3 Nisan 2011 Pazar

Şimdi Antalya'da Olmak Zamanı


Şu  günlerde hava  yağışlı ama mevsim olarak Antalya'nın  en  güzel günleri başladı. Baharın  en coşkulu zamanı Antalya'da.  Hem  görsel  olarak  hem  de  kokusu  ile  doğa enfes  bir gösteri  yapıyor. Yollarda,  bahçelerde  ve  parklarda  portakal, turunç  ve  limon  ağaçları çiçek açtılar. Sabah  erken  saatlerde,  bu  dünyanın  en  güzel  doğal  parfümünü  koklayarak  yürüyüşünüzü  yapabilirsiniz. Ya  da  bir  kır  kahvesinse portakal  ağacının  altında kahvaltınızı yapabilirsiniz.  Bu  hafta  sonu yağışlı  olmasaydı  Çakırlar'a  gidip portakal  ağaçlarının  fotoğraflarını çekecektim.  Haftaya  inşallah.
Siz  hiç  bir  ağaçta  hem  meyve  hem  de  çiçeği  bir  arada  gördünüz  mü?  Portakal  ağacı  bu  özelliği  ile  dikkat  çekiyor.

Havanın  yağışlı  ve  ılık olması  ile  toprağı  sıcak  ve  nemli bulan  anemonlar  Side'de çoktan  açtılar.  geçen  hafta  sonu hafif  yağmura  rağmen ormanda  dolaştım; kırmızı,  pembe  ve  mor  anemonları  görmek  için.

Erik ve  kayısı  ağaçları  da çiçek  açtılar. Hava  açar  açmaz  parktaki  erguvanların  fotoğraflarını  çekmeye  gideceğim. bunlar  geçen  yıl objektifime takılanlar.

Ve  parkımızdaki  muz ağaçları:
Hava  açar  açmaz yeni fotoğraflarla  geleceğiz:)  Sırada  mimozalar,  mor  salkımlar,  limon  ağaçları  olacak..

Yazın  eşsiz  plajlarımızla   sizleri  bekliyor  olacağız  ama bunaltıcı  sıcaklar  başlamadan ve  bu doğa  şöleni  bitmeden de bekleriz  efendim..

7 yorum:

  1. Şimdi orda olmak vardı,sanki kokular burnuma geldi, hele erguvanlar bayılırım rengine boğazın tacıdır, portakala bayıldım, bilmiyordum aynı anda hem çiçek hem meyve verdiğini, öğrenmenin yaşı yok,paylaşımın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. gerçekten orada olmayı çok isterim en sevdiğim şeydir baharda çiçek açan meyva ağaçları ve diğer çiçekler geçen yıl kasım ve mart aylarında seminer için geldim antalyaya limon ve portakal ağaçları hala gözümün önünde bu yılda kısmetse kasımda yine orada olucam :) çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz sevgiler canım dostçakal

    YanıtlaSil
  3. çok isterdim çokkk ahhhhhhhhhhh

    YanıtlaSil
  4. Melike Demirağ'ın şarkısındaki gibi:
    "Şimdi Antalya'da olmak vardı anasını satayım" :)))
    Benim yerime de koklayın havayı ve dolaşın sahil boyu. Ben de en azından leylak zamanını Ankara'da geçireceğim diye teselli bulayım:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel biryer herkesin keşke orada olsaydım diyebileceği bir yer...sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Fotoğraflar muhteşem ablacığım ve öyle güzel anlatmışsın ki otobüse binip oraya gelmek istedim :)

    YanıtlaSil
  7. Günaydınlar arkadaşım bizler oralara gelemiyoruz ama sen benim yerime o portakal çiçeklerinden iyice bir kokla olur mu. en sevdiğim kokudur portakal çiçeğinin kokusu.. geçen yağan dolu çok zarar vermiş söylendiğine göre ne kadar çok üzüldüm anlatamam artık doğa olayları daha acımasız ve yıkıcı oluyor dikkat ederseniz. tabiki sebebi çoğu zaman biziz. sevgiyle kal..

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.