17 Temmuz 2013 Çarşamba

Favori Dizimden Karakterler (Doc Martin)



Arka plandaki enfes bir İngiliz kasabası dikkatimi çekti önce. Dizideki adı Cornwall olan bu küçük kasaba aslında İngiltere'nin Port İsaac kasabasıymış. Fondaki görüntüler artı, karakterlerin doğallığı,  dizinin yayınlandığı  saatleri bekler hale gelmeme neden oldu.



Doktor Martin, bu sevimli kasabanın, suratsız, insan içine karışmayı pek sevmeyen, hastalarına ve  aklı bir karış  havada sekreteri Paoline'ya pek iyi davranmayan  doktoru. Peki ama bu  huysuz ve suratsız adam  neden itici gelmiyor, hatta sevimli geliyor?
Çünkü, tüm huysuzluklarına karşın işini  iyi yapıyor ve insanlara da aslında hak ettikleri gibi davranıyor. Net ve kısa konuşmayı seviyor.  Gerçekleri olduğu gibi, lafı dolandırmadan, yumuşatmadan söylüyor. Eleştiri ve uyarılarını  direkt olarak  dile getiriyor. Kasaba halkı  ile sık sık  ters düşse de insanlar onu hayranlıkla seviyorlar. Hatta  özellikle  kadınlar  ilgi duyuyorlar.

Doktor Martin Ellingham'ı ünlü İngiliz aktör Martin Clunes canlandırmış. Biraz  değişik görünüyor tabii ki;

Dizideki tüm karakterler  gerçek gibi geldi bana. 
Doktor'un halası Joen Hala,
Stephanie Cole
tarafından başarı ile canlandırılıyor. Diğer oyuncuların hakkını yemeyelim; bana göre oyuncu seçimi harika.

Ama ben her birerini anlatırsam çok uzun  olur. Uçarı sekreter  Pauline Lamb karakterini anlatayım birazcık:) Yoğun geçen iş saatlerinde, doktorun tüm asabi tavırlarına karşın, cikletini  çiğneyen,  bilgisayarda  çalışır gibi yapıp fala bakan, sözünü sakınmayan bir kız Paoline. Hakkını da arayabilen biri. Bu rolün hakkını veren oyuncu
Katherine Parkinson

Onu daha önceki  dizilerden ve ufak tefek rollerinden anımsar gibi olsam da galiba bundan böyle hep Pauline olarak kalacak benim için:)
Pauline'in ilk dikkatimi çeken  yönü giyim tarzı oldu.
Bu dizide genellikle bukleli saçlarına renkli saç bantları takıyor. Uçuş uçuş etekler, ince askılı bluzlar üzerine  dantelli ya da şifon  jileler, sevimli  hırkalar giyiyor. Çok hoş renkleri ve desenleri  cesurca  kombine edip  mutlaka kolye,  küpe ve bileziklerle tamamlıyor. Dizinin kostüm sorumlusu bu karakteri  giysileri ile ön plana çıkarmış. Oyunculuk da başarılı olunca, Pauline  tipi yapay  olmayan  capcanlı biri olarak karşımızda.  O da gerçek  görüntüsünden oldukça uzak bu dizide.


Doğrusu ben Pauline'nın bu neşeli ve cıvıl cıvıl  giyim tarzını çok sevdim. On yaş daha genç olsaydım uygulamayı isterdim. Hatta Polyvore'da  bu tarzı yansıtan  setler bile  hazırladım. Yaşı uygun olanlar için  yaşasın, rengarenk etekler, uçuş uçuş  jüponlar, dantelli jileler, sevimli hırkalar, renkli kolyeler,  saç bantları , iddialı küpeler:)))

Begonvilli Ev

Begonvilli Ev, begonvilliev tarafından short skirts ile yaratıldı

Begonvilli Ev

Begonvilli Ev, begonvilliev tarafından head wrap headbands ile yaratıldı

11 yorum:

  1. Bir yerlerden anımsıyor gibiyim.
    Hangi kanalda ve hangi gün saatte yayınlanıyor. Bakayım ben de.

    Giyim tarzı deyince sevgili komşucuğum boş verin 10 yaş daha genç olmayı,ne istiyorsanız,nasıl istiyorsanız giyin gitsin. Bakın ben de zaman zaman diyorum ki" 10 kilo daha zayıf olsam şunu giyerdim bunu giyerdim ". Oysa değil 10, 20 kilo daha zayıfken de" öğretmen olmasam ,serbest çalışıyor olsam hiç etek giymez daracık pantolonlar giyerdim " diyordum . Yaaa zaman geçiverdi artık emekliyim ama şimdi de başka bahanelerim var :)

    Sevgiler bizim evden size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizimax'de öğle saatlerinde oluyor. Tekrarları da var galiba.

      Giyim konusuna gelince; içimizden geleni giymek bir yere kadar. Doğrusu 50 li yaşlarda genç kız havasında giysiler hoş olmuyor. Ben fazla özenti buluyorum. Aslında her yaşın güzel giysi ve aksesuarları var.
      Bizden de size sevgiler:))

      Sil
  2. d smatta mı çıkıyor ?? ben yorumları okudum ama renkli giymeyi çok severim ..bizden
    de sevgiler .*-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Digitürk Dizimax'de. Giysilerin de yaşamın da renkli olsun:)

      Sil
  3. Manzaralar gerçekten çok hoşmuş, seyretmeye değer, bilgi için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Hatırlıyorum bu diziyi seyretmiştim.. ama sekreter için hazırladığınız kıyafete bayıldım..elbise dolabımı gözden geçirip uydurmaya çalışıcamm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun tarzından esinlendim, bence de hoş oldu:)

      Sil
  5. bu dizi için şimdi digi mi alıcaz :) çok merak ettim valla ortam ve tarzlar sevdiğim gibi doğal ve otantik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dizi için değmez bence. Bazen iyi filmler çıkıyor. Bir de benimki gibi maç meraklısı koca faktörü:)

      Sil
  6. Bu diziyi görüyordum ama hiç izlemedim. Senden duyunca ilgimi çekti.
    Bu arada sekreterin dolabını çok sevdim :) Yaşı uygun olanlar için süper:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.