22 Temmuz 2011 Cuma

Hüzünlü bir Vedalaşma / Sevgili Verago, Nereye?


Blog  dünyasına  iddiasız  ve  en  doğal  halimle  girmiştim.  Konseptimin  ne  olacağını  inanın  düşünmedim  bile. Öyle  ya  ''neysem oyum'' mantığı  ile  içimden  geleni  paylaşacaktım  besbelli.. Tanıtım  yazımda  da  söylediğim  gibi küçük  bir  ev, hayvanlar,  kitaplar, sanatsal  eğilimler,  elişleri   hepsinden  önemlisi yaşamı  yaşam  yapan  küçücük  güzelliklerin  farkındalığı  ile dostluğun  paylaşımın  esas  olduğu,  hüznüyle  sevinciyle   insan  ilişkileri...

Bir  an  bile  konu  sıkıntısı  çekmeden, doğaçlama, günün  getirdikleri ile  bu  günlere  geldik.

Bu  arada  yaşamın  her  alanında her  yerde  karşılaştığımız  türden  her  tür  insanla burada da  karşılaştım. Derken bir  de  baktım  ki, natural  selection olayı  burada  da devreye  girdi.  Kendiliğinden  özeller ve  vazgeçilmezler  bir  bir internet güncemizde  ve  gönül  güncemizde  yerlerini  aldılar... Bazılarını  görmeden  öyle  bir  tanıdık  ve  sevdik  ki,  reel  yaşamda  hiç  karşılaşmamış  olmamızın  çok  da  önemli  olmadığını  anlamış  oldum. Hani  ''adam  gibi adam''  dedikleri  türden  insanlar  bunlar.  Cinsiyet  ayrımcılığı  kokan  bu  deyimi  ben  ''insan  gibi  insan ''  olarak  düzelteyim.  Çünkü  kadın  ya  da  erkek  olmaları  zerre  kadar  önem  taşımıyor  benim  gözümde. Onların  tanımını  yapmak  yersiz  olur.

İşte  onlardan  biri  Verago nickli   blog  yazarı  arkadaşım  yüreği  kadar  güzel  sayfasında doğallığı, yaşama  saygıyı  ve  bilgece  yaşam  felsefesini  yansıtıyordu  tüm  içtenliği  ile.. Ps  başına  geçince  mutlaka  uğradığım  sayfalardan  biriydi. Fotoğraflarına  hayran  kalıyor,  kısa  ama  anlamlı  yazılarını  keyifle  okuyordum..

Ne  yazık  ki  bloğunu  kaldırmış:(((

Gerçekten  son  derece  üzüldüm.. Eğer  izleyebileceğim  blogların  sayısını  zorunlu  olarak  beşe  ona  indirecek  olsaydık, onun  sayfası  mutlaka  kalanlar  arasında  olurdu..

Sevgili  Verago, belki  birazcık  hatırımız( benim  gibi  düşünen  biri  daha  olduğunu  biliyorum)  varsa  bu  yazıyı  okursun  ve  yine  paylaşımlarına  devam  edersin...

Bahçendeki  minik  patili  dostlarını,  horozları, tavukları, kuşları, ağaçları   ve  elbette  seni  çok  özlüyorum..
Sevgiler, selamlar  Begonvilli Ev'den...

12 yorum:

  1. sevgili Begonvilli ev
    beni utandırdınız

    günlük veya herhangi bişey yazma yeteneğim olmamasına rağmen anlatmak istediklerimi anlayan nadir insanlardan birisiniz. sizi tanıdığım için çok mutluyum. bloglardan bir daha görmeye tahammül edemeyeceğim kişiler de tanıdım. çoğunluk her yerde olduğu gibi burada da kötü. bloğum kapansa da ben yine arkadaşlarımın yanındayım. başımı alıp gidemiyorum zaten minikler bırakmıyor :)

    YanıtlaSil
  2. Canım Begonvıllı ev

    Verago gercekten cok sade yalın samımı bı ınsan
    oldugu gıbı aksettı o her zaman


    kapatması bı donem dınlenmek dıye dusunuyorum ben


    Bır sure sonra yıne guzel resımlerı yazıları ıle yanımızda olacaktır
    boyle olmasını dılıyorum

