4 Ekim 2012 Perşembe

(Sözde!)Hayvanları Koruma ve Hayvan Hakları Günü!

Onlar, sokaklarda çoğu insanın farkında bile olmadığı çok büyük bir dramın sessiz kurbanları. Kulaklarında plastik küpeleri, çoğunun tek tek sayılabilecek kemikleri, yara bere, kir içindeki tüyleri ve alabildiğince hüzün dolu bakışları ile, ürkek ürkek dolaşırlar. Hepsinin en belirgin ortak özelliği, gözlerindeki insanın içine işleyen hüzündür.

Nasıl hüzünlü olmasınlar? Sokaklarda bin bir çile ile geçen kısacık yaşamlarında bir canlının maruz kalabileceği  her türlü çile ve eziyet onların yaşamının bir parçasıdır. Oysa her canlıda olan  yaşama iç güdüsü onlarda da vardır. Çünkü onlar da doğanın  bir parçasıdır; yaratılış amaçları  biz insanlarınkinden  ne eksik ne de fazladır..

Bu dünya bizlerin olduğu kadar onların da dünyasıdır.. Biz hayvanseverler, bazılarınca tek suçları  dünyaya gelmek olan bu değerli varlıkları  koruyabilmek,  kısacık yaşamlarında daha  mutlu, daha güvende olabilmelerini sağlamak için çabalarken, şimdi onların devletçe tamamen yok edilmeleri planları ile  karşı karşıya  geldik.  Şaşkınlık ve dehşet içindeyiz!!!

Ey İnsanoğlu!  Bu canları korumak yerine yok etmeyi seçersen,  doğaya  asla onaramayacağın  zararlar  vereceksin.

Yaptığın yanlışların bedelini fazlası ile ödemen gerektiğini ne zaman öğreneceksin!











7 yorum:

  1. lanet olası yasa tasarısı geri çekilmiş,incelenecekmiş!!! ama ne kadar doğru bu haber,kimi yalanlıyor,kimi ilan ediyor.sizin bilginiz var mı son durum nedir?hayvansız sokaklarda yaşamak istemiyorum,kedilere,köpeklere selam vererek,çocuğumla yanlarına gidip başını okşayarak,yediklerimizden onlara da bir kap ayırarak yaşamak istiyorum,ama onlardan rahatsız olan o kadar çok insan denen mahluk var ki,korkarım gerçekten emellerine ulaşacaklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin bildiğiniz kadarını biliyorum.. Kaygı ile izliyorum yaşananları:((

      Sil
  2. Ne yapacağız?Şu resimlere bakarken bile dayanamıyorum.Ah bilseler,ama bilemezler onlarında hisleri olduğunu....Şu anda benim Kaju odasına çekilmiş uyuyor minderinde,o da anlıyor salonda TV sesi ve yolun gürültüsünü.İnsan gibi sessiz odaya çekiliyor....Daha ne diyeyim.Ben de evde daha sessiz çalışıyorum,malum çoçuk uyuyor....Hoşcakal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm canlılara yaşam hakkı aslında kendi yaşam hakkımızın bir parçası. Doğa bir bütündür; yaşam zincirlerini kırmak hiç kimsenin yararına değil, bunu anlamamız lazım.

      Ne yazık ki durumun ciddiyetini anlayan insanlar olarak azınlıktayız. Aslında öyle yoğun baskı altındayız ki, hayvansever olmak suç gibi. Ülke bu durumdayken hayvan hakları için söz söylemek kınanıyor. Oysa temel sorun aynı; insanların kendilerinden başkasını düşünmemeleri.

      Sil
  3. Bu gün 3.kez geliyorum.Ne diyeceğimi bilemediğim için:((Gördüklerim beni dehşete düşürdü.İnsan olmaktan utanır olduk,bu tip vicdansızlar yüzünden.Elleri kırılsın.Zaten dün bir kedinin derisi yüzülüp tuvalete atıldığı ile duyduğum ızdıraba bir de bunlar eklendi.Bunların ki nasıl bir vicdandır,acaba gece yatarken rahatça uyuyorlar mı?Hiç sanmıyorum.Allah islah etsin.Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte böyle bir dünyada yaşıyoruz Nilgün Hanım:((

      Sil
  4. Nasıl bu hale getirilmişler yaa, insanlık mı bu? Yasa ile katletmenin günahı yok mu acaba?

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.