20 Ocak 2014 Pazartesi

Veda Çiçekleri

Antalya'daki dostlara, komşulara veda zamanı geldi çattı. Daha önce kısaca söz etmiştim. Burayı çok sevmiştim ama site yaşamı bizim gibi patili dostları olanlara çok da uygun değildi. Yazları çok kalabalık oluyordu. Ayrıca çok yakına yapılan yeni seralar yüzünden git gide artan hava kirliliği, ses kirliliği ve kiracısı olduğum bu evin çok bakıma onarıma muhtaç olması bu kararı almamıza neden oldu. Artık kendi Begonvilli Ev'imize gitmenin zamanı gelmişti. Daha kırsalda, sakin, bağımsız ve doğal bir ortam minik patililerimiz ve bizim için daha iyi olacaktı. Üstelik tek evladımıza, gelinimize ve sevgili torunlarımıza daha yakın olacağız. Evet, burada özleyeceğim eski dostlarım ve bir kaç iyi komşum var. Dostluklar mesafelerle sınırlanamaz desem de üzüntü duyuyorum. Örneğin dün sevgili Nesime kucak dolusu çiçeklerle ve nemli gözlerle güle güle demeye geldi.







Sen bizim her zaman yakın dostumuz, sevgili kızımız olarak kalacaksın. Ayrıca Antalya Merkez'deki tüm akrabalarımı, arkadaşlarımı,  hayvan sever dostlarımı, özellikle Yasemin'i, Zuhal'i,  değerli veterinerimiz Murat'ı, sitedeki komşularımı çok ama çok özleyeceğim. Sık sık bizi ziyarete gelin olmaz mı...







31 yorum:

  1. Başka bir şehre mi yoksa Yeşilbayır, Döşemealtı gibi şehre hem uzak hem yakın sayılabilecek daha sakin bir yere mi gidiyorsunuz?
    Ama her nereye gidiyorsanız sağlık, huzur ve mutluluk da sizinle gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkürler. Aynen söylediğiniz gibi bir yer seçtik. Yani şehre çok uzak değil ama yakın da sayılmaz. Manavgat'ın bir köyü.

      Sil
  2. hayırlı uğurlu olsun büyüklerimiz hep tebdili mekanda ferahlık vardır derler eminim orayıda nasıl olursa olsun dünya güzeli bir hale getirir mutlu mesut yaşarsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dostların dediği gibi olur. Hiç kolay olmayacak, çok sıkıntılı günler bizi bekliyor. Hepsi bir yana çevremdeki sahipsiz hayvanları düşünerek çok üzülüyorum.Biz gidince ne olacaklar? diye kahroluyorum ama elimden bir şey gelmiyor..

      Sil
  3. begonvilli evim:)
    insallah onunuzde daha cok cok guzel,,,mutlu gunler olsun
    miniklerde daha mutlu yasasinlar
    hayat boyle iste...opuyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun sevgili Dost, Yelda'ya da yazdığım gibi içimde büyük bir sıkıntı var. Burada benim korumamda olan kediler vardı. Tahmin edeceğiniz gibi onları buradan koparmam hem çok zor, hem de riskli. Oraya yerleştirip korumada başarılı olamam. Bensiz yaşamanın yolunu bulacaklar mı sorusu beni çok üzüyor.

      Sil
  4. Her veda bir ''merhaba''ya açılır...
    İnanamıyorum Begonvil'cim; hayalin gerçek oldu! :)
    Bundan bir kaç yıl önceki yazışmalarımızı hatırlıyorum da... o zamanlar hayalini kurduğun yaşamı adım adım gerçekleştirdin.
    İmreniyorum sana!
    Bir o kadar da saygı duyuyor, seviyorum.
    ''Siz'' yerine ''sen'' diye hitap ediyor olmamın saygısızlıktan değil, arkadaş bildiğim ve çok yakın hissettiğim için araya sözlerle bile olsa mesafe koymamamdan kaynaklandığını çok uzun süredir biliyorsun.
    Rol modelimsin.
    ''Keşke onun kadar duyarlı, azimli, kararlı olabilseydim'' dediğimsin.
    Yeni hayatın(ız)da çok mutlu olmanı(zı) can-ı gönülden diliyorum.
    Bir o kadar da huzurlu...sağlıklı.
    Bir an önce taşınma-yerleşme-düzen kurma işlerinin bitmesini ve keyif dolu, güzelliklerle dolu haberlerini almayı diliyorum.
    Bir de, gerçekten arkadaşlık kurup minnakları yaşatma ve koruma savaşında sana destek olabilecek güzel insanlarla tanışmanı...
    Yürek dolusu sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ella'm, biliyorsun buraya kentin göbeğinden geldim. Burası yine şehir merkezinde olsa da daha doğal bir ortamdı. Yakınlarda köy dokusunu andıran yerleşim yerleri vardı. Ancak hızlı kentleşme burada olduğumuz iki yılda bazı değişikliklere neden oldu. İnşaatlar çoğaldı, seralar kuruldu, Trafik ve hava kirliliği kendini belli etti. Bir de site yaşamı benim tam arzuladığım bir şey değildi. Yani bir deneme süreci oldu bizim için burası.Artık tam olarak köyde yaşamaya hazır hissetmemizi sağladı.İşin yıpratıcı, yorucu maddi boyutları bir yana asıl üzüntüm çevremdeki sahipsiz kediler için. Onlara anlatamayacağım kadar üzülüyorum ve taşınacağımıza sevinemiyorum. Güzel dileklerin için çok çok teşekkür ediyorum. Köy maceramı da elbette siz dostlarımla aşama aşama paylaşacağım.

