19 Haziran 2015 Cuma

Yok Böyle Bir Güzellik!


Çok  güzel değil mi?


Ama bir de öyküleri var ki...  En altta anlattım.













Görüntü olarak bizim eve benzeyen, çünkü  tıpkı bizimki gibi bir Alman aile tarafından yaptırılmış yan taraftaki ev uzun süredir satılıktı. Bu konu beni çok ama çok ilgilendiriyor. Çünkü komşuluk kavramı benim için cidden çok önemli.

 Eve bakmak için pek çok insan geldi gitti. Yüreğimi tutarak, hatta dualar ederek ne tür insanlar olduğunu anlamaya çalıştım. Bazıları beni dehşet içinde bıraktı. Örneğin eşine küfreden adam, etraftaki kedilere tiksinerek bakan  kadın,  içtiği sigaranın izmaritlerini yerlere fırlatan bir başka adam,  bahçedeki ağaçları kestirmekten söz eden aile vs. vs. Neyse ki evin sahibi bizim onaylamadığımız insanlara  satmayacağını söyleyince rahatladık. Yine de konu para olunca  güvenilmez. Bakarsınız birileri para olarak iyi bir teklifte bulunur, alır evi.. Özellikle  hayvan düşmanı bir aile ile komşu olmaktan korkuyoruz.  Kabus gibi bir şey  bu... Derken efendim, ev sahibi  eve bakım yaptırdı, boyattı, bahçe katını tamamlattı ve  İstanbul yakınlarında bir yerde yaşayan ailesini  getirdi. Aile, eşler, iki  şirin kız çocuğu ve üç yavru kediden oluşuyor.  Orman havasından ve kolaylıkla ulaşılan denizden yararlanmak için yaz boyunca kalacaklarmış. İşte bu şirin kedicik de yavru kedilerden biri.

İki evin arasındaki parmaklıklara tırmanması beni korkuttu ilk zamanlar ama maaşallah beceri ile  başarıyor. Zaten engel olmama olanak yok.
Aile kedi bakımı konusunda  titiz ve duyarlı değil. Örneğin denize giderken bahçeye su bırakmıyorlar. Akşama kadar kaldıkları oluyor. Uyarınca da çok önemsemiyorlar. Anlayacağınız yine bana iş düşüyor. Sanırım aşıları ve parazit  damlaları da yapılmamış. Kısırlaştırma konusunu açınca, ona da  sıcak bakmıyorlar. Ayrıca  geri  götürmeyeceklerini,  dönüş zamanı otellerin olduğu yere bırakacaklarını söylüyorlar. Kışın oralarda açlıktan ölmeleri muhtemel:(  Buna izin veremeyeceğime göre..

29 yorum:

  1. Güzel yürekli arkadaşım senin gibi ince düşünebilirlermi acaba ? bak eminim seni bu konulardan dolayı uykuda tutmamıştır. sen elinde geleni yap,hatta yine medenice onlara hatırlatmalarda bulun.. onların da suya yemeğe bizler gib,i ihtiyacı olduklarını hatırlat.. Kocaman sevgiler sevgi dolu bloğuna..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah sorma Şükran Hanım, aynen öyle. Uykumun kaçtığı çok oluyor:( Ben de öyle yapıyor, güzelce uyarıyorum ama iş vicdanlarda bitiyor. Sonuçta içlerine siniyor ki, çok da önem verilmiyor o hayvancıkların durumuna. Ayrıca çok iyi baktıklarına inanıyorlar. Kışın ne olacak, umurlarında değil. Bizden de sevgiler.

      Sil
  2. Çok şirin kedi ,ne de güsel pozlar vermiş ☺

    YanıtlaSil
  3. Ah, nasıl kıyılır ki bu güzel gözlü ahuya..Ama yeri hazır sanıyorum, şimdiden ben onun yerine teşekkür edeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef üç taneler. İki sevimli kardeşi daha var. Bizim ev halkı zaten çok kalabalık. Keşke yetebilsem:((

      Sil
  4. Ne tuhaf, görmediği zaman, ne yasayacaklari da önemli olmuyor. Kışın ne yer, ne icerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce Şükran'a verdiğim yanıtta dediğim gibi iş vicdanlarla ilgili. Siz istediğiniz kadar uyarın, anlatın içleri rahat edebiliyor demek ki..

