28 Nisan 2012 Cumartesi

Ülkemiz sosyal uyumsuzlar cenneti

Sosyal uyumsuzluğun ceremesini uyumlu ve saygılı insanlar çekiyor.

Nasıl mı?

Çevrenize bakın.. Kısa bir süre yeterli.
Durakta bekleyenler, parkta gördüğünüz insanlara vs.

Örneğin sabah yürüyüşü sırasında
bu sabah gördüklerimi söyliyeyim:

Koca kadın, güzelim mayıs ağacının dallarını çekiştirip kırarak mavi minik çiçeklerini yoluyor, elindeki poşete dolduruyor. Ne edecekse?
Yer: Çevredeki yeşil kalmış ender nefes alma alanlarından biri olan Subaşı Parkı.

Kaldırımın duvar tarafındaki büyük boyutlu sarmaşıkların arasını tuvalet olarak kullanan bir adam. Belli ki akşamdan kalma, muhtemelen de evsilerden biri.
Yer: 100.Yıl Falez Oteli yanı..

Otobüs durağının çevresi sigara izmaritleri ile öylesine kirletilmiş ki; durakta elinde sigara ile bekleyen herkes gözümde potansiyel kirletici.
Yer: Yüzüncü Yıl bulvarındaki duraklar. Aslında tüm duraklar..

Ağaçların üzerine yapıştırılmış ilanlar.. Oldukça ayrıntılı yazılmışlar. ''Yerlere, izmarit, kağıt, poşet, boş şişe, yiyecek artığı atmayınız!'' Yine de listede yazılanları yerlerde görebilirsiniz.
Yer: Evimin karşısındaki küçük Sağlıklı Yaşam Parkı. Aslında tüm parklar, hatta yollar.

Kaldırımda sohbet ederek yavaş yavaş yanyana yürüyen kadınlar. Hızlı yürümeniz gerekiyorsa bu engeli aşmanız lazım. Hele köpeğiniz varsa yanınızda bir de azar işitme olasılığınız var. Oysa yolu düşüncesizce işgal edenler onlar.
Yer: Yüzüncü Yıl Bulvarı kaldırımları.

Köpeği olan biri olarak, her gördüğümde, hem çevreye olan saygımdan hem de potansiyel kirletici sanılacağımı düşündüğümden üzülmeme mahçup olmama neden olan
yol kenarında ve parkta bırakılmış köpek kakaları. Bazı köpek sahipleri hiç poşet taşımıyorlar.
Yer: Tüm sokaklar



Bu verdiğim bir kaç örneğin dışında küçüklü büyüklü pek çok sosyal yaşama uygun olmayan davranışı rahatlıkla sergileyen insanların sayısı az değil.
Üstelik bu davranışları sergileyenlerin hiç biri de rahatsızlık duymuyor; böyle yapmak haklarıymış gibi.

Dediğim gibi tüm bu olumsuzlukların acısını kimler çekiyor dersiniz?

Ve

4 yorum:

  1. elbette değil... ama senin gibi bıkmadan usanmadan uğraşanlar gerek... seni ve senin gibileri klonlamak gerek belki hızlı çözüm için çünkü büyük çoğunluk umursamıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bıkmadan usanmadan uğraşıyorum, uğraşacağım da; bir de umutsuzluğa kapılmasam...

      Sil
  2. Ah sorma begonvil en zoruma giden de bunları söylediğinde veya uyardığında sen mi kurtaracaksın lafları.. geçen hafta sonu annemlere giderken bizim arabayı kıl payı sıyırıp geçen şoföre eşim yanına yaklaşarak sinyal vermeniz çok mu zor demesiyle el kol hareketi ve birde tüm ailemiz arabadayken bir küfür etti ki sormayın. eşimin tepesi attı hızla arabayı durdurup şunu inip geberteceğim demez mi bebek ağlar kızlar babasına yapıştı anlatamam. hepimizin sinirleri bozuldu.neredeyse kaza yapacaktık..artık gittikçe medeniyetten hızla uzaklaşır olduk. hoş hiç bir zamanda yakalayamadık ya.. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte benim söylediklerimi doğrulayan bir olay! Geçmiş olsun Şükran Hanım.

      Sil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.