      Sil
  5. Sevgili komşum yeni evinizde sağlıklı huzurlu ve mutlu bir hayat dilerim size. Güle güle oturun .
    Siz nereye taşınırsanız taşının hep benim en iyi komşumsunuz zaten:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Ben ne şanslıyım ki, en iyi, en gerçek komşumu hep yanımda taşıyorum. Dostluğumuz, komşuluğumuz hiç bitmeyecek. Bizden de sevgiler, selamlar..

      Sil
  6. bence şahane bişey yapmışsınız,biz de eşimle kaçma planlarını olgunlaştırıyoruz,
    bize de kısmet ola:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hayallerinizdeki yerde yaşarsınız. Bu tamamen size bağlı, sakın vaz geçmeyin.

      Sil
  7. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bizim de bir köpeğimiz var ve en büyük dileğimiz eşimle bahçeli müstakil bir ev alabilmek. Hatta mümkünse çelik konstrüksüyon evlerden yaptırmak istiyoruz ama işte hayaller hayaller...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel olur:) Dileğinizin gerçekleşmesi için olumlu düşünün ve ertelemeyin. sevgiler..

      Sil
  8. Dilerim bu ortamını aratmayacak ama gönlünce sana ait bir yerin olur arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Dostların dediği gibi olsun.

      Sil
  9. Hayırlı olsun Begonvilcim. Ne güzel, çok istediğin hayalin gerçekleşti çok sevindim. Yeni yaşamında sağlıklı, mutlu günler dilerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Sizinle aynı aşamalardan geçiyoruz bizde, Datça'da deniz kenarında çok güzel bir sitede oturuyoruz ama evimizin tüylü çocukları yüzünden hep bir tedirginliğimiz var, özelliklede yaz aylarında.. Bizde kendimize ait bir yere geçme hazırlıklarına başladık yavaş yavaş...Yeni hayatınızda ve orada hayatınıza girecek yeni çocuklara şimdiden mutluluklar diliyorum..Badem'de geliyor sizle değil mi? Onu çok merak ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa, size de hayırlı olsun! Demek sitelerde aynı sıkıntılar,hep yaşanıyor. Yeni hayatlar umarım çok daha huzurlu olur, bizler için de, minik patililer için de..Badem elbette gelecek. yerleşir yerleşmez onu aldırtacağım. Geçici yuva arayışım sonuç vermedi, hala parkta bakılıyor. Her gün dua ediyorum;''dayan Badem'im'' diye. Bu evi bir an önce almaya çalışmamızın nedenlerinden bri de Bademdir. Pek çok sıkıntıyı göze alarak...

      Sil
  11. Yeni yuvanız hayırlı olsun sevgili Begonvil,patililere kucak açan herkese saygım ve sevgim sonsuzdur,size kolaylıklar diliyorum, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. İçtenlikle söylüyorum, patili dostlar benim dünyamda çok önemli bir yere sahipler.

      Sil
  12. Yolunuz acik olsun, gittiginiz yerde kuracaginiz yeni hayatiniz dilediginizden de guzel olsun dilerim. Siz ve kalbinizdeki tum tuylu sevdikleriniz ve sevecekleriniz icin:))
    Kuguboynu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Kuğu. Umarım öyle olur:))

      Sil
  13. Yeni eviniz hayırlı olsun. İnanıyorum ki gittiğiniz yeri de olduğundan güzel yapacaksınızdır:)
    Benim de tek isteğim; sakin, huzurlu, pati dostlarımla yaşayabileceğim bir ev.Sanıyorum ki bir çoğumuzun hayali aynı :)
    Ardınızda bırakacağınız paticiklere bakan olur mu sizden başka ? Belki de iyice yerleştikten sonra birer ikişer onları da alırsınız dayanamayıp :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Sizin de hayaliniz olan eve en kısa zamanda kavuşmanızı yürekten diliyorum.
      Geride bırakmak zorunda olduklarım konusu beni çok üzüyor. Tahmin edersiniz ki daha iyi tanımadığım, güvenli olup olmadığından emin olmadığım bir ortama hepsini toplayıp gidemem. Yine de dört kedi iki köpekle gideceğim.Zaten halihazırda bir bahçe duvarı sorunu var. Çok yetersiz ve evin en olumsuz tarafı. Arkadaki duvarı da yol genişletmek için yıktıkları haberini aldık. Burada kalanlar sitede doğup, sırf ben mama veriyorum diye bizim yakınlarımızda olmayı tercih eden kediler. Onların çoğunu kısırlaştırttım. Gücümün yettiğince aşılarını da yaptırdım. Kedileri seven bir kaç komşum var. Bana çok güvendikleri için besleme işine pek girmiyorlardı. Umarım ben yokken o işi üstlenirler. İnanın bu konuları düşününce uykum kaçıyor.

      Sil
  14. hayırlısı olsun yeni yuvanızda mutluluk huzur sizinle olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu güzel dilekler beni çok sevindiriyor.

      Sil
  15. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Dilerim gönlünüzdeki gibi bir ortam sizi karşılasın. Geride kalan patili dostları da bence kedileri seven komşularınız besleyecektir. Siz artık gittiğiniz yerdekiler için umut olacaksınız.
    Güzellikler diliyorum.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. 2 Ocak'ta paylastiginiz post'ta bahsettiginiz eve mi tasiniyorsunuz ?
    Tasinma islerinde kolayliklar, yeni yasaminizda, yeni evinizde mutluluklar diliyorum.. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. günaydın,1 ay çok uzun bi süre,merak ettim,nerelerdesiniz
    sevgiler

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.