3 Şubat 2012 Cuma

12 yaşındaki çocuğu satmak suç değil, satın almak suç!

Yine içinizi acıtacak bir öykü (gerçek). Yine ülkemden bir kadın(çocuk) dramı.

Daha önce de yazmıştım, bu bloğun ağlama duvarı gibi olmasından hoşlanmıyorum. Ne var ki bunlar benim ülkemin gerçekleri. Yeri geldikçe hep birlikte bu konuları ele almalı, en azından bu sorunlar yokmuş gibi davranmamalıyız..


Öykümüzün başlangıcı 6 yıl önce.. Yer, Antalya.. Henüz 12 yaşında bir kız çocuğunun yürek burkan hayat öyküsü bu..

E.Y. Antalya'da 6 yıl önce 12 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, inşaat malzemesi ticareti yapan bir yerde çalışan 54 yaşındaki Yusuf A.’ya sözleşmeyle 5 bin lira karşılığında satılıyor ve bu kişi tarafından tecavüze uğruyor. Bu adamın ilk eşinden 30 yaşında bir kızı, sonraki eşinden de en küçüğü 20 yaşında olan bir kızı ve iki oğlu olmak üzere 4 çocuğu varmış. Durun, daha bitmedi; Yusuf A.’nın, 1995 yılında nikâhsız olarak yaşadığı G. adlı kadından da bir kız çocuğu sahibi olduğu ve ilk eşinden 1999 yılında boşandığı ortaya çıkıyor.
Olayı ortaya çıkaranın, E.Y.’nin o tarihte öğrenim gördüğü Ahmet Coşkun Bulut İlköğretim Okulu'ndaki öğretmeni Burçe Tuncer..

Yusuf A. olaydan sonra tutuklanmış ve yaklaşık 6 ay kadar hapiste kaldıktan sonra tahliye edilmiş. Bir süre sonra da işyerinden '‘Mahkemeye gidiyorum’' diye izin almış ve bir daha geri dönmemiş, yeniden tutuklanmış.

Şu an ise E.Y. Sivas'ta yaşıyormuş. Sivas’ta gecekondu mahallelerinin birinde iki katlı evde yaşayan E.Y. gazetecilere konuşmazken annesi Gülay Y., kızını sözleşmeyle satın alıp tecavüz etmekle suçlanan Yusuf A.’nın tutuklandığını öğrenince şaşırdığını söylemiş. Gülay Y. “Olayın kapandığını biliyorduk. Şimdi bu nereden çıktı. Bir şey bilmiyoruz” diyormuş..

Asıl cansıkıcı olan ise:
Babası tarafından 5 bin liraya satılan kız için ''al yeniden sat'' der gibi uygulama... Hani devlet koruması? Sadece satın alanı cezalandırıp satan öz babaya hiç bir ceza verilmemesi, dahası bu çocuğun bu babaya teslim edilmesi büyük bir yanlış değil mi?

12 yorum:

  1. güzel yurdumun nesi doğru ki :(

    YanıtlaSil
  2. Bu sabah anne ve baba Müge Anlı'daydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utanmadan çıkıp ne söylediler acaba?

      Sil
    2. Öyle bir kağıt imzalamamışlar, cahillikten o adamla yollamışlar mış muş....
      Arif Verimli kızın tedavisini üstlendi.

      Sil
  3. Bu adaletin yamukluğuna diyecek laf bulamıyorum. bir anne olarak söylemleriyle annesi de bir garip. Bu babaya neden ceza verilmiyor. çok sinir bozucu :((

    YanıtlaSil
  4. Ne diyeceğimi şaşırdım.
    Bu tür suça vesile olanları Allah helak etsin.
    Kandilin mübarek,duaların kabul olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. bu kızın anası,kardeşleri bu rezillik olduğunda neredeymiş ve neden sessiz kalmışlar.alan da veren de memnun galiba olan kıza olmuş.ne biçim yaratıklar bunlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette hepsi sorumlu ve suçlu. Yazıklar olsun böyle insanlara.

      Sil
  6. Dünya çok kirletildi, bunun baş sorumlusu olan türe mensup olmak çok üzücü.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.