12 Şubat 2012 Pazar

Gideceğim Bu Yerden!

Bazı insanlar hiç zorlanmadan yaşamlarında değişiklikler yapabilirler. Alışkanlıklarını,  işlerini, kurulu düzenlerini,  çevrelerini gönülden istedikleri bir şey varsa, onun  uğruna değiştirebilirler.. Az önce saydıklarımın  hiç biri o kadar da önemli değildir; yeter ki bir şeyi çok istesinler. Belki bir miktar risk alırlar ama  böyle insanların  hedefledikleri yerlere ve konumlara  gelme, istedikleri gibi yaşama şansları  daha yüksektir. Bazen evdeki hesap  çarşıya uymasa da yani  başaramasalar da en azından ''çabaladım ama olmadı, tekrar deneyeceğim''  diyecek kadar da  cesaretlidirler..

Bir de benim  gibiler vardır ki..Ahhh, ahhhh!  Ömürleri temkinli yaşamakla geçmiştir. Çok istedikleri,  hatta biraz çaba ile ulaşabilecekleri  pek çok güzelliğe sırf bu temkinli  olma huyları yüzünden uzaktan bakma  durumları ile idare ederler. Fazlası ile  hak ettikleri halde bir türlü  gönüllerince bir düzen kuramazlar. Dahası gereğinden çok yüklendikleri sorumlulukların altında ezile ezile geçip giden yaşamları onlara  ironik bir şekilde dersler verse de, onlar bu dersleri almazlar. Büyük kararları vermekte zorlanırlar. Ne bileyim, illa  çevre desteği falan beklerler..Tüm bunlardan neden söz ediyorum dersiniz?

Ben de bunca yıl bekledim bekledim ve artık yaşamımla ilgili önemli  değişiklikler yapmam gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır  istediğim ama bir türlü cesaret edemediğim köklü değişiklikler için güç toplama  aşamasındayım. Çok uzun zamandır kent yaşamının kargaşasından bıkmış durumdayım. Şehrin  göbeğinde koca bir bulvarın üzerindeki  küçük dairem  ve çevredeki beton yığınları artık beni boğuyor. Trafik gürültüsü, egzoz kokusu, görüntü kirliliği, gitgide  yabancılaşan  insanlar gün geçtikçe daha da katlanılmaz  geliyor. Küçük  bir yerleşim yerinde bahçeli bir ev  alıp kafamı dinlemek istiyorum.  Bunu yapabilmek  çok kolay değil ama imkansız da değil. Kısacası dostlar, bunca yıldır, istedim ama bir çabamız olmadı. Artık ötelemenin anlamı yok. Bir kaç gündür eşimle ve oğlumla durum değerlendirmesi  yapıyor, şunu satıp şunu mu ayıralım, yok olmaz, şu kadar kredi alıp şöyle mi yapsak diye kafa patlatıyoruz. Bir yandan da Manavgat, Alanya sahilleri kazan biz kepçe, satılık  bahçeli evleri, yerleşim yerlerinin sosyal, kültürel özelliklerini vs. araştırıyor, sürekli emlakçılardan bilgiler alıyoruz. Bir  sürü  fotoğraflar gönderildi, gidilip  görülecek tüm bu evler..





Aman ne zormuş bu işler! ''Tamam , galiba aradığımızı bulduk'' diye sevinirken,  olmadık bir  pürüz çıkıyor ya da içimize sinmeyen bir  durum ortaya çıkıyor. Örneğin  çok güzel  manzarası olan  bakımsız bir ev, ya da uzak bir yerde güvenlik açısından tedirgin edici bir konumda muhteşem bir ev olabiliyor. Çok yakınlarımızın olumlu, olumsuz düşünceleri, akıl vermeleri, kendi  düşünceleri doğrultusunda hareket etmemizle ilgili beklentileri, zaten karar vermekte zorlanan biri olduğum için beni çok bunalttı.. Belki maddi kayıplarım olacak, yorulacağım, üzüleceğim, göz yaşı bile dökeceğim ama ben hayatımda bu değişikliği istiyor muyum? Evet istiyorum.  O halde kararlıyım dostlar.. Bu  kez  gerçekten kararlıyım..Zaman git gide daralıyor. Gideceğim bu yerden.