    YanıtlaSil
  3. Bir süre durup dinlenmek, ruhunun kendisine yetişmesini beklemek gerek belki de ama niye tümden kapatmak, hiç bloğuna rastlamadığım bir kişi olmasına rağmen sizin yazdıklarınızdan sonra bir göz atmak isterdim üstelik:(

    YanıtlaSil
  4. Ben de Verago'yu zevkle takip ediyordum.Ben de çok üzüldüm bloğunu kapatmasına.İnşallah gönlünden geçen her şey gerçek olsun.Can dostlarıyla kurduğu güzel yuva daim olsun.İnşallah Öykü'nün dediği gibi dinlenince yine kaldığı yerden güzellikleri paylaşmaya devam eder.Biz de zevkle takip ederiz.

    Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  5. ben verago'yu tanımadan kapanmış olması benim şanssızlığım sanırım. takip ediyor olmak isterdim.
    umarım kapatma fikrinden vazgeçer ve aralarında benim de olacağım takipçilerine döner.
    mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  6. Ben ne yazık ki tanımamışım eğer yeniden dönerse ki dönmeli ben de takip ettiklerime kaydedeceğim.sevgiler tontini.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Begonvilli Ev !
    Ben de verago yu Öyküz Kız vasıtasıyla tanıyıp çok sevmiştim. Şimdiye kadar az rastlanır bir tarzı vardı. Ben tüm yazılarını saklamıştım ama grafiklerini silmiş. En son yazısını 12 mayıs 2010 da yazıp elveda demişti.
    Ben de en az sizler kadar kendisini özlüyorum. Ve gerçekten ilginçtir ki son bir haftadır ben de kendisini özlediğim için bir yazı yazıp yayınlamamıştım. Colette hanımefendinin blogundan sizin blog a gelince vefa ile kaleme almış olduğunuz yazıyı gördüm.
    Aşağıdaki adresten bana yazarsanız belki onun küskünlüğünü biraz hafifleterek yazmasını sağlayacak bir şeyler yapabiliriz.
    Verago gibi insanları kaybetmeme inacı içinde Sevgiyle..
    aliikizkaya@gmail.com

    YanıtlaSil
  8. İlginize teşekkür ederim Ali Bey. Gerçekten de çok düşünceli birisiniz. Ancak, ben Verago nickli kardeşimizle yazıştım. Kesinlikle blog yazarı olmaktan vaz geçmiş. Belki ilerde yine bizlerle olur.

    YanıtlaSil
  9. Sayın Begonvilli Ev !
    Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. Üzüldüm. Umarım sağ salim ve iyidir.

    YanıtlaSil
  10. Evet, oldukça iyi Ali Bey. Selamlarınızı ve bu yazdıklarınızı iletirim arzu ederseniz.

    Sevgili Kardeşim Verago sayesinde, ziyaretinizle benim blog sayfamı da onurlandırmış oldunuz:)Ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. Sayın Begonvilli Ev !
    Her şeyden önce son olarak bana yazdığınız nazik yorumun iletisi gelmediği için size teşekkür etme imkanı bulamadım. Bunun için size öncelikle teşekkür ederken nezaketinize de saygı duydum ve mahçup oldum.
    Sebebi ziyaretim ise Verago nun yine aklıma düşmüş olması. Size yorum bıraktıktan sonra ben kendisine bir elektronik posta göndermiştim ama bir cevap gelmedi. Zannediyorum benim elimdeki e-posta adresini kullanmıyor artık. Yoksa mutlaka cevap verirdi.
    Sizden ricam, daha önceki yorumumda bıraktığım e-posta adresime sizin elinizde olan e-posta adresini gönderirseniz hem size müteşekkir olurum hem de bu fakiri ziyadesiyle mutlu etmiş olursunuz.
    Saygı ve sevgiyle... evdeki can dostlarada ayrıca pati pati..

    YanıtlaSil
  12. Ali Bey,
    Uğur kardeşimiz bana da en son 28 ağustos'ta bir mail göndermiş. Ben de merak ediyordum doğrusu. Kendisine yazdım ve yanıt bekliyorum. İzni olursa size mail adresini hemen yazacağım. Selamlar..

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.