5 Aralık 2010 Pazar

Begonvilli Ev Halleri


Önce yine Akdeniz Mutfağı'ndan bir  örnek; Taratorlu karnabahar, dikenli kabak ve brokoli kızartması. Havuç da olabilirdi. Taratorda ceviz, sarımsak, limon suyu, tuz  ve  biraz da  su  var.

Yılbaşı çiçeklerimin bazısı erkenden açtılar.
Bazıları da tomurcuk verdiler.

Balkonumun yeni  güzeli, çiçek serasından geldi. Adı da ''Tatlı Mor Kalp''miş..I pomoea Sweet Heart Purple yazıyor  saksının  üzerindeki etikette.

Köşe kapmaca:)

Yeni bir tığ işi battaniyeye  başladım. Bu kez canlı renkler.

15 yorum:

  1. Begonvilli evin halleri sıcacık ve pek bir huzurluymuş, kalp şeklindeki çiçeğin ismi de kendi de çok güzel, boşuna dememişler doğada her tür form mevcuttur insan ancak onları taklit edebilir, mutlu pazarlar...

    YanıtlaSil
  2. eşimle bakıyorduk..taratoru görünce ben çok severim dedi.hiç yapmadım ama deneyeceğim..çiçekleriniz ne kadar güzeller yine :)battaniye için de kolay gelsin diyorum..sonucu merak ettim..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler DEKOR GURU, sayfanızı zevkle izliyorum ancak şu an ulaşılamıyor nedense :(

    Sevgili Öznur, mutlaka dene, zor değil. Rondo kullanabilirsin. Malzemeleri rondodan geçir, limon suyu ve tuz ekle. Fazla koyu olacağından azar azar su ekleyerek likit hale getirmen lazım. Aslında ikram etmek isterdim.

    YanıtlaSil
  4. Talatorlu salatay bayildim, kosedeki sekerleme yapan kediciklere imrendim. Bayaniyeye icim gitti , ciceklerede aklim kaldi.
    Guzeliklerle dolu huzurlu bir yasam .
    Hersey her zaman gonlunuz ce olsun
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  5. Çoook teşekkürler Lezzet Sefası, aynı güzel dilekler bizden de size olsun.

    YanıtlaSil
  6. Yılbaşı çiçeğim benim de açmaya başladı.Yemekler harika.Rengarenk örgülerinizle hayatınızın renklerinizden örnekler sunmuşsunuz.Sevgiyle kalın.Aida

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler Aida. Yılbaşı çiçekleri bu yıl erkenden açmaya başladılar. Aslında bir ay sonra açmaları gerekiyordu. Size de sevgiler selamlar Begonvilli Ev'den.

    YanıtlaSil
  8. köşeye bayıldım, kapmışlar hakkkaten. :)))

    YanıtlaSil
  9. Afiyet olsun öncelikle :) ah o yılbaşı çiçekleri bende de var daha çok küçük cılız dört gözle bakıyorum büyüsün diye.. Köşe kapmaca harikaa :)

    YanıtlaSil
  10. kedi, köpek, çiçekler, yünler, kızartmalar ... ne güzel bir dünyan var :)))

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Begonvilli Ev, bir süredir blogger etki alanlarında oluşan geçici bir problem nedeniyle bazı izleyicilerimiz bize ulaşamadıklarını sizin gibi ilettiler, sorunu çözmeye çalışıyoruz, şimdilik bize dekorguru.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz, hoşçakalın:)

    YanıtlaSil
  12. sevgili begonvilli ancak geri dönüş yapabildim kusura bakmayın lütfen,kendinizi hiç sıkıntıya sokmayın,nasıl olsa böyle kermesler düzenliyoruz,bir dahaki sefer inşallah...yollamış kadar oldunuz canım,teşekkürler...

    YanıtlaSil
  13. Bayıldım hepsine, tarator zaten çok severim, çiçekler harika, battaniye mütkiş olacak, köşe kapmaca hepsinin üstünde.

    YanıtlaSil
  14. Ablacığım çok sevdim Begonvilli Ev'in bu halini :) özellikle köşelerdeki minnoşlara :)

    YanıtlaSil
  15. Wonderfull: cats, flowers e afghan...
    Congratulations

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.