24 yorum:

  1. Canım arkadaşım, benim bu konudaki düşüncelerimi gayet net ve tüm detaylarıyla bildiğin için, sana söyleyebileceğim tek şey: şansınız bol olsun, çok doğru bir karar verdiniz! :)
    Gidin... bulun o huzur evini ve tadını çıkarın. Bir daha gelmeyeceğiz hiç birimiz dünyaya.
    İçine, gönlüne sinecek yuvayı en kısa zamanda bulmanızı can-ı gönülden dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ella'm. Ne kadar yorulduğumu bilemezsin..Artık çok sevdiğim begonvillerimi balkondaki saksılarda değil bahçemde yetiştirmak, kitabımı alıp bahçenin bir köşesinde uzanıp okumak istiyorum. Minik de yaşlılık günlerinde doya doya bahçede oynasın:)Trafik gürültüsü değil kuş sesi duymak istiyorum.

      Sil
  2. Ay çok heyecanlandım. Sanki ben karar verdim bu değişime. Herkesin böyle bir hayali vardır da gerçekleştiremez. Bence sağa sola kulak asmadan iç sesinin peşine düş. Her şey güzel olur inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostların dediği gibi olur inşallah! Sevgiler, selamlar..

      Sil
  3. Önce oturduğunuz evi kiraya verip sizde bir ev kiralasanız ve biraz deneseniz, genelde böyle yapıyorlar.
    Biz direk karar verip geldik ama eşim geri dönüşü hiç düşünmedi zaten.Bazen hatırlatmak zorunda kalıyorum sen İSTANBULLUSUN diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aynı şeyi biz de düşündük. Bu evimizi satmayı düşünmüyoruz zaten. Uyum sorunu yaşadınız mı? merak ettim.

      Sil
    2. Yaşadım ilk zamanlarda alışmakda çok zor oldu yoğun çalışmama karşı ama ben ik defa kendi memleketimden ve ailemin bulunduğu bir yerden ayrıldım.Sormak istediğiniz başka bir şey varsa özelden mail atabilirsiniz. asortikkrep1@gmail.com

      Sil
  4. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki... Çünkü aynı durumda ve ruh halindeyiz. Son bir kaç yıldır İstanbul'un karmaşasından ve kargaşasından çok bunaldık. Bir yere gitmek trafikte çileye dönüşen saatler demek bizim için. Veya yemeğe çıkmak demek kalabalık masaların arasına sıkışmak demek. Sokakta yürümek pazarda yürümekle eşdeğer. Biraz yeşillik görmek için oldukça çaba harcamak lazım zira her taraf bina, bina, bina, araba, araba, araba. Bunalıyor insan bir süre sonra. Ve sonunda aylar önce bizde onca sonunda nihayet kararımızı verdik. Allah (c.c.) pişman etmesin, hayırlısını versin inşallah. Hem sizin için hem bizim için hem de hayatına yeniden yön vermek isteyen herkes için...
    Biz de evin satılmasını bekliyoruz. Önce kiralık bir yer tutup yaşayacağımız yerin iyice içimize sinmesini bekliyeceğiz. Hayat ertelemeler için çok kısa. Bunu anladık. O yüzden artık harekete geçme zamanı.
    Ayrıca ben Antalya'yı ve Alanya'yı çok severim. Size daha önce de yazmıştım, eşimin baba tarafı Antalyalı.
    Rabbim gönlünüze göre versin.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de gönlünüzce bir yaşam diliyorum. Sağlık huzur ve doğanın nimetlerinden olabildiğince yararlanma kısmet etsin. Antalya'ya yolunuz düşerse beklerim.Sevgiler selamlar..

      Sil
  5. Ben de doğma büyüme İstanbul Leventliyim, şimdi ise Kocaeli de bir dağın tepesinde bir ahşap dağ evinde yaşıyorum, zaten biliyorsun :) Altında araban olduktan sonra bir ayağın şehirde oluyor zaten buralarda. Benim hayalim hep buydu, oldu...
    İsterseniz misafirim olun, yaşamı kendiniz bir görün buralarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Banu Hanım, özellikle iş hayatını sonlandırınca insan sakin bir yaşama daha çok gereksinizm duyuyor. Sizin yaşam tarzınızı bloğunuza yansıdığı kadarı ile biliyorum. Mutluluğunuz ve huzurunuz daim olsun. Bol oksijenli ve yeşilli yaşamınızda anneciğinize, size, sevgili dostlarınıza sağlıklar ve güzellikler diliyorum. Nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Bunu gerçekleştirmeyi çok isterim. Kısmet olur da oralara gelirsem bir günümü de mutlaka size ayıracağım. Sizi de Antalya'ya beklerim.

