3 Mart 2013 Pazar

Yeni Dostlarım ve Arkadaşlarım

Bir yıl önce  böyle bir ortamda yaşayacağımı söyleseler inanmazdım. Geçen yıl bu günlerde cesur bir kararla yepyeni bir yaşama adım attım. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden sonra burada kendimi cennette gibi hissediyorum. İnanın hiç ama hiç özlemiyorum kent hayatını.
İşte buradaki yeni dostlarım ve arkadaşlarım:)


Arkadaşım Mehmet, ineği, keçileri





Mehmet'in ninesi, kuzeni, Mehmet, ben  ve Minik
 
 

24 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. işte bizim Mehmet Peter ama ben de olsam olsam Heidi'nin büyük teyzesi olurum:))

      Sil
  2. Bayıldım,ben kırları,kuzuları ve köyleri çok severim.Çok şanslısınız.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Biz gerçekten de şanslıyız bu konuda. Hem köy yaşamının en güzel örnekleri ile iç içeyiz, hem de Türkiye'nin en modern turizm merkezine komşuyuz.(Her ikisi de çok yakınımızda)

      Sil
  3. Ben baktigimda kecilerden baska bi resim yoktu.

    Evet Memet Peter'i, ninesini, Snuky'yi gorduk. Hatta Minik'e minyatur St Bernard muaamelesi yapip Josef'in reenkarne hali diyelim. Siz buyumus Heidi oluyorsunuz bu durumda:)), yanlis hatirlamiyorsam 2. kitapta Heidi ogretmen oluyordu.

    Hollo lol lo lohi hoo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa evet, henüz posta son şeklini vermeden yayımlamışım. Sonra gerekli eklemeleri ve düzenlemeleri yaptım.

      Doğru, bizler onların yerli versiyonlarıyız:)Ben yine de Heidi'nin nine haliyim:)
      Ayrıca, bu harika günün sonunda şöyle düşündüm kendi kendime; galiba ben bundan önceki hayatımda köylü kızıydım. Muhtemelen çobanlık da yaptım. Çünkü, o fotoğrafları çektiğim yerlerde halis muhlis gübre kokuları vardı ve hiç ama hiç rahatsız olmadım o kokulardan. Zaten taşa toprağa, ota ve diğerlerine olan düşkünlüğüm bunun kanıtı:))

      Sil
  4. Ismet Hanimcim,

    Aslinda bugun sahip oldugumuz maddi seylerin etki alanindan kenidmizi kurtardigimiz an aslinda gercek manada huzur ve mutlulugun basit ve dogal olanda var oldugunu fark ediyoruz.

    Ne guzel siz tabiatin kucaginda mutlu ve huzurlu anlar gecirmissiniz. Gubre kokusu, toprak kokusu, melemeler, molemeler ne de guzeldir kiymetini bilene.

    Ben reenkarne olma olayi ilginc bir konu. Bir hipnoz seansi yasama deneyimim oldu. Bir digerini de duru gore sahibi biri soylemisti. Hipnoz'da Hollandali bir koylu oldugumu gormusutm. Digeri ise Ukraynali oldugumu gormus. Baska kaarneler de varmis .

    Sizin coban ongorunuzun gercek olma olasiligi var sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen dediğiniz gibi.. Galiba mutluluk için büyük beklentilere girmek insanoğlunun en büyük yanılgısı. Oysa yanıbaşımızda olan, önemsiz gibi görünen ancak yaşama sevinci ile anlam kazanan pek çok değer mutluluğun ta kendisi. İşte benim mutluluk kaynaklarım da bunlar. Epey zamandır farkettim ki; mal, mülk sahibi olmak diye bir şey yok aslında. Sadece kullanma izinlerimiz var. Bu izinlerin kapsamı ve süresi de belirsiz. Bugün kendini pek çok maddi varlığın sahibi sanan bir insan bir anda her şeyini kaybedebiliyor ya da hepsini bırakıp diğer boyuta gidebiliyor. İşte bu yüzden, bana bahşedilen kullanma izinleri için içtenlikle şükredip, mutlu olmayı, asla hırs yapmamayı ama kullanmam için verilen her değeri de koruyup gözetmeyi öğrendim.
      Reenkarne ile ilgili derin bilgim yok ama adına yaşamak denilen olgunun boyutlarının ve gerçek anlamının insan zihninin algılayamayacağı kadar karmaşık olduğunu düşünüyorum. Evet o hipnoz seansları ve durugörü olayları pek çok ipuçları içerebiliyor. Ben de zaman zaman rüyalarımda yakınlarımdaki antik kentlere ait yaşam formları içinde görüyorum kendimi. Ne malum Seleucialı bir çoban kız olmadığım:)

      Sil
  5. Bir an orda olmak istedim.Her şey harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne iyi olurdu:)En iyisi bu güzel mevsim bitmeden gelin siz. Konuğumuz olur, dilediğiniz kadar kalabilirsiniz

      Sil
  6. merhabalar
    cok dogru karar vermisiniz..
    bayildim paylastiklariniza...10 seneye yakin ayvaliktaki yaz evimize gitmistik yazlari
    bana o kadar buyuk bir keyif veriyorduki...sonra hayatin getirdikleri degistiiii
    sapancadayim simdi yazlari....ama ayvaligi bir turlu beyimden silemedim
    keyfini cikarin oldugunuz guzelligin
    sevgiler,,,kirlara,ciceklere,kuzulara,ordeklere,kuslara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında karar verme günlerimiz çok sancılı olmuştu. Hatta annem küsmüştü. Şimdi ben de iyi ki gelmişiz diyorum.Ayvalık'a kavuşmanızı yürekten diliyorum..

      Sil
  7. ne güzel doğayı en saf haliyle yaşayabilmek:)
    Mehmet de çok mutlu olmuş yüzünden belli sizinle çekilen karelerde çok seker.Sağlıkla bu güzellikleri uzun yıllar yaşayın inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Hatice'ciğim. Burası doğa aşıkları için çok uygun. Bekleriz efendim:)Güzel dileklerin için de teşekkürler.

      Sil
  8. Ne kadar guzel huzur verici simdi sen orda herseyin dogalinida yersin canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sabahları kuş sesleri ile uyanmak, orman kenarından sahile yürüyüş yapmak huzur veriyor. Havası da temiz. Her şeyin doğalını yiyemesek de harika süt, yumurta ve bahçemizden yeşillikler yiyip içebiliyoruz. Darısı tüm isteyenlerin başına. Tüm dostları bekleriz.

      Sil
  9. Çok teşekür begonvilli,ziyaretine gelmiş kadar oldum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Laf olsun diye söylemedim. İçten bir davetti.

      Sil
  10. begonvil oradaki temiz havayı temiz kalpli insanların samimiyetini şehirde asla bulamazsın ne iyi etmişsin keşek bende böyle kaçabilsem en azından zaman zaman.. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de tavsiye ederim:) Zaman zaman kaçmak isterseniz biz buradayız. Ne zaman isterseniz bekleriz.

      Sil
  11. harika bi yer harika bi yaşam Umarım hepimize nasip olur.Ama sizin kadar pozitif olmakla güzel o yaşam:) Büyük mutluluklar küçük mutlulukların toplamıdır.Sevgiyle kalın.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüekten diliyorum, isteyen herkese nasip olsun. Bizden de size sevgiler..

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.