19 Ekim 2011 Çarşamba

İtiraf Ediyorum, ben bir ayakkabı alma hastasıyım

Birko yazmış;

''Ayakkabı aşktır'' diye...
Katılıyorum ve itiraf ediyorum, ben bu aşktan muzdaripim...  Evet, itiraf ediyorum, ben bir ayakkabı alma hastasıyım..
Ama  kararlıyım, bu bağımlılığımdan kurtulacağım. En azından durumumun farkındayım, neler yapmam gerektiğini  biliyorum..

Ne zaman başladı tam bilmiyorum. Sanırım ilkokulun  ortalarındaydım, bir gün okul bahçesinde oynarken ayakkabımın altı çıkmıştı. Nasıl panik olduğumu  anımsıyorum. Eve koşup ağlamıştım.  Belki de ilk o olayla başladı ayakkabı düşkünlüğüm. Hep çok sayıda, hem de hatırı sayılır kadar çok sayıda ayakkabım oldu. Başka  ihtiyaçlarımdan kısar illa ki  ayakkabı alırdım..Onlara çok iyi bakıp kağıttan  kalıplar koyar, boyar, renklerine göre  dizerdim. Annem babam kaygı ile  bakarlar,  '' bu kadarı da fazla ama'' derlerdi.  Eşim de ilk önceleri şaşırıp  sonra söylenmekten bıkanlardan.  Her zaman ayakkabılarımı  koyacak yer sorunum olmuştur. Doğal olarak pek çoğunu hemen hiç giymiyorum. Rüyalarımda bile ayakkabımı kaybeder, sık sık ayakkabı ile ilgili rüyalar görürüm. Öyle alışveriş düşkünü  müsrif  insanlardan da değilim. Ne var ki ayakkabı zaafım hala sürüyor(du). Geçen gün yazlıkları kaldırırken  elbise dolabının   bir gözünde, kutularından çıkmamış ve etiketleri üzerinde  dört çift ayakkabı bulunca  durumumun vahim olduğunu bir kez daha  anlayıp utanma ve üzülme duygularının dayanılmaz ağırlığını hissettim. Çünkü  reklamı olmasın diye markasını vermeyeceğim ayakkabıların  toplam değeri bin liranın üzerinde. Yüksek sesle kendime söylendim. ''ayıp ve günah  bu senin yaptığın. Yazıklar olsun!''
Zaman zaman stokları eritme, bir daha da çok gerekli olmadıkça almama çabalarım oldu. Ne yazık ki  35-36 numara olan ayakkabılarımı verecek  kimse bulamıyorum.
Şimdi geldiğim nokta şu; hemen her giysimle giyebileceğim  giysi başına iki ya da üç uyumlu ayakkabım olduğuna göre asla sırf  beğendiğim için ayakkabı almayacağım. Bot, çizme  türü  üç çift demode olmayacak tarzda ekstra  kışlığım  olduğu için onlardan  da almam kesinlikle yasak. Sürekli eskiyen spor ayakkabılarımı ise üç çiftle sınırladım. Dördüncü  olmayacak. Abiye  tarzı  olanlardan,  çok özel günlerde giyebileceğim iki kokteyl  elbisem için iki çift ayakkabımı saklayacağım.  Diğerlerinden bir şekilde kurtulacağım.
Ve  sizlere söz veriyorum dostlar, artık ayakkabı ölçüm değişmedikçe yakın zamanda  asla yenilerini almayacağım.  Verdiği sözü  mutlaka tutanlardanım..

9 yorum:

  1. Yzaınızı okuyunca sanki ben yazmış gibi hissettim.Ayakkabı almayı çok seviyorum.

    Bunun biraz da ayakkabı numaramdan olduğunu düşünüyordum.Yazınızdan sonra kesinlikle emin oldum.

    35,5-36 ayak numaramla her ayakkabının ayağıma olması beni hiç uğraşmadan ayakkabı almaya yöneltir.

    Arabamın bagajı dahi ayakkabıyla dolu.Bir gün bunu gören erkek kardeşimin arkadaşı 'Abla ,evlilikten soğudum vallahi' demişti:))
    Yine de ben hazır değilim bırakmaya kötü alışkanlığımı...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Müstehzi, yazımda belirtirken utandım ama ben sıradan ayakkabı da alamıyorum. Seçkin markaların çok kaliteli ayakkabıları. Çoğu giyilmeden bekliyor. Bu büyük bir israf. giyecek bir çift ayakkabısı olmayan pek çok insan varken utanç verici bir durum. Ne olursun, bırakalım bu kötü alışkanlığımızı..

    YanıtlaSil
  3. Hani magazin programlarında sıkca görürüz, ünlülerin evlerinde sırf ayakkabılar için ayrı bir dolapları olur, çeşit çeşit, renk renk, sanarsın ki ayakkabıcı dükkanı. Şimdi gözümde senin ayakkabıların canlandı. :)

    Aslında güzel bişey kıyafetine uygun, renk, model vs. ayakkabılarının olması. :)

    Umarım kendine verdiğin sözü tutabilirsin. Az ama öz ayakkabı alışverişi yaparsın.

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle sözümü tutacağım.

    YanıtlaSil
  5. bir kadın için "ayakkabı" ne demektir ancak bir kadın anlar bence...bende de daha ziyade çizme hastalığı var, ama evde onları koyacak yer bulmak hakikaten büyük sorun...zaman zaman biz bayanların alışveriş konusunda ölçüyü kaçırdığımız dönemlerimiz oluyor sanırım, insanın kendini farkedebilmesi, durdurabilmesi gerekebiliyor...ilk adımı atmışsın, başarılar :)

    YanıtlaSil
  6. Eski ayakkabılarınızdan kurtulmak istiyorsanız Pati Butik ile iletişime geçebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla bağışlanan ürünleri nakde çevirip havyanlara yardım ediyorlar. Web sitelerini bulamadım; ancak facebook'tan ulaşabilirsiniz diye tahmin ediyorum.

    Kararınızda başarı ve sabır dilerim :)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler birco. Mutlaka araştıracağım. Hiçbiri eski değil. Çoğu hala kutularında. Hayvanlar için olması çok güzel. bunu mutlaka araştıracağım.

    YanıtlaSil
  8. Kararınızda başarılı olacağınız umut ediyor ve kolaylıklar diliyorum:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.