3 Mayıs 2013 Cuma

Bebeklerimiz Büyüyor

Bebekler bir haftalık oldular. Dün ikisinin gözlerinin açık olduğunu gördüm. Gri mavi boncuk gözleri var ancak değişeceklerini tahmin ediyorum. Anne  enfes yeşil gözlerini bakalım hangisine vermiş..

 Pofuduk anne mükemmel bir performansla gece gündüz emzirmeye devam ediyor.

Bu arada veteriner kontrolünden geçtiler  ve Pofuş parazit tedavisi oldu.

Yuvalarından çıkıp biraz dolaşmasını, ihtiyaçlarını gidermesini istiyorum ama aklı hep yavrularında, bir kaç dakikalığına çıkıp tekrar giriyor. Havlularını değiştirmek, ara sıra olan çiş kazalarından sonra steril hale getirmek de bana düşüyor. Bu işlemler sırasında bir ayakkabı kutusuna aldığım yavruları için kaygılanıp çıldırıyor sanki. Etraflarında dönüp, sabırsızlanıyor. Öyle tatlılar ki, hiç zor gelmiyor bu işler bana..






17 yorum:

  1. Aman aman süperler..onlar büyümeden gelebiliriz umarım.Bu gün gelmeyi cok arzu etmiştim ama Ata babasina gitti.Ne zamandır görüşmedikleri için ben de bir şey söylemedim....en yakında görüşmek umuduyla sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, elinizi çabuk tutun, hızla büyüyorlar:)

      Sil
  2. Pofuduk enfes bir kedi :)
    Çok güzel Begonvil'cim, çooook...
    Bakalım o yemyeşil gözler hangi yavruda ortaya çıkacak :)
    Son zamanlarda Biber'i göremez olduk, bir terslik yoktur umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veteriner de öyle söyledi:) Bu kedi özel bir cinsin özelliklerini taşıyor dedi. Viking kedisi miymiş neymiş.
      Biber'imiz iyi ama şöyle bir olumsuzluk yaşadık; Pofuduk'un doğumu için kafesimizi verandaya hazırlamıştık. Planladığımız gibi de oldu ve orada doğurdu. Biber ise kıskandı. Eve her giriş çıkışta kaz gibi tısladı. Şimdi kafesi bahçedeki oturma alanımızın korunaklı bir yerine aldık ama Biber Hanımefendi hala triplerde. Eve nazlana nazlana geliyor. Havalar da uygun olduğu için fazla dert etmiyorum ama benim yardımcım Naciye Hanım, ona tutku derecesinde sevgi duyuyor. Kadıncağız çok üzülüyor.

      Sil
  3. Sonradan aklıma geldi, seni de sıkı kedisever yaptık ya Ella'cım, ne kadar sevinsem az:) Senin turuncu bıdık nasıl? Kocaman olmuştur.

    YanıtlaSil
  4. Çokkk tatlılar çok! Maşallah!

    YanıtlaSil
  5. Bebeklere bayıldım çok tatlılar. Annecikte pek bir güzelmiş

    YanıtlaSil
  6. ah ne güzeller ya.benim bebişlerin annesi yok malum.çok zor işim.her sabah 6.30 en geç 7 de kalkıp yanlarına iniyorum.her türlü temizliklerini yapıp havalandırıyorum.başlarında anaları olmadığı için kapalı ev yaptım onlara ama sıkılıyorlar tabi.zor işler ama bir o kadar da güzel ve keyifli.bugün bitanesi kulağımı yakalayıp emmeye başladı.sanırsam beni anneleri sanıyolar:)) sizin bebecikler sağlıkla büyüsünler inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah senin meleklere göre daha şanslılar tabii. Anne bakımı çok önemli. Evet işin zor gerçekten de. İyi ki varsın. Hepimizinkiler de sağlıkla büyüsünler.

      Sil
  7. Çok güzeller, maşallah hepsine...Canım, bu yavruları sonradan nasıl dağıtacaksın evlere,ne kadar zor olacak anneleri için tahmin edebiliyorum.Bu yüzden benim kaju köpeğimin yavrulamasını hiç istemiyorum, sonrasında yavrularını nasıl veririm diye düşünüyorum.Şu resimlerdeki annenin sevgisini gördükten sonra dahada bir düşünür oldum açıkcası.İyi yuvalar bulamazsam çok üzülürüm herhalde.Tekrar bebişleri güle güle büyüt,kolay gelsin işlerinde.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor! Pofuduk'u ben sahiplenmedim. Bahçeye geliyordu. Diğerlerine baktığım gibi elimden geldiğince ona da bakıyordum. Hatta bitişik komşum kendi evine alıştırmak istedi ama olmadı. Yavrulara da yuva bulacağımı sanmıyorum. Artık elimden geldiğince kol kanat gereceğim ama öncelikle anneyi kısırlaştırmamız lazım. Bizden de size sevgiler.

      Sil
  8. yaaa nasııııl güzel ir anne nasıl mis bebişler maşallah
    güzel yuvaları olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah güvende olacakları birer yuvaları olur ama çevrede pek hayvan sever aile yok. Koca sitede bir elin parmakları kadar bile değiliz:(

      Sil
  9. Begonvil'cim, ''yanıtla'' butonu çalışmadı nedense, buraya yazayım.
    Benim turuncu düdüğün maşşşşşşallahı var :)
    On gün önce kısırlaştırdık, ilk gün yürek acısıydı hali. Hepi topu 2.5 kg bi' minnak olduğu için ayılma süreci uzun sürdü.
    Ama, iki gün önce bandajları çıkardığımızdan beri tutabilene aşkolsun! :) Evin tozunu attırıyor :)
    Sayen(iz) de kedi delisi oldum :)
    Bir sen, bir Öykü.
    Sizin gönderileriniz ve kedi aşkını anlatışınız olmasaydı belki bugün hala kedi aşkını tatmamış olacaktım. Bu turuncu topalak da hayatımın parçası olamayacaktı.
    Bir kez daha teşekkür ederim.

    Biber'in yaptığı gayet normal, sonuçta ''kedi'' :)
    Arada onun da fotoğraflarını görmek isterim, bilgine :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun! Evet biraz sıkıntılı bir süreç oluyor bu kısırlaştırma işlemi ama onların sağlığı ve mutluluğu için başka yol yok. Yeniden keyifli günlerine döndüğü için sevindim. Ne tatlı oyunlar oynuyordur kim bilir:)Birlikte uzun ve çok mutlu bir yaşamınız olmasını diliyorum.
      Biber hala aynı triplerde. Dün akşam yanımdaydı, sevdim, okşadım, tüylerini fırçaladım ve bir kaç kare fotoğrafını çektim ama bugün yine ortalarda yok. En çok da ne yer ne içer, onu merak ediyorum. Bir yerlere ucuz mama bırakan komşular var. Gidip onu yiyor olmalı:(
      Bizden de size sevgiler, selamlar.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.