir sene önce 2.5 ayda kaybettim babacığımı, öğrendik, şaşkınlık, çareler arama telaşı, doktorlar derken, uçtu gitti meleğim ellerimizin arasından.............ALLAH RAHMET EYLESİN, RABBİM ÇOCUKLARINA AİLESİNE SABIRLAR VERSİN......çok zor dayanması çok........

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başınız sağ olsun sevgili arkadaşım. Bir kaç yıl önce de ben babamı pankreas kanserinden kaybettim. Çok hızlı gelişti. Mekanları cennet olsun.

      Sil
  27. Böyle genç ölümler beni de çok üzer,Allah rahmet eylesin ne denir ki söyleyecek söz bulunmuyor bu durumlarda göğüs kanseri ve rahim ağzı kanseri bilinenin aksine hızla genç yaşlara kayıyor maalesef nedir bu kadar artışın sebebi yediklerimizin, içtiklerimizin, yaşamın zorlukları ve en önemlisi hanımların çilekeş ve cefa çeken gruptan olması bence. hepimiz dikkat etmeliyiz lütfen kontrollarımızı aksatmayalım rutin muayeneleri yaptırmayı ertelemeyelim..Bu arada fikir projesi arkadaşımında bu illete yakalandığını buradan öğrendim umaraım şu an herşey yolundadır acil şifalar diliyorum en kısa zamanda ona uğğramak üzere sevgiyle sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız Şükran Hanım, sanırım doğallıktan uzaklaştıkça bunlar başımıza geliyor. Kontrolleri de ihmal ediyoruz.

      Sil
  28. Daha önce bir yorumla kalanlara sabır genç anneyede rahmet dilemiştim, sanırım yoğunluk içinde kaybolmuş. Annenin çok genç olması ve geride kalanların da küçük olması beni çok etkiledi. Çok yakından tanıdığım bu duyguyu yıllar sonra tekrar içimi titretti. Rahmetle anıyor yattığı yerde huzur diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen yorumları istisnasız paylaşıyorum. Gerçekten de dayanılır bir acı değil. Nur içinde yatsın.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.