2 Aralık 2010 Perşembe
Dağ Mantarlı, Rezeneli Levrek
Bu tarifimiz Akdeniz mutfağını sevenler için ideal. Çünkü, levrek, doğal dağ mantarı, rezene, sızma zeytinyağı gibi Akdeniz'in en güzel ürünleri ile hazırlanıyor. Yanında bol yeşilliklerden oluşan Akdeniz salatasını öneririm.
Malzemesi:
Bir iri levrek (Fleto olarak hazırlatılmış)
250 gr. doğal dağ mantarı.(Bilmediğiniz mantarları asla toplamayın, ben çok güvenilir bir yerden satın alıyorum)
Bir kaç dal rezene yaprağı
Sızma zeytinyağı (Bir kaç çorba kaşığı)
Yarım çay fincanı beyaz şarap
Bir büyük kırmızı biber.(Haşlanıp kabukları soyulacak, küçük küçük doğranacak)
Yarım çay bardağı biberin haşlama suyu (Ben fazlaca miktarda biberi haşlayıp kabuklarını soydum. Bir kabın içine bırakınca bir miktar suyunu bırakıyor, bu suyu kullandım)
Karabiber
Yapılışı:
Levrekleri, yıkayıp suyunu kağıt havlu ile kurulayın. Tuzlayıp, her iki yüzüne de çok az zeytinyağı sürerek mümkünse döküm bir tavada üstü kapalı olarak iki tarafını da güzelce kızartın.
Diğer yandan, iyice yıkayıp kumlarından arındırdığınız mantarları kurulayıp minik minik doğrayın, orta ateşte, bıraktığı suyunu çekinceye dek pişirin. Suyunu çekince bir iki kaşık zeytinyağı ilave edip bir iki çevirdikten sonra bir kaşık un ekleyin. Un kokusu kaybolunca şarabı, biber suyunu, tuzu, karabiberi koyarak altını iyice kısın. Suyunu çekince ateşten alın ve incecik doğranmış rezene yapraklarını ve kırmızı biberi de ekleyin. Balığınızla birlikte servis yapın. AFİYET OLSUN!
Etiketler:
Mutfağımdan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nefis bir balık pişirme şekli...İzmir'de Levrek ve Çipura bolca bulunur,biz de çok severek yeriz;mantar da benim favorimdir,hepsi birarada ...Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCanım merhaba:)) Balık nefis olmuş ellerine sağlık size afiyetler olsun...
YanıtlaSilCanım bana uğrayıp ödülünü alırsan sevinirim.... Sevgilerimle...
nefis görünüyor.ellerinize sağlık..önceki yazınızda soracaktım..nereye koymuşlar kondisyon aletlerini yakın mı bize de ?
YanıtlaSiloff süper görünüyor! elinize sağlık!
YanıtlaSilAnacım sevmediğim mutfak yok benim::)Çok güzel ya!
YanıtlaSilSevgiler:)
Dışarda kar fırtınası :)
YanıtlaSilBurnumuzun ucunu göremiyoruz.
Ekmek kaldı mı evde? konuşmaları yapıyoruz :)
Levrek diyorsun, dağ mantarı diyorsun ve de yetmezmiş gibi yapıp gösteriyorsun.
Yazık bana yaaaa :)
Ellerine sağlık canım arkadaşım.
Eminim harika olmuştur tadı,, elinize sağlık. :)
YanıtlaSilRezenenin balığa verdiği tat harika olur. Bir de dağ mantarı ile birlikte. Nefis olmuş elinize sağlık.
YanıtlaSil