12 Ekim 2013 Cumartesi

Yarına Yönelik Kaygılar Bu Günü Karartmasın!

Hiç Böyle Bir Güzellik Gördünüz mü? (Tık)


diye yazmıştım iki yıl önce. 
Komşum, mutlu yuvasında, çok sevdiği eşi, çocukları ve harika kedileri ile yaşayan hoş, zarif bir hanımdı.
İşte bu  bakımlı ellerin sahibi sevgili Ayten Hanım şu an çok hasta. Antalya'nın en donanımlı hastanesinde aylardır derin uykularda... 

Yaşam dolu, kendine çok iyi bakan, çok zevkli, enfes bir evde yaşayan sanatçı ruhlu güzel kadın, sağlık sorunu bile sayılmayacak, görmezden gelinebilecek ama kendince sorun saydığı  bir durum için operasyon  geçirirken yaşanılan bir aksilik yüzünden yoğun bakımdan çıkamıyor.
Onu sık sık düşünüyorum,  iyileşmesi için dualarımı eksik etmiyorum. 
Geriye kalan  zarif hediyelerine bakıp hüzünleniyorum.


Onun  bu hali aylardır  yüreğimde sızı, gözümde yaş oldu.. Bunca ay sonra neden mi paylaşıyorum?

Bu sabah kahvaltı sofrasını hazırlarken, eşim  şehir merkezine inmemi gerektiren  bir iş için  ısrarla beni uyardı. Onun gereğinden fazla kaygılandığını  hissettiğim için  rahatsız oldum. Eşimin,  önümüzdeki günlerle ilgili kaygılarının makul olmayan ölçülerde olduğunu ve  içinde bulunduğumuz anı huzurlu yaşamasına engel olduğunu, benim için de baskı unsuru oluşturduğunu  anladım. Elbette  yarını düşünerek yaşamalıyız ancak  bu düşünmenin boyutları o anın güzelliklerini  görmemize engel olacak kadar büyük olmamalı, öyle değil mi...  Belki de o çok kaygılandığımız yarını yaşayamayacağız.

Güzelliklerle dolu yarınlarınız  hep olsun dostlar ama yaşamın sürprizleri de aklınızın bir köşesinde olsun..

12 yorum:

  1. inşaallah kısa zamanda sağlığına kavuşur

    YanıtlaSil
  2. Tam da bu aralar kendimi biraz akışına bırakmaya doğru eğitmeye çalışırken postunuzu okudum. Çok haklısınız ,bir de bakmışım bundan on yıl sonrası için kaygılanmaya ,sıkıntı yaşamaya başlamışım. bu huyumu hiç sevmiyorum ve bir kaç aydır törpülemeye çalışıyorum. Doğru yoldayım galiba:)
    Acil şifalar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz yapıyoruz bunu. Sonrayı düşünürken anı yaşamayı ihmal ediyoruz.'' Yarını hiç düşünmemeliyiz'' demiyorum. Tabii ki düşüneceğiz ama yaşamımızı eziyete dönüştürmeden yapmalıyız bunu. Bence doğru yoldasınız :))

      Sil
  3. acil şifalar olsun yarın ne olacağımız belli değil allah herşeyin hayırlısını versin

    YanıtlaSil
  4. sevgili arkadasim...allah sifalar versin
    insallah sagliigina kavusur guzel arkadasin..
    hayat bu iste,,demek geldi icimden
    sevgilerimi yolluyorum,,,dualarimla beraber

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Beni en çok rahatsız eden paylaşımlardan biri oldu., Çünkü insanları üzeceğini biliyordum. Yine de yaşadığımız anların değerini bilme bilincinden uzaklaştığımızı düşünerek yazdım sizlere. Affedin ve kendinize dikkat edin.

      Sil
  5. çokk çabuk geçmiş olsun zarif dostunuza,
    evet değindiğiniz gibi yaşarken hakkını verebilmek marifet,ancak zarif arkadaşınız da sanırım bu duyguyla yaşamayı becerebilen biri olmalı,zira hem siz hem bizler onun için dua ediyoruz bi an önce sağlığına kavuşsun diye
    sevgiler
    (bu arada benim acemiliklerimden mi bilemiyorum sizin bahsettiğiniz diğer yorumları hiç görmedim,ilginize ayrıca teşekkür ediyorum)
    iyi bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Gerçekten de hayatını güzelliklerle doldurabilen bir insanın bu şanssızlığı yaşaması çok üzücü. Dualarınız için teşekkürler.
      Size Çakır ile ilgili yorumlar yazmıştım. Yanlışlıkla silmiş olabilirsiniz. Önemli değil, yine yazarım. Zaten Çakır'ın sıkı takipçisi olacağım. Çünkü çooook tatlı:))

      Sil
  6. Yüce Allah tez zamanda hayırlısını versin...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.