1 Temmuz 2011 Cuma

Bir Erkek Bir Kadın

Bugün bizim  evlenme  yıldönümümüz..

Öyle  romantik  laflar  edip  bir  de  şarkımızı  ekleyecek  değilim...

Çünkü   bizim yıllar,  yıllaaaar  önce  çıktığımız ve bizi  bu  günlere  getiren yolculuk  pek  öyle kolay  anlatılacak gibi  değil.

Öğrencilerinden zor  ayırdedilen  bir  çocuk  gelin,  yalnızca  fiziksel  görünümü  ile  değil, duygusal  dünyası,  kırılganlığı, yufka yürekliliği  ile..

Yetmezmiş gibi   korumacı  ailesi  sayesinde  biraz  da  şımartılmış, gerçekten  bir  çocuk  gelin  düşünün.

Ve

yakışıklı, pek  de  kuralları  takmayan, hareketli,  girişken ve  karizmatik genç  adam  '' sorun  değil,  ben iyi bakarım ona, ömrüm oldukça  el  üstünde  tutarım''  diye  söz  veriyor  babaya. Kadere  bakın  ki  iyi  bakan  değil  bakılan  kişi  oluyor..


Rüya  gibi bir  yerde,  doğanın  kucağında, minicik  prefabrik  bir  ev  yuva  oluyor. Küçük bir otomobil  alınıyor. Derken  dünyalar  güzeli  bir  bebek  katılıyor aileye ve  sevgi  ile  yapılan  iş, daha  ne  olsun.. Yerli,  yabancı ilginç komşular, güzel  komşuluklar, hoş  sürprizler, hafta  sonu  Manavgat'ın,  Side'nin,  Alanya'nın  en  güzel  yerlerinde  yaşanan  pek  çok  güzel  anı...Yaz  tatillerinde komşu  illere,  İstanbul'a, Erzurum'a yapılan  gezip  görme amaçlı yolculuklar ve ilerisi  için yapılan planlar.. Bu  arada eş  dost nişan  törenlerinde  yüzüklerini  bize  taktırıyor,  bizim  gibi  olmaları   dileği  ile..

Ne  yazık  ki  ileriye  dönük planların  hiç  biri  gerçekleşmiyor. Hızlıca  geçen  rüya  gibi  bir  beş  yılın  sonunda  genç  adam aniden  rahatsızlanıyor. Burayı  çok  kısa  geçmek  zorundayım. Çünkü  ayrıntılara  girersem rahatlıkla  bir  romanı   dolduracak  olaylar ve  yaşanmışlıklar, o  günlerden  bu  günlere  dek geliyor. Merak  edenler  için birazcık  ipucu; eşimin  rahatsızlığı,  doktorların '' asla  yürüyemeyecek,  konuşamayacak, görme  yetisini  büyük  ölçüde  kaybedecek ve  tüm  bunların  getirdiği  ruhsal  sorunlarla  mücadele  etmek  zorunda kalacaksınız''  dediği  türden  bir  hastalık.

 Henüz  32  yaşındaki  bir  erkeğin,  24  yaşındaki  kadının ve küçücük  bir  çocuğun  yaşadıkları bunlar.  O  günlerden  bu  günlere nasıl  geldiğimizi  ne  siz  sorun  ne  de  ben  anlatayım. Kısaca, o  günden  beri  hastanelerin  ikinci  evimiz,  doktorların  en  yakın  dostlarımız  olduğunu  söyleyebilirim.  Bense,  bir  yandan  çalışıp çocuğumu  yetiştirirken  yalnızca  eş  ve  anne   değil, arkadaş, hemşire, hastabakıcı,  şoför, terapist, berber  vs  olmaya  çalıştım. Çünkü  hastalıkla  yaşamayı  öğrenmemiz gerekiyordu,  bu  bizim  yaşam  tarzımız  olmuştu.

Şu  an  spastik  de  olsa  yürüyor,  aramızda geliştirdiğimiz  özel  bir  dille  anlaşıyoruz, görme  kaybı  da  oldukça  zorlayıcı  ama  yaşadıklarımıza  dönüp  baktığım  zaman  ''biz  başardık''  diyebiliyorum.


Evet,  biz  başardık!

Neler  yaşamadık  ki, maddi  manevi  çok  büyük  sıkıntıları bazen  aile  ve  eş  dost  desteği  ile  bazen  de en  güvendiğimiz  insanlardan  yara  ala  ala   aşmayı  öğrendik.

Umutsuzluğa  kapılmadık.

Sosyal  hayattan  kopmamak  için  elimizden  geleni yaptık.

Aynı  hastalıktan  muzdarip  başka  insanlara moral  verip  yol  göstermeye  çalıştık. Kendi  deneyimlerimizi  paylaştık.

İnanılmaz  hastane  günleri  yaşadık..

İnsanları  tanımada  uzman  olduk..İyi  gün  dostlarını elemek  zorunda  kaldık.

Gün  geldi, sevgisinden, yakınlığından  hiç  şüphe  etmediğimiz  insanlar  tarafından  yarı  yollarda  bırakıldık. Sonunda  gördük  ki, bu  dünyada birbirimize en  yakın  iki  insan  o  ve  ben  mişiz.  Sevgili  oğlumuz  da  bizi  hayal  kırıklığına  uğratmadı  çok  şükür.

İşte  bu  bizim  hikayemiz..

Ve  tüm  içtenliğimle  söylüyorum  ki  evlilik  denilen birliktelik  tam da  böyle  bir  şey  aslında;  hani  o  verilen  söz  var ya,

''İyi  günde,  kötü  günde,  ölüm  bizi  ayırana  dek ''  diye...

Yıl  dönümümüz  kutlu  olsun  Biricik  Aşkım!   İyi  ki  varsın..

31 yorum:

  1. nasıl bir insansınız siz?Okudum,ağladım,düşündüm.Sadece sizin yanınızda olup sıkıca sarılmak istedim.Yanlış anlamayın acımak değil bu.Ben de bir evladını kanserden kaybetmiş bir anneyim.hayatın sizin gibi,benim gibi insanlara sunduğu bu.şikayet değil.Dün de oğlumun yaşgünüydü.sadece sarılmak istedim.

    YanıtlaSil
  2. Sen ne guzel ne kafat ornek bı ınsansın begonvıllı evım


    bu yazın
    bugun tum yenı evlenenlere basucu kıtabı olacak nıtelıkte

    bugun evlenıp yarın ufacık bısey de sevdıgını yarı yolda bırakanlara ders nıtelıgınde..



    hayat arkadaslıgınızın omur boyu surmesı dılegımle

    opuyorum tatlı yanaklarından

    ogluna sana ve esıne
    saglık huzur mutluluk dılıyorum nıce seneler boyu


    Dodo sıze de sabırlar dılıyorum bu acıyı bılen bı ınsanım..
    sevgıyle sarılıyorum sızede.

    YanıtlaSil
  3. Sadece insanız Sevