2 Ekim 2012 Salı

Huzurun doğa ile bütünleştiği bir yer


Sizleri bir yere götüreceğim!
Güzel yurdumun sessiz  sakin köşelerinden biri... Orası  çok da uzak  değil kente.. Yine de orada  trafik gürültüsü, egzoz kokusu ve görüntü kirliliği yok.. Orada  her şey  basit, her şey yalın ve (henüz) temiz..

Bir asma çardağı.. Enfes bir göle bakıyor. Derme çatma dedikleri türden oturma yerleri, çitleri ve aşağıdaki göle inen merdiveni ile  rüya gibi bir yer.





Çok hoş bir serinlik, uzaktan su kuşlarının  seramonileri ve göz alabildiğince maviler, yeşiller...
Dostlarımızla birlikte bu enfes manzarayı seyredip tertemiz havayı kokladık.





Şimdi sıra geldi adres bilgilerine:
Bu huzur köşesi, Manavgat-Oymapınar yolu üzerinde, Manavgat'tan 16 km uzaklıktaki eski adı Homa, şimdiki adı Oymapınar Köyü olan ve baraja adını veren köyde keşfettiğimiz bir yer.. Göle bakan yamaçlardan birine  sırtını dayamış bir köy evinin iki taraçasından biri. Biz oradayken evde kimseler yoktu. Ancak hemen girişteki tertemiz tuvaleti, kağıt havlusu, çardağın altında bir kenardaki çöp kutusu vb ipuçları, yazın  turistlere hizmet veren  minicik bir aile işletmesi olduğunu gösteriyordu. En çok  sevindiğim konu ise plastik sandalye ve masalarla doldurulmamış, yapay bir takım  gereksiz  düzenlemeler yapılmamış olmasıydı. Sahipleri orada olsaydı kendilerini kutlamak isterdim..
Yolunuz düşerse  henüz bozulmamış bu  doğa harikası huzur köşesine mutlaka uğrayın!!

18 yorum:

  1. Muhteşem bir güzellik,burayı daha önce görmemişim.Yada yeni yapılmış.Önümüzdeki yaza kısmetse Antalya tatili ile başlayacağım.Size de uğrayacağım.Söz.Sevgiler gönderiyorum,geçmiş olsun diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleriz efendim:) Eğer uğramazsanız da gücenirim. Bizden de size sevgiler, selamlar:))

      Sil
  2. Mükemmel.
    İnşallah kısmet olur.

    Hevesli anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah!! İsteyince olur zaten. Antalya'dan selamlar..

      Sil
  3. Tam benlikmiş bayılırım böyle doğası bozulmamış ama mutlaka temizliğe önem verilen köşelere.. varsın basit olsun herşey ama tertemiz olsun. keşke hafta sonundan önce olaymış Alanya'ya kaçamak yapmıştık aracımızla uğrayabilirdik..Çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sade hatta bazılarına göre ilkel bir yer ama bozulmamış bir doğa görüntüsü, daha ne olsun:))

      Sil
  4. resimlere bakarken bile sabah sabah huzur duydum ...antalyalı olmama rağmen bazı yerleri bloglar dan öğrenip görüp gittim ..burasıda listede ..teşekkürler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antalyalı olarak siz mutlaka görün. İhmal etmeyin. Sevgiler..

      Sil
  5. İzninizle ben bu yayımınızı ve bu güzel yurt köşesini G+ ile biraz yaygınlaştırayım - izniniz olur mu?

    Paylaşım çok güzeldi teşekkürler ve içten sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek efendim, paylaşın elbette. Dileğim odur ki; her giden, buranın böyle kalması için telkinde bulunsun sahiplerine. Yoksa plastik sandalyeler, masalar, kitch müzik falan girerse oraya da, hiç bir özelliği kalmaz..

      Sil
  6. Teşekkürler bu güzel köşeyi bizlerle paylaştığınız için,teşekkürler Nurdan Kanber.

    YanıtlaSil
  7. Böyle bakir yerleri gördükçe seviniyorum. Her yer turizm bölgesi diye istila edilmesinden yana değilim.

    YanıtlaSil
  8. Ah demek ellenmemiş yer kalmış,çok sevindim.'Manavgat Tarihi' kitabını incelersen eğer 42 yıl evvel basılmış bir kitap var.Hani eline geçerse diye.İşte Oyma pınar köyünün çok yüksek kısımlarının,Kanyonlarının çok güzel resimleri vardır.Hani hiç el değmemiş zamanlarda çekilen fotolar.İnternet de bir kaç resim bulabilirsin belki.Kaymaklar hâla o kitaptan Manavgat'ın tarihi geçmişini öğrenirler.Yeni kitaplarda basıldı ama rahmetli babamın kitabına su dökemezler.Kitap için çekilen resimleri bizzat babam çekip,içeriğini de kendi kaleme almıştır.O resimlerin renkli olması içinde, İngiltere'ye gönderip tab edilirdi.
    İşte böyle arkadaşım görünce çok hüzünlendim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben bu bilgiler için teşekkür ediyorum. O kitabı edinmeye çalışacağım mutlaka. Babanıza da emekleri için yürekten teşekkürler. Nur içinde yatsın.

      Sil
  9. mükemmel bir yer.umarım bize de gitmek nasip olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım gidersiniz. İlkbahar ya da sonbaharı tavsiye ederim.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.