      Sil
  5. Ah bu pisicik bizim Hardal'a ne kadar çok benziyor! bizimkinin biraz daha uzun tüylüsü değilmi:)
    ama bu umarsız sahiplenmeler ve sonrasında çarçabuk vazgeçebilmeler beni benden alıyor..
    nasıl bırakılır, onların da bir can olduğu yemeğe suya ihtiyaç duyduğu nasıl düşünülemez aklım almıyor..
    ve evet müstakil evlerde komşuluk çok ama çok önemli! titizlenmekte sonuna kadar haklısın yani..
    umarım bu kediciklerin sahibi vicdanlı çıkarda bizleri yanıltır ne diyeyim...

    YanıtlaSil
  6. Dönüş zamanı otellerin yakınına bırakacaklarını açık açık söylüyorlar. Sakın yapmayın, ben bakarım demek zorunda kaldım.Çünkü otellerin oralarda kedi ve köpeklerce ne trajediler yaşanıyor, çok iyi biliyorum. Ya açlıktan kırılıyorlar, ya da zehirleniyorlar.Bilemiyorum, sizce yanıltma olasılıkları var mı? Yanlarına alıp yollarda bırakmaları bile mümkün gibi geliyor bana:((

    YanıtlaSil
  7. Maalesef acı gerçek! Yazlığa giderken kedi köpek al, oyuncak gibi oyna, dönerken unut gitsin! Allahım bu insanlık dışı davranıştan ne zaman vaz geçeceğiz? Aslında düşünüyorum da kendilerine de kötülük yapıyorlar. Çocuklarına ne öğrettiklerinin farkında değiller. "Canın istediği zaman bir canlıyı rahatça terk edebilirsin" diyorlar. Bir gün o çocuklar anne-babaya da sırt dönebilir, çünkü öyle öğreniyor.
    Bu arada sizi instagramda takip edip burada taki etmediğimi yeni fark ettim. Hüzünlü bir merhaba oldu ama hayatın kötü gerçeği :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfama hoş geldiniz. İç acıtıcı bir konuya değinen güzel düşüncelerinizle ve söyleminizle hoşluklar getirdiniz. Umarım sık sık karşılaşırız.
      Gelelim instagram konusuna; benim İnstagram'da hesabım yok.Orada ''Begonvilli Ev'' adlı bir hesap olduğunu duydum. Yıllardır Begonvilli Ev adlı bloğun yazarıyım. Ayrıca, twitter'da, Polyvore'da yine aynı adla hesaplarım var ama instagramdaki hesap sahibi, ya tesadüfen bu adı seçmiş, ya da blog adını beğenip, orada bu adla bir kişi olmadığını fark edip bunu kullanmış olabilir. İçeriği yine ev, bahçe, yemek, gezi gibi benim blog konseptime uygun konularmış. Ne diyeyim, keşke başka bir hesap adı seçseydi o hanımefendi..

      Sil
  8. Cümlenizi tamamlayayım " bu Yafa Portakalı ve kardeşleri size kalacak "
    Yine de şükür benim yan evdekinin çocuğu kedilere tekme atıyor, kadında kedi fobisi var adam su katılmadık ... Ay yazacağım sizden mi çekineceğim ? Kazma !!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ''iyi komşu'' diye yırtınmalarımın nedenleri bunlar. Hep yükü taşıyan, acıları çeken bizler oluyoruz. Tabii ki o masum hayvancıklara asla kıyamam.Tanrım hepimizi sahte fobiklerden ve kazmalardan korusun.

      Sil
  9. Kedicikler çok şanslı.
    Böyle komşuları olduğu için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çok daha zor durumda yaşam savaşı veren hayvanlar olduğunu düşününce, evet, bunlar şanslı sayılırlar.

      Sil
  10. Gördüğüm kedi ve köpeklere kurban olurum size canınızı yakanlara lanet olsun diye söylenerek yürüyorum.Bu canlara böyle eziyet edenlerden, sözüm ona sahip çıktığını zannedenlerden bıktım artık.Sizler şartlarınızı zorlayarak elinizden geleni yapıyorsunuz.Daha önce de demiştim Antalya'da ablam ve iki arkadaşı sizin gibi sokakdan çok can kurtarıyorlar bir de anlayışsız komşularla uğraşıyorlar ama bu güzeller için değer deyip sizin gibi yola devam Sevgiler Türkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette elimizden geleni yapmaya devam. Başka türlü davranmak mümkün mü.. Bizden de sevgiler..

