2 Şubat 2011 Çarşamba

Sokak Hayvanlarının Çilesi

Fotoğraf temsilidir. Dün o telaşla fotoğraf çekmedim.

Dün sabah evimin tam önünde bir sokak köpeğine otomobil çarptı. Tahmin edeceğiniz gibi sürücü durmaya bile gerek görmeden hızla uzaklaştı. Öte yandan esnaf, taksici, durakta otobüs dolmuş bekleyen pek çok insan oralı bile olmadılar. Yan komşumla birlikte koştuk hemen. Yakınlarda bir markette kasiyer olarak çalışan bir genç kız ilgileniyordu sadece.. Köpeği incitmemeye çalışarak yakındaki otoparka götürdük. Hava buz gibiydi, ön ayağı kırılmış arka kalçası da anında morarmıştı. Acil müdahale gerekiyordu. Ağlayan genç kızı sakinleştirip işine gönderdim ve belediyenin ilgili birimine telefon ettim hemen. (Bu numara bende kayıtlıdır 242 249 53 60)Oradan başka yere aktarılarak, zaman zaman hattın kesilmesi ile defalarca uğraşıp nihayet yardım talebimi iletebildim. Gerekli bilgileri verip komşumu köpekçiğin başında bıraktım ve veterinere koştum. En azından ekip gelene dek bir ağrı kesici yapıp hayvanı rahatlatsın diye ama veteriner daha kliniğe gelmemişti. Tekrar dönüp telefonla ulaşmaya çalışırım diye düşündüm. Bu arada belediyenin ilgili birimi nasıl olduysa ekibin yolda olduğunu haber verdi. Ben de veterineri aramaktan vaz geçtim. Daha sonra uzunca bir aradan sonra ekip geldi ve hayvanı götürdüler. Ekibin hiç de donanımlı olmadığı, yanlarında ne bir ağrı kesici ne de ağızlık vs gibi çok gerekli malzemeleri yoktu. İyi niyetli iki görevli her türlü tehlikeye açık şekilde köpekciği kucaklayıp kamyonete koydular ve Kepez Barınağı'na götürdüler.

Bu gün çalışma saati başlar başlamaz telefonla aramaya başladım.(242 332 53 18) Gerçekten aklım , yüreğim bu köpekcikte kaldı. Ne yazık ki çalan telefona yanıt veren yok. Numarayı internetten kontrol edip doğru olduğunu gördüm. Evet işleri çok olabilir ama vatandaş olarak benim de sistemin işleyip işlemediğini takip etme hakkım var. Dünkü onca saatlik zaman kaybı zaten içimi acıttı.
Şimdi soruyorum; istediğiniz kadar stresten uzak yaşamaya çalışın, böyle bir durumda kendinizi nasıl iyi hissedebilirsiniz?

Not: Az önce telefonumu yanıtladılar. Henüz kırıkla ilgili girişimde bulunulmamış. Konuştuğum veteriner hekim ''Öncelik hayati fonksiyonların düzeltilmesinde'' dedi. Ben de her gün arayıp bilgi isteyeceğimi belirttim. Dualarınıza ihtiyacımız var.

8 yorum:

  1. Bu sabah okuduğum bir haberle tüm keyfim kaçtı benim de.Hayvanların insanoğlunun elinden çektiği yeter artık.Merhametsiz duyarsız tüm insanlar için artık iyi dileklerde bulunamıyorum.Havalar soğudu karınları aç ve üşüyorlar,üstüne bir de insan eliyle katlediliyorlar...
    Umarım köpecikten iyi haberler alırsınız.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. of yaa... çok kötü oldum. umarım bir an önce iyi olur. kötü bi yorumda yazmak istemem ama bende aynı şekilde sokağımızda araba çarpan bi köepiğimiz için böyle çırpındım belediye aldı götürdü ve sonrada öldüğünü ilettiler. nedense oraya gidince ölüyorlar. günlerce kendime gelemedim. inşallah inşallah iyi olur o köpekçik. yada hakkında hayırlısı neyse o olur inşallah...

    YanıtlaSil
  3. Mavi balon haklı.Belediyenin veterinerinin insafına kalmış. Özel çalışan veterinerler bile hayvan çok hasar görmüşse evde bakılmayacaksa uyutmayı tercih ediyorlar. Ama masraflarını karşılarsanız yaşatmak için (akan paranın sürekliliği açısından) ellerinden geleni yapıyorlar. Benim Recep'imi oluk gibi para akıtıp beyin sarsıntısından kurtarmıştık.
    Hoş o sonra bir gece gidip, bir daha gelmeyerek bizi perişan etti ama yine olsa, yine ayni şeyi yaparım.İnsanların duyarsızlığı deli ediyor beni.
    İnşallah iyileşir hayvancağız. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. O kadar üzücü bir an ki:(((Tabii ki bilgi almak senin hakkın ama ne yazık ki sistem işlemiyor.Köpeği görmek istiyorsan barınağa gidip bakman gerekiyor onun dışında facebook sayfalarında Antalyadaki gönüllülerden bilgi alabilirsin.Ben İstanbuldayım Antalyada kimseyi tanımıyorum.Veterinerin sana öyle demesi hiç iyiye işaret değil:(((Masum köpeğe vurup kaçan mahlukata Allah binbir tür cezasını versin!!!Aynısından başına gelesinnn ortada kalasınn kimse sana bakmayasın!!!

    YanıtlaSil
  5. Az önce bilgi aldım. Köpekcik hayati tehlikeyi atlatmış. Sürekli durumunu takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  6. Allah'ım nedir bu hayvanların çilesi ya, siz en doğrusunu yapmışsınız aslında bir vatandaş ve bir insan olarak, ama belediyecilk zihniyeti böyle işlemiyor , o hayvancağızın başı okşanarak, ağrısı acısı şko dikkate alınarak tedavi olduğunu ummaktan başka çare ne yazık ki yok.

    YanıtlaSil
  7. Allah bir an önce sağlığına kavuştursun köpeciği.Allaha emanet olsun tüm can dostlarımız..Bunu yapanlara söyleyecek kelime bulamıyorum..

    YanıtlaSil
  8. :(((((((((( inş. iyileşir yavrucak:(

    benzer bir olayda iki ay önce benim ve eşimin gözleri önünde oldu ama malesef o kadar süratliydiki vurdu kaçtı duraksamadı bile o yavrucuğun bir dikilip sonra yığılışı hala gözlerimin önünde çılgın gibi (ah etmekten hep kaçınırım) ah ettim çarpana yoldan kaldırılip kenara çekilirken diğer köpeklerin hep birlikte yanına gidip başlarını kaldırıp dakikalarca havlaması beni çok etkiledi onlar bile üzüldü ama çarpan mahlukat(insan diyemem ) tınmadı bile.
    güzel haberleri alırız inş. senden sevgiler canım

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.