9 Haziran 2015 Salı

Begonvilli Ev'de Çay Saati

Sizin oralarda havalar nasıl bilemiyorum ama burada muhteşem günler yaşıyoruz. Meşhur kavurucu sıcaklarımız başlamadan, yani klimalı odalara tıkılıp kalmadan olabildiğince bahçenin tadını çıkarıyoruz.

Bazen arka bahçede, bazen bahçe katının  kapı önünde kuruluyor çay soframız. Her durumda bol bol çiçek görüntümüz ve kuş sesleri oluyor.
































Susamlı muffinin tarifini daha önce vermiştim.  Bu kez beyaz susam kullandım.
Kısaca tuzlu ve peynirli olanı vereyim:
Ölçümüz çay fincanı. 2,5 çay fincanı un, birer çay kaşığı kabartma tozu, karbonat, mahleple eleniyor. Diğer yandan eritilmiş iki çorba kaşığı dolusu tereyağı, sıvı yağla  bir çay fincanına tamamlanıp. 3 yumurta, bir çorba kaşığı yoğurt ile pütürsüz olacak şekilde çırpılıyor ve un ekleniyor. Muffin kağıtlarına paylaştırılıp.Peynir, karabiber ve dereotundan oluşan dolgu malzemesi ortada açılan çukur yere dolduruluyor. 180 derecede 30-35 dakikada pişiyor.  Denerseniz afiyet olsun.




Yanımızda yakınımızda minik patililer,













 Karşımızda güller,




Nikotianalar,





Salvialar,



ve diğerleri,


gözümüzü, gönlümüzü, ruhumuzu sağaltmaya çalışıyoruz olabildiğince..

Bir de Armando Manzanero'dan dinlemeyi çok sevdiğim nostaljik bir şarkı var ki; hadi onu da paylaşalım..

  Adoro (Aşk)

Tüm dostlara sevgiler, selamlar Begonvilli Ev'den.

26 yorum:

  1. Tam manasıyla "Bir tatlı huzur aldım" bu cennet köşeden ve gülümseyerek dönüyorum kendi dünyama.

    Ağzınızın tadı hiç bozulmasın ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz sevgili Dost.'' Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur'' derler. Kim bilir, belki bir gün karşılıklı yudumlarız çaylarımızı.

      Sil
  2. masanız,bahçeniz,sevgili dostlarınız hepside harikalar bakmaya doyamadım ..sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zarif yorum için çook teşekkürler.❤ Bizden de sevgiler..

      Sil
  3. Ahhh sevgili komşum ! Blog komşusu değil de kapı komşusu olmalıydık biz ! Kediler bir sizin eve bir bizim eve gelip gelip gitmeliydi. Çayı hangimiz önce davrandıysa onun bahçesinde içmeliydik. Örgümüzü örerken okuduğumuz kitaplardan izlediğimiz filimlerden sözedip az biraz da dedi- kodu yapmalıydık ☺️ Keyfiniz daim olsun! Ağız tadınız hiç bozulmasın !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh, ah! Çok isterdim. Her şey dostluklarla güzel ve anlamlı. Hele sevgili dostlarla yapılan sohbetlerin yeri bir başka. Burada en çok eksikliğini duyduğum da bu, biliyor musunuz... Aynı güzel dilekler bizden de sizlere olsun.

      Sil
  4. Rengarenk bir botanik bahçesi ve içinde lezzet mekanları yaratmışsınız. Öylesine zevkli ve güzel ki saatler geçirilebilir. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Bahçemiz henüz çok düzenli değil. Öncelik sırasına göre imkan buldukça bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

      Sil
  5. Bayılıyorum bahçenize, evinize ne kadar güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Size de gönlünüzce güzellikler diliyorum.

      Sil
  6. bir kek karıştırıp, kapıyı çalasım geldi:))

    YanıtlaSil
  7. Tarifi aldım, deniycem...Bakalım seninkisi kadar güzel olucak mı?..;)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka olur. Sonucu bana yaz. Bizden de sevgiler..

      Sil
  8. Çok keyifli görünüyor bahçeniz, benim de sıcaklar basmadan önceki en sevdiğim dönem şuanda. Bu sene hamile olduğum için o kavurucu sıcaklar gelmesin istiyorum hiç. Böyle serin serin devam edebiliriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size kolaylıklar diliyorum. Şu an balkonda, bahçede serin serin oturabiliyoruz ama yakında gelir o sıcaklar:(( Allah yardımcımız olsun.

      Sil
  9. Ne hoş bir çay sofrası, orda olmak vardı:) bugünlerde gördüğüm her yeni tarifi deniyorum sizinkini de listeme ekledim, teşekkürler tarif için harika görünüyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben de blogger dostlardan tarifler not alıyorum. Denenmiş ve beğenilmiş olmaları avantaj. Kolay gelsin. Bizden de sevgiler.

      Sil
  10. Allahım ya,nası güzel bi ev nası güzel resimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.. Güzellik senin yüreğinde ve gözünde ❤

      Sil
  11. Burada havalar rüzgarlı ve serin bi içeri bi dışarı taşınıp duruyoruz.
    Çiçekleriniz çoşmuş maşallah mest oldum renklerin güzelliğine,
    Çok zarif ev sahibesi hanımın marifetine ve sunumuna.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ege sahillerinde yaşayan dostlarımdan alıyorum haberleri. Şu günlerde Akdeniz Bölgesi'ne göre daha serin ve rüzgarlı olduğunu hava raporları da söylüyor. Ama ben ''serinlik'' kelimesine mest oluyorum:)) Çünkü biliyorum bir kaç hafta hatta gün sonra başımıza gelecekleri. Çok teşekkür ederim, siz de çok zarifsiniz.❤

      Sil
  12. Biz Ankara'da yağmurdan gözümüzü açamıyoruz ne yazık ki sevgili komşucuğum... Bahçeniz çok güzel olmuş ağız tadıyla hoş vakit geçirin. İkramlarınızdan alıp, kedilerinizi sevip gidiyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yıl hava koşulları bi tuhaf. Çok teşekkür ederiz sevgili komşum.

      Sil
  13. Kıskandım :) Akdeniz'de sıcacık bir yerde, denizin kokusu esliginde, görüntülerden gördügüm kadarı ile cennettesiniz. İnsana yasamı sevdiren minik dostlar ve çiçeklerde cabası... Saglıklı güzel yarınlar diliyorum sizlere...Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de gönlünüzce yerlerde yaşamanızı diliyorum. Biraz zor oldu kent yaşamından kopmak ama başardık. Çok savaştım ama, bildiğiniz gibi değil. Buranın zorlukları yok mu; var. Ee, ne yapalım, kuşu , çiçeği böceği seven diğer zorluklara katlanmak zorunda:)) Bizden de sevgiler.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.