      Sil
  11. Şanslı hissetmiş bakışlarıyla anlatıyor , " sizdeyim "😊 ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizler bile böyle uygun gördüğünüze göre, yandaki uyanıklar çoktan düşünmüştür bunu:))

      Sil
  12. Bu insanları anlamak çok zor be Begonvilli Ev'im. Bu tür insanlar hayvanları çocuklarına oyuncak, kendilerinede bir hayvan besliyorum havası yaratmak için yanlarında bulunduruyorlar, sıkılıncada bırakıyorlar bu kadar. Vicdan ve sevgi gibi duygulardan yoksun acınası............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diyeyim; sadece olanı biteni tüm samimiyetimle anlattım. Gerçekten de eksiği var, fazlası yok. Üç minik, sevimli yavruyu gördükçe içim sızlıyor. Kızlar tüm gün mıncık mıncık oynuyorlar hayvanlarla. Mama poşetini güneşin altına koymuşlar, dayanamayıp seslendim. Evet onlara sorarsanız hayvan severler.

      Sil
  13. Ne iyi yüreklisiniz:) o kediciklerin şansı sizsiniz belliki. Keşke insanlar hayvanları geçici oyuncak olarak görmeseler.. Bütün kış evimin önüne yiyecek koydum hayvancıklar karda aç kalıyor diyerek, komşularımın tepkilerini görmeliydiniz, özellikle et haşlayıp koyduğum zamanlarda gözleri yuvalarından çıkacak gibi oluyor. Bu günlerde de su bırakmayı ihmal etmiyorum. Bunları yaparken birşey kaybetmiyorum ki hatta mutlu oluyorum:)) umarım daha duyarlı olmayı başarabilir insanlarımız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz de öylesiniz:)) Doğru olanı yapmaya devam edeceğiz. Başka türlü davranmaya vicdanlarımız el vermez. Öte yandan diğerlerinin yüreğine de sevgi ve vicdan diliyorum. Yoksa kendi sevgisizliklerinde acı içinde yok olacaklar muhtemelen.

      Sil
  14. Bu şahane kedi benim kedim "Susam" a benziyor yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıştırayım; bu da Havuç. Susam'ı merak ettim. O da Havuç gibi şahane desene:))

      Sil
  15. Ah insanların her anlamdaki sorumsuzlukları inanılır gibi değil...Bir sürü örneğini görmeme rağmen hala yadırgıyorum elimde değil..Neyseki bu tatlı kedicikler şanslıymışlar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayısız örneğini görüyoruz ne yazık ki. Ben de öyle! Bu masumlara nasıl kıyılır anlamam mümkün değil.

      Sil
  16. merhaba begonvilli ev bloğumu ve google hesabımı kapattığım için izleyiciler bölümünde görnmesem de hala çok severek takip ediyorum bloğunuzu her yayınınıza yorum yapmak istiyorum ancak zaman çok kısıtlı. okuyup o birbirinden güzel fotoğraflarınıza bakıp burada betonlar arasında bir nefes alıp birbirinden güzel çiçeklerinizi koklayıp o tatlı pisilerin başlarını okşayıp çıkıyorum. :))
    bu günde keşfe çıkan bir güzellik gördüm ve yorum yazmadan çıkamadım! :)) Allah dualarınızı kabul etmiş gerçekten çok şükür zararsız insanlar taşınmışlar.. sizin hassasiyetlerinize saygı göstermeyen anlayışsız insanlarla çok zor. Allah muhafaza etsin böyle komşulardan hepimizi. hayvanlara merhamet etmeyenin kimseye merhameti olmaz ki..
    sevgiler begonvilli ev. Allah'a emanet olunuz. saadet yamak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Hanım, mutlaka öyle olmasını gerektiren nedenleriniz vardır. Ben de zaman zaman düşünmüşümdür bunu. Blog yazarı olmanın pek çok zorlukları var. Yine de okur olarak bloğunuzu sonlandırmanıza üzüldüm. Komşular konusunda haklısınız. Çok daha yıpratıcı insanlar da gelebilirdi. Sadece yazları oturacak olan bu komşulara, özellikle iki sevimli kız çocuğunu düşünürsek, onlara örnek olarak bir takım insani duygular ve güzel davranışlar aşılanabilir diyorum.Siz de Allah'a emanet olun. Sevgimle.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.