29 Kasım 2009 Pazar

Görsellik / Mor Güzeldir


Göz alıcı bir renk olan mor, eskiden beri ihtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür. Tarih, yüksek sınıfların, saray mensuplarının daima morla bezendiklerini kaydeder. Koyu tonlarının insanlarda depressif özellikleri ortaya çıkardığı söylenir. Hüznü, üzüntüyü ve depresyonu çağrıştırdığı ne derece bilimsel bir sav bilemiyorum ama açık tonlarının rahatlatıcı olduğunu da okudum.''Ruhsal dünyanın rengi. Asilliği, dengeyi, kendine güveni, sakinleştirici ve dinlendirici duyguları pekiştirir.'' diyordu bir yerde de birileri.
Buradan Okuyabilirsiniz
Göz alıcı bir lavanta tarlası nasıl depressif duyguları çağrıştırabilir?


Ortaçağda asillerin rengi olduğundan tablolarda kullanılmayan, kullanılması yasak olan renkmiş. Ancak azizlerin ve çok önemli kişilerin kıyafetleri mor olabiliyormuş tablolarda.

Doğada inanılmaz örneklerine rastlamak olası


Mor salkımlar peyzaj harikaları yaratırlar
Sofistike mor sebzelere ne demeli?

Ve Antalya'nın mor üzümü


Dekorasyonda mor dokunuşlar oldukça hoş ve şık bence


Ben bayıldım bu mor demliğe. Özellikle yeni mutfağımın bir duvarını mora boyamaya karar verince
Bu önlüğü de dikeceğim.

Ve güzelim mor havlular
Bulursam alacaklarımdan biri

Nasıl da asil ve şık görünüyorlar değil mi?

Mor giymiş bir kadın her zaman farkedilir
Spor giyimde de hoş

Dış cephelerin renklendirilmesinde oldukça farklı bir görüntü
Kısacası seviyorum moru, en az diğer renkleri sevdiğim kadar.

10 yorum:

  1. Memleketlime merhabalar..
    Moru kim sevmezki...Başta benim kızım tam bir mor hastası..Perdeden,tabaktan,ayakkabıdan,çoraptan,yatak örtüsünden tutunda ne görse beni çekiştiriyor...Tamam tama diyorum sana birde mor :) koca bulacağım:)
    Mutlu bayramlar dilerim..

    YanıtlaSil
  2. Zevkle diyecektim..Hatırlamaya çalıştım neler yazdım diye ama..Yorumu gördüm birden..
    Bu aralar panelde sorun var birçok arkadaşta sayfalarında bahsetmiş bu konudan..Tekrar tekrar yayınla diyorum yarısı geliyor yarısı yok..Düzelir umarım..
    Tekrar mutlu bayramlar dilerim..Ne diyim çaydanlıkta gözüm kaldı :))) Çanak-çömleği hangi kadın sevmez ki dimi:)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Akasya Kokusu, inanın mahçup oldum. Çünkü yorum gecikmeli gelmiş.Size zahmet verdiğim için bağışlayın. Böylelikle tanışmış olduk. Sık sık karşılaşmak dileği ile..

    YanıtlaSil
  4. Ana sayfada yorum adedi görünmüyor..Tıklayınca açıyor ama..Düzelir zamanla belki..Sevgiler selamlar..Unutmadan benim babamlarda merkezde otogarın karşı tarafındalar..kayınvalidemde eski sanayinin orda..

    YanıtlaSil
  5. MERHABA .. MOR ARABALARA BAYILDIM.ZATEN ESKİ ARABALARIN HALİ BİRBAŞKA BİRDE MOR OLUNCA NEFİS GÖRÜNÜYORLAR.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  6. ne derlerse desinler o lavanta tarlası beni ancak mutlu eder, seyrine doyamam. ve bence mor şahanedir. sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba sevgili Begonvilli..Hemen düzeltiyorum özür yazmamışım...Asiti kaçmış kanlı portakal gazozu olacaktı..Elbetteki kan portakal suyu daha orjinal olur...Aceledeyim oğlanı kaldırdımdı pazara gidiyordum çok tşk ederim saolunuz...Fazla yorulmamaya çalışıyorum zaten..24 Aralık'ta bir testim daha var..O zaman yazarım yine..Çok sevgiler selamlar sundum..

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,
    Buradaki sohbet ortamı o kadar hoşuma gitti ki anlatamam...Uzun zamandır blog yazılarını takip ediyorum, iletişim alanında üniversite öğrencisiyim ve insanların hayatlarını bu şekilde paylaşmaları oldukça ilgimi çekiyor.Bu aralar bu konuya olan ilgimi, somutlaştırarak konu üzerine eğilip somut bir çalışma gerçekleştirmek istiyorum.Sizinle ancak buradan iletişime geçme şansım olduğu için buradan yazıyorum.Rica etsem bana bu çalışmamda tecrübelerinizle yardımcı olur musunuz??Konuyla ilgili sizinle ancak burdan iletişime geçebiliyorum, mail adresim: pehlivan_ozlem@yahoo.com.Bana yazarsanız daha detaylı bilgi almayı çok isterim.Teşekkürler.Ozlem PEHLIVAN (Gazi İletişim)

    YanıtlaSil
  9. Kız arkadaşıma göstermek üzere bu yazıyı bi köşeye koyayım bayılacak. :)

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.