4 Mart 2010 Perşembe

Maviş'imiz Anne Oldu



Buradan öyküsünü aktardığım Maviş'i anımsayacaksınız.(Sahibi ölünce ortada kalan köpeğimiz)


Maviş’in Hüzünlü Öyküsü Burada

iki gündür ortalarda yoktu. Sabah ve akşam üzerleri genellikle dolaştığı her yere baktığım halde izine rastlamamıştım. Çantamda taşıdığım konserve mamaların bir kısmını da başka sokak hayvanlarına verdim ama aklım Maviş'te kalmıştı. Dün akşam üzeri tanıdığım pet sahiplerine ve bir kaç esnafa da tembih ettim, ''eğer görürseniz bana haber verin'' diye. Akşamdan beri çok huzursuzdum. Bir yerlerde doğurmuş sıkıntı içerisinde olabilir diye. Çünkü daha bir yaşında bile değil ve etrafta da pek çok aç sokak köpeği var. Sabah erkenden yine parka gidip araştırmaya başladım. Arkadaşım Sevgi de bana katıldı ve sonunda luna parkta, Maviş'i ve yavrularını bulduk. Çarpışan arabaların platformunun altına taşımış bebeklerini. Ancak eğilerek görebildik. Üzeri yerden iki karış yükseklikte ve oldukça karanlık olan o alanda kucağında bebekleri, masmavi gözleri ile bize bakıyordu. Yavruları tam olarak seçemedim ama miniciklerdi. Mamasını koyup uzaklaştık. Artık bir süre orada barınırlar, mamalarını sularını bırakırız. Biraz büyüyüp ortaya çıktıkları zaman da onları sahiplendirmek için çaba göstereceğiz. Anneleri gibi mavi gözlü olan varsa şansları biraz daha yüksek yuva bulmak için. Bir de Maviş'in kısırlaştırılması işi var. Doğum sonrası sağlığına kavuşunca yaptırılması gerekiyor. Hayvansever duyarlı insanların yardımlarını bekliyoruz.


13 yorum:

  1. Hayırlı olsunnn.. umarım sağlıklı ve güçlü olup şu hayata karşı kendilerini kurtarabilirler. İşiniz çok zor diyeceğim ama sevgiyle aşılıyor. Gerçi havalar biraz düzeldi, sizin oaralarıda sıcaktır da Maviş anne kurtarır kendini. Bizimki gibi olmaz. Bizimkilerde kurtardı kendini ama bir tanesi kaldı ona yuva bulamadık. yavaş yavaş sokağa salmak niyetindeyim akşamları evimize gelmesi şartıyla.zaten akşamları kapımızı ziyaret eden çok oluyor, bıraktığımız yemeklerini yemek için.

    YanıtlaSil
  2. Kıyamammm ben ona,keşke fotoğrafını çekebilseydiniz..Bir daha ki sefere çekin olur mu yavruları nasıl güzeldir kim bilir.Sizde güzel yüreğinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
  3. Canım benim kıyamam küçük anneye :) Şansları bol olsun, güzel ve sıcak birer yuvaları olsun inşallah. Maddi olarak yardımcı olmak isterim. Kısırlaştırma operasyonundan önce beni haberdar ederseniz çok sevinirm :)

    YanıtlaSil
  4. insan veya hayvan;tüm canlılara özen göstermeliyiz.Hele onları seviyorsak...
    Mavişe gösterdiğiniz hassasiyet için de ayrıca tebrikler...

    YanıtlaSil
  5. Hepinize teşekkürler Sevgili Dostlar..

    Sevgili Şeniz, umarım o kalan yavruya da sıcak bir yuva bulunur. Yine de şanslı sayılır, siz karnını doyuruyorsunuz.

    Sevgili Nehircce, daha dün doğdukları için anneleri, onları o karanlık yerde korumaya almış. Eğilerek zor gördüm.Sayılarını bile bilmiyorum. Sadece mama bırakabildim. Ortalık yere çıkacak kadar büyüyünce fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşacağım.

    Sevgili Yeşim, bu konularda ne kadar duyarlı olduğunu biliyorum. aslında belediyelerin yapması gereken bu işleri biz bir avuç hayvansever kendi olanaklarımızla yapmaya çalışıyoruz. Çünkü belediye görevlilerinin alıp götürdüğü hayvanların pek çoğu bir daha geri dönmüyor ve akıbetlerini de öğrenemiyoruz. Bir kaç yıl önce burada binlerce hayvan itlaf edildi, bebeklerini emziren köpekleri bile acımadan öldürdüler, biz tanığız. O yüzden elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Tabii ki bazen tıkanıp kalıyoruz. Maviş için seve seve yardımlarınızı kabul ederiz. Klinik adresini, tel. numarasını veririm, bağlantı kurup ne yapıldığından emin olabilirsiniz.

    Sakin Adam, çok teşekkür ederiz. İyi ki sizin gibi hayvanseverler var.

    YanıtlaSil
  6. mavişi kutluyorum buradan ... ne güzeldir yavruları onun şimdi... hayvanlardaki o içgüdüsel annelik durumu beni çok etkiliyor...kendileri daha yeni alışmaya çalışırken dünyaya birde yavruları oluyor sizler ve bizler gibi insanların yakınında olanlar şanslıda hayvan düşmanı bi dolu insan var ...hayvanların işi zor vesselam...

    YanıtlaSil
  7. Maviş hanıma çok geçmiş olsun ve hayırlısı olsun..Ne güsel miniş miniş mavişler doğdu :) İnş.bahtı güsel olur hepsinin de..Bi hayırsever çıkıp hepsini alsa bakmaya,annelerinden de ayrılmamış olurlar..Ayrı kalmasınlar :(

    YanıtlaSil
  8. Çok haklısınız HERTELDEN, nasıl bir duygudur ki bu; fedakar Maviş o iki karış yere tıkılıp kalmış yavrularını korumak için. Kocaman gövdesi mutlaka orada ağrıyıp sızlıyordur. Bıraktığım yiyeceğe bile hemen gelmedi. Yavruların zarar görmeyeceğine emin olmadan oradan çıkmıyor. Akşam üstü gidince yediğini gördüm, sevindim.

    Selfet'cim, İnşallah güzel dilekleriniz gerçek olur ve yavruları sahiplendiririz. Hepsini birden almaları olanaksız ama hayatta kalsınlar ve karınları doysun, bir de eziyet görmesinler bebecikler.

    YanıtlaSil
  9. Kiyamam ben daha kendisi yavru iken yavrulari oldu.Kimbilir ne acilar cekmistir tek basina.
    Yine de cok sansli sizin gibi dostu var en azindan birseyler yeme sansi var.
    Umarin en kisa zamanda hem mavis´e hem de yavrularina sicak yuvalar bulunur.
    Ben inaniyorum ki, sizin bu ilginiz bos kalmayacak.
    Yurekten kutluyorum sizi,bu davranislariniz hepimize ornek olsun.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Canım yaaa, küçük anne çok şanslı, sizler gibi onu sevenler, koruyanlar var etrafında, umarım yavruları da böyle şanslı olur...

    YanıtlaSil
  11. Hayvanlar bile yavrularına bu kadar özenirken çocuklarını sokağa bırakanlara hayvan diyenler bence hayvanlara hakaret etmiş oluyor
    iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  12. çok duyarlısınız benimde bir kedim var ve bir köpeği sahiplendik köpeğimiz 7 yavrudan biriydi haber verdiler arkadaşların bahçesinde doğurmuş arkadaşım bakıyormuş yavrularına 2 aylık olunca gittik aldık yavruyu çeşmeden iyiki almışız kısırlaştırma olayını ilgili belediyeye haber verseniz yapıyorlar sanırım..sevgi ve dostlukla..

    YanıtlaSil
  13. böyle duyarlı insanlar beni her zaman duygulandırmıştır.çok tatlısınız.Allah sizler gibileri bu dünyadan eksik etmesin.keşke ayırmaksızın dünya üzerindeki insanların tümü böyle duyarlı ve hayvansever olsalar...ah..ah..

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.