      Sil
  6. Küçük bir önerim olacak ev alırken hatta kiralarken evdeki çocukların yaşayabileceği yeri çok ince eleyip sık dokumanızı öneriyorum yooo bahçe ve doğadan söz etmiyorum çünki eminim ki önce onları düşünürsünüz. Alacağınız ev site içinde olursa yönetim planına uzun uzun bakın o kada küçük ayrıntılar oluyor ki sadece evcil hayvan beslenebilir ibaresi olması bile yetmiyor çoğu zaman aniden bir karar alıp bir genel kurul yapıp hoppppp o maddeyi ekleyiveriyorlar kiracı olsanız da ev sahibi olsanız da çok sıkıntı yaşayabiliyorsunuz Biz 12 yıl önce böyle bir istekle sizin dediğiniz gibi bir yere yerleştik ev aldık ve köklendik ama köklerimiz kopardılar şimdi şaşkın şaşkın evimizi satmaya uğraşıyoruz aman dikkatli olun Sevgiler herşey gönlünüzce olsun
    Elif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuzu okuyunca, bu yazıyı yazmakla ne iyi ettiğimi anladım. Gerçekten de bu uyarınız çok iyi oldu. Çünkü benim küçük çocuğum yok ama iki kedim bir de küçük köpeğim var. Dediğiniz gibi sonradan site yönetimi karar değiştirip sorun yaşatabilir. Zaten site içinde olan evlere sıcak bakmıyoruz. Bu evler daha modern görünümlü ve daha ucuzlar ama benim asla yararlanmak istemeyeceğim havuzları, müdahele edemeyeceğim bahçe düzenleri var. Oysa ben bahçemde çiçek yetiştirmek, gönlümce düzenlemeler yapmak, petlerimle bahçe keyfi yapmak istiyorum. Bu nedenle daha pahalı da olsa müstakil bir ev düşünüyorum.

      Sil
  7. Canım inş. gönlünce bir yer bulursun. şehirler yoruyor artık çok haklısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Hatice..Allah herkese gönlünce versin.

      Sil
  8. Sanırım bende sizin gibi temkinli ve garantici birisiyim:)Ama gerçekleştirmeyi düşlediğim planlarım benimde var.
    Umarım aradığınız evi bulur,hayalinizi gerçek kılarsınız:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı güzel dilekleri ben de sizin için ve diğer dostlar için diliyorum sevgili Sihirli Günce..

