11 Temmuz 2013 Perşembe

Metro ile Seyahat Eden Köpekler



Burası Rusyada bir metro.... Moskova’da sokak köpekleri sabahın erken saatlerinde yaşadıkları varoşlardan yola çıkıyorlar, metroya binip, kolaylıkla yiyecek buldukları şehir merkezine geliyorlar. Sokak köpeklerinin geceyi geçirdikleri varoş bölgelerine gitmek için metro kullandıklarını farkeden uzmanlar onları incelemiş. Bu incelemenin sonunda elde ettikleri bulgular onları daha da şaşırtmış. Dr. Andrei Poiarkov gözlemlerini şöyle anlatıyor: ”Farkettik ki, köpekler doğru metro durağında inmek için alıştırma yapıyorlar. Birbirlerine metroda ne kadar kalmaları gerektiğini öğretiyorlar. Bu köpekler için en iyi yiyecek kaynağı şehir merkezinde. O yüzden de yaşadıkları bölge olan varoşlardan şehir merkezine gitmeyi öğrenmeleri gerekiyordu. Onları incelememiz sonuncunda farkettik ki, sabah erken saatlerde metroya binip şehir merkezine gidiyorlar, akşam mesai bitiminde de tekrar metroya binip varoşlara dönüyorlar. İnsanlardan hiçbir farkları yok. Bazen trende uyuyakalıyorlar ve inmeleri gereken durağı kaçırıyorlar. İncelememiz sırasında sokak köpeklerinin trafik lambalarına da uygun hareket ettiklerini gördük.” Tabii, bu arada Moskova halkının da bu köpekleri, itip kakmak, şikayet etmek, görevlileri çağırıp barınaklara attırmak yerine, beraberce seyahat etmeleri ciddi bir alkış gerektiriyor.

Fotoğraftaki insanların yüzlerindeki sevgi  dolu bakışlarla, çevremdeki insanların sokak  köpeklerine nefret dolu bakışlarını kıyaslayınca içim sızladı..
Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/id/24974063/

5 yorum:

  1. Daha önce bir yerlerde okumuştum ben de.
    Örnek olsun bizim insanımıza.

    Macaristanda belediye otobüsüne köpek aldıklarını görünce şaşırmıştım. Ne bileyim İngiltere,Almanya gibi Avrupa ülkelerinde normal geldi ama Buda Peşte'de çok şaşırmıştım.

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'de olsa hayvanları döverek dışarıya atarlar.İnsanların hayvanlara olan sevgisi ve saygısı takdire şayan.

    YanıtlaSil
  3. Rus halkını kutlarım.Köpeklerin izlediği yol çok ilginç.Türkiyemizde ise durum içler acısı.Eşim ve oğlum görevde olduğu için yanlız seyahat etmem gerekiyor.Uzun yolda tek başıma arabayı kullanamıyorum.Ankaradaki bütün ulaşım araçlarına sordum,cevap aynı.Hayvan taşıyamazlarmış:))Üzgünüm.Bayrama kadar beklemem gerekiyor.Onlar nerede,bizler neredeyiz:((Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. İnsanın içini ısıtan bir haber.

    bizler ise hala birileri dövmesin aç bırakmasın faslını aşamadık:((

    YanıtlaSil
  5. vay medeniyet bu olsa gerek dimi?

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.