5 Mart 2016 Cumartesi

Yine Kır Çiçekleri

Bu sabahın güzelleri bir demet kır çiçeği, bakın nasıl bir terapi ve motivasyon kaynağı oldu benim için;

Hava koşulları uygun oldukça  mutlaka sabah yürüyüşümüzü yapıyoruz. Bu harika yürüyüşleri düzenli yapmamda  patililerin rolü büyük. Malum, sağlıklı ve iri köpekler.. Egzersize ihtiyaçları var. İşim çok olsa da, yorgun ya da biraz hasta hissetsem de onların hatırına düşüyorum yollara. Benim için de iyi oluyor tabii ki. Düzenli sporumu yapmış oluyorum. Nereden bakarsanız bir buçuk saatlik bir zaman istiyor bu yürüyüşler. Hava nefis, kuşlar, sincaplar, çiçekler çok güzel de, aklımda  dönünce kotarılacak  ev ve bahçe işleri oluyor hep. Bu da biraz keyfimi kaçırıyor, modumu düşürüyor. Rutin işleri ihmal edersem düzenim bozulur, sistem karışır. Bu nedenle  her sabah mutlaka moral verecek bir şeyler  olmalı  dönüşte. Yani bir tür terapi aracına  gereksinim duyuyorum.. Bu bazen  dönüşte hemen eve girmek yerine  bahçede bir kaç dakika geçirmek ya da işlere başlamadan önce güzel bir müzik açmak olabiliyor.



İşte bugünün terapi  materyali dönüşte topladığım bir demet kır çiçeği oldu. Papatyalar, anemonlar, hardal çiçekleri,  sarı yonca çiçekleri harika bir minik buket oluşturdu. Onları güzelce derleyip bir vazoya koydum, müziğimi seçtim. İşlerim bitince okumaya devam edeceğim kitabımı hazırladım. Çayımı içerken  kır çiçeklerini doyasıya seyrettim.  Daha sonra kim korkar onca işten?



























Enerjiniz bol, motivasyonunuz yüksek olsun dostlar.  Sağlıcakla kalın.

11 yorum:

  1. Çiçekler şahane...Bende toplamaya bayılırım...

    YanıtlaSil
  2. Bu güzel çiçeklerin fotoğraflarına bakmak bile terapi gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Renk ve zarafet terapisi bence de:)

      Sil
  3. Sizi kıskanmamak elde değil İsmet Hanımcığım;) Kır çiçekleri hem çok narinler hem de müthiş enerji veriyorlar. Sevgiyle kalın;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Billur, kentten uzakta yaşamanın zorlukları da var ama dediğin gibi çok hoş yönleri de var. Teşekkür ederim, bizden de sevgiler.

      Sil
  4. iyi akşamlar kır çicekleri arasında dört ayaklı,dostlarla bol motivasyon ve enerji bende size diliyorum.İçim açıldı elinize saglık çok güzel fotograflar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iyi akşamlar diyeyim, ertesi günün akşamı olmak üzere:) Çok teşekkür ederim. Sevgiler, selamlar.

      Sil
  5. oh ... mıs tembelliği bırakıp, ben de etrafımdaki çiçeklere kalben bakayım...tesekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Tam bir motivasyon aracı olmuş. İnsan, rutin günlerin arasında kaybolmamak için böyle şeylere ihtiyaç duyuyor gerçekten. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. begonvilli ev...bayıldım. bir demet kır çiçeklerini bizlere sunmuşsun.bende aldım kabul ettim.arkadaşım... çok teşekkürler...sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.