      Sil
  9. Sevgili komşum ben bu konuda sizinle uzun uzun konuşmak isterdim ama burada yazabileceklerim sınırlı. Ne güzel bir karar verirken ince ince düşünmeniz. Ben çabuk karar veririm ve bazen de pişman olurum.Siz ayrıntıları ince ince gözden geçirip mümkün olan en doğru seçimi yapacaksınız buna eminim. Kararınız zaten benim yıllar önce verdiğim ve kısmen hayata geçirdiğim bir konu.Ben burada size o konuda sonuna kadar destek verebilirim. Biliyorsunuz biz 7-8 ay bahçeli evdeyiz geri kalan zamanımızı yıllar önce aldığımız İzmir Karşıyakadaki evimizde geçiriyoruz.Burası gelişkin ve hizmetleri çok iyi olan bir site ve komşularımızla aynı zamanda taşındığımız için de çok güzel dostluklarımız var. Artıları nedeniyle bırakamıyoruz .Siz de sanırım merkezdeki evi tamamen bırakmayı düşünmüyorsunuz. Kesinlikle tavsiye değil kendi deneyimimi aktarıyorum;seçeceğiniz bahçeli evin güzelliğinden ziyade sosyal dokusu ,güvenliği ve ulaşım olanakları önemli.Siz zaten ince zevkinizle yaşadığınız yeri cennete çevirirsiniz. Komşuluğun ne kadar önemli olduğunu söylemem gerek yok sanırım. Çok severek ve büyük bir hevesle yaşamaya karar verdiğimiz bahçeli evimizde ne yazık ki komşuluk ilişkileri benim anlayışıma çok uymadı. (daha önce söz etmiştim kedi evi için belediyeden destek aldığım halde engellemek için neler yaptılar neler... üstelik hemen herkesin bahçesinde bağlı aksesuar birer köpeği olmasına rağmen) Birkaç arkadaşım var tabii ama ben zaman zaman İzmirdeki komşuluğu özlüyorum orada. Çok konuştum değil mi? Keşke yüzyüze konuşabilsek size neler neler anlatırdım. Sevgiler ve iyi bir hafta dileklerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili arkadaşım;Keşke o güzel şakamız gerçek olsa da sizinle komşu olabilsem. Keşke, sizin gibi ve burada tanıdığım diğer güzel insanlar gibi düşünen doğaya, insana saygılı komşulara sahip olabilsek. Evet, beni en çok düşündüren konulardan biri de komşuluk edeceğim insanlar.. Çünkü Allah vermeye bir tane bile huzur bozucu insan, cenneti cehennem yapmağa yeter. Eviniz saray yavrusu olsa da huzur olmayınca değeri olmaz. Kedi evinin başkalarına ne zararı olabilir ki; maksatları muhalefet yapmak demek ki.. Az sayıda da olsa seviyeli ve değerli komşular mutlaka şart. Buradaki dairenin toprak sahibi biz olduğumuz için apartmanda yakın akrabalarım var. Diğer dairelerin çoğu da ailenin kiracıları zaten. Bunca zamandır buradan ayrılamama nedenimiz bu ama artık bu bölge konut olmaktan çok işyeri olma özelliğine sahip apartmanlara dönüştü. Özellikle dr. muayenehaneleri yüzünden her an zilimize basılıyor. Park sorunundan tutun da asansörle ilgili sıkıntılara kadar çok zorlayıcı oldu. Apartmanın kapalı otoparkından bile bizler değil daha çok hiç tanımadığımız insanlar yararlanıyor. Oğlum geçen yıl Side'de bahçeli bir ev alıp taşındı, çok mutlu..Dediğiniz gibi konuşacak çok şey var. İnşallah bir gün yüzyüze de oturur sohbet ederiz. sevgiler, selamlar. Kızları benim için sevin:)

      Sil
  10. Siz nasıl mutlu olacağınıza inanıyorsanız ona karar verin. Çevremizdeki insanlar gerçekten çok etkiliyor. Kendi yaşamlarına göre olaylara bakış açısı getiriyorlar. Yeniköy'in dışında bir bahçemiz var. prefabrik bir ev koyalım ara,ara bu kargaşadan kaçalım diyorum. Her şey gönlünüzce olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hülya Hanım, Yeniköy güzel bir çözüm. Prefabrik düşünürseniz Korkuteli yolundaki Adopen prefabrik evlerini bir görün. Prefabrik betonarme olarak üretip kısa sürede montajını yapıyorlar. Modüler sistem olduğu için ilerde büyütebilirsiniz de. Biz gidip inceledik. Oldukça kaliteli ve kullanışlı evler. Fiyatları da uygun, 120 metrekarelik dublexler beyaz eşya ile birlikte,daire fiyatlarının altında. İnşallah sizin de gönlünüzce olur.

      Sil
    2. Şu bahsettiğini Adopen prefabrik evlerin maili ya internet sitesi var mı acaba..?

      Sil
    3. İnternet siteleri vardır mutlaka. Biz bir yolculuk dönüşü tesadüfen önünden geçtik ve dikkatimizi çekti, durup gezdik. Görevliden bilgi aldık. Küçüklü büyüklü her keseye uygun villalar çok güzel. Google arama motoruna Adopen prefabrik evleri yazınca çıkar herhalde.

      Sil
  11. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah,aynı fikirler bende de var ancak prefabrik olayını çok araştıran birisi olarak inşaat firmasında çalışan bir yakınım tavsiye etmiyor.Prefabrik firmaları 10 yıl garanti veriyorlarlar ama hazır betonlar ve kalili çimentoyla yapılmış evin garantisi 100 yıl diyor ben de arada kaldım malesef ki inşallah sizin için güzeli olur.Ayrıca bloğuma olan ilginizden dolayı çok teşekkür ederim size, desteğinizi bekliyorum daha acemiyim :)))

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.