4 Aralık 2010 Cumartesi

Dünya Kadınları Nasıl Besleniyor?

Eğer  farklı bir ülkede yaşıyor olsaydınız  beslenme alışkanlıklarınızın  da çok  farklı  olacağını  hiç  düşündünüz mü?

Elbette  öyle  olacaktı, çünkü  farklı  coğrafyaların  ürünleri  ve  iklimi  de farklı  olacaktı  ve  siz  de yaşam  tarzınızı  ve  beslenme  alışkanlıklarınızı  zorunlu  olarak bulunduğunuz koşullara uyduracaktınız.

Bu  konuda bir araştırma yapılmış.

Dünyanın farklı şehirlerinden yedi kadının gün boyunca yedikleri ve toplam kaç kalori aldıkları incelenmiş...İşte  sonuç: 
HİNDİSTAN
2100 kalori
İsim: Millie Mitra, Yaş: 45, Boy: 1.55, Kilo: 56 kg, Meslek: Eğitim danışmanı

BİR GÜNLÜK BESLENME PROGRAMI (Aralık ayı)

KAHVALTI Kaktüs meyvesi (235 gr), çarkıfelek meyvesi (100 gr), Hindistan cevizi (35 gr), tuz ve yağ ile kızartılmış Lotus çiçeği meyvesi (10 gr), susamlı şeker Revdij (10 gr), susam tohumu (8 gr), kurutulmuş Bektaşi üzümü Amla (8 gr), çamfıstığı (6 gr), Milli demirhindi şekeri (2 gr)





ÖĞLE YEMEĞİ Soğan, domates, yeşilbiber, kişniş ve hardal yağı ile pişirilmiş  mercimek ve pirinçli Uttapam (140 gr), buharda pişirilmiş Idli pilavı (100 gr), domates turşusu (80 gr), Hindistan cevizi turşusu (25 gr), nane, kimyon, limon ve kişnişten hazırlanan meyve suyu (150 ml), pişmiş yeşilbiber ve sarımsaklı soya; yoğurdu (350 gr), sıcak su (480 ml)





Classic Indian Cuisine(Klasik Hint Mutfağı)
AKŞAM YEMEĞİ Soğan, domates, kişniş, kimyon, zerdeçal ve kırmızıbiberle hazırlanan güvercin yumurtası (110 gr), yeşilbiber, köri yaprakları, kişniş, kinr hardal tohumu ve limon suyuyla hazırlanan haşlanmış patates (65 gr), soğan, yeşilbiber, köri yaprakları, kişniş ve limon suyuyla hazırlanan Vagharelo pilavı (190 gr), tam buğdaylı ekmek (80 gr), pirinç, yeşilbiber, köri yaprakları ve hardal tohumlu soya yoğurdu (70 gr), limon turşusu (11 gr), salatalık (160 gr), turp ( gr), patates ve tereyağından yapılan Alu Papad ekmeği (10 gr), sıcak su (480 gr)
  YEMEN
 
2700 kalori
isim: Saada Haidar, Yaş: 27 Boy: 1.50, Kilo: 44.5 kg Meslek: Ev kadını

BİR GÜNLÜK BESLENME PROGRAMI (Nisan ayı)
SABAH ERKENDEN Kahve çekirdeğinin kabuğundan hazırlanan çaya benzer tatlı kahve çeşidi Qishir (120 ml)

KAHVALTI Soğan, domates ve biberle hazırlanan fava tohumundan Ful (160 gr), buğday unlu Khubz ekmeği (100 gr), 1 çay kaşığı şeker ilave edilmiş siyah çay (100 ml)

ARA ÖĞÜN Khubz ekmeği (50 gr), tahin (25 gr), koyun peyniri (25 gr) ÖĞLE YEMEĞİ Acı biber, patlıcan, koyun eti, domatesle pişirilen Saltah (250 gr), kimyon ve kakuleli pilav (300 gr), taze domates püresi (125 gr), tadı keki andıran Lahuuh ekmeği (160 gr), salatalık, soğan, havuç, domates, kişniş, maydanoz ve limon suyu salatası (165 gr), yeşil soğan (35 gr), beyaz turp (50 gr), kaymaklı süt ilave edilmiş siyah çay (100 ml)
Yemen Mutfağından Bir Örnek

AKŞAM YEMEĞİ Domates ve soğanlı omlet (95 gr), tahıllı Maluuj ekmeği (140 gr), 1 çay kaşığı şeker ilave edilmiş siyah çay (100 ml) ARA ÖĞÜNLER Mango (250 gr), muz (100 gr), kavun (85 gr), tatlı ve sulu kavun (90 gr), papaya (120 gr), mercimekten yapılan Qafuu'a ekmeği (120 gr)

Diğer beş kadının beslenmesi  hakkında  yazımızın  devamını daha  sonra  yayımlayacağım. 


3 yorum:

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.