10 Ekim 2011 Pazartesi

Yine Acı, Yine Gözyaşı / Antalya'da Sel Felaketi


9 Ekim'den beri yaşanan şiddetli yağışlarda 6 kişi kayıptı. Ne yazık ki bir kişinin cesedi bulundu. Diğer kayıp kişiler aranıyor.
Son yağışların Antalya'da yaşanan  son 37 yılın en fazla miktardaki  yağışı  olduğu tesbit edilmiş.
Gece saat 22.30 sıralarında başlayan ve yaklaşık iki saat süren yoğun yağış sonrasındaki sel nedeniyle Serik İlçesi'nin Gebiz Beldesi'nde, Pınargözü Mahallesi'nde dere kenarı ve dere yatağında bulunan evlerin büyük bölümü yıkılmış. Kayıplar da oradan..
Sel sularının evleri yıkarken, dev çınar ağaçlarını söküp kırdığı gözlenmiş. Sulara kapılan dev ağaç parçalarının da evlerin yıkılmasında etkili olduğu belirtiliyor. Ölüme davetiye çıkartan dere yatağındaki evlerin dışında Haskızılören İlköğretim Okulu'nun da dere yatağına yapıldığı, okulun bazı duvarlarının da sel suları ile yıkıldığı ortaya çıktı.
Yağışlar başka yerlerde de çok  büyük zararlara neden oldu.  Yüzlerce dönümlük tarım arazisi su altında kaldı. (45.000 dekar sera ve pamuk arazisi-bu yaklaşık 200 çiftçi demek) Pek çok ev ve işyerleri  su baskını olayı yaşadı. Köprüler yıkıldı.
Ayrıca olumsuz hava koşulları nedeni ile Antalya Hava Limanı'nda  bir uçak kazası yaşandı. Almanya- Antalya seferini yapan uçağın  Antalya Hava Alanı'na inişi sırasında arka tekerleği arızalanmış.

Olay sonrası kaptan pilotun uçağı, Antalya Havaalanı pisti içinde tutmayı başardığı kaydedilen açıklamada, 156 yolcunun güvenli bir şekilde tahliye edildiği söyleniyor.
Geçmiş olsun Antalya!

11 yorum:

  1. Antalya ya geçmiş olsun olmasına da biz ne zaman akıllanacağız neden israrla dere yataklarına gider ev okul vs yaparız ki mezarlarımız dikkat edin en güvenlive en güzel yerlerdedir oysa hep evlerimiz en tehlikeli neresi varsa oradadır. ne zaman bunu öğreneceğiz bilmiyorum ve isyan ediyorum..

    YanıtlaSil
  2. büyük geçmişler olsun ne acı ki doğal afete karşı hiç birşey yapılamıyor belki tedbirler daha sağlam çözülebilir doğrultuda olsa çözülebilecek ve bu acılar yaşanmıyacak :(((

    YanıtlaSil
  3. Hepinize geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  4. Hem de çok çok geçmiş olsun. Ve dilerim geçmiş gitmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun Begonvilli arkadaşım...endişe ile izliyorum olanı biteni tv den...insanların çaresizliğine bizim başımıza gelse naparız diye bakıyoruz ne yazıkki... şıda bir gerçekki ateşin önüne su geçiyor suyun önüne hiç bir şey....

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun. Giderek her yağmur felaket getirir oldu ne yazık ki.

    Yıllar önce benzer bir yağmurun ardından havalimanına nöbete bir gittik ki, limanı sel basmış, bizim ofis de dahil. Pist hariç bütünn terminal karanlık, zira elektrik tesisatı da su altında, kaçak olabilir diye elektriği kestilerdi tümden. Onca uçak, elimizdeki tek iletişim aracı olarak telefon kalmış (cep de yok o tarihte) brükselden arayan havayolu yetklisine anlatamamıştım bir türlü uçakların neden kalkamadığını. Hava açık ama yollar ve meydan kapalıydı ama gel de elin belçikalısına anlat bakalım.

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun, çok üzüldük!

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsun, bir sürü insan evini, işini kaybetti, hayatını kaybedenler oldu , kayıplar oldu. İstanbul'da geçen yıl olan sel felaketi daha geniş medyada yankı buldu. halbuki uzun zamandır karadeniz'de de seller oluyordu, şimdi de antalya'da oldu. ama o kadar haber olmadı. yazık yazık insan hayatının değeri coğrafi koşullara göre belirlenmiş demek. ateş düştüğü yeri yakıyor :(
    tekrardan geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  9. cok gecmis olsun tum Antalya'lilara.

    YanıtlaSil
  10. Çok geçmiş olsun canım afata maruz kalan tüm illerede.

    YanıtlaSil
  11. Şehircilik ve mimarı aynı zamanda mühendislik; onların vicdanları ses verse nasıl konuşurlardı acaba? Daha fazla kazanç adına, dereler,ormanlar katlederek uygarlık yaratılmaya çalışılıyor; bilinmiyormu ki doğa denen muhteşem güç,akılsızlığı, çıkara dayanan kurnazlığı sevmez!

    Ama olan yine masum insanlara olur; bilmeden etmeden... Ne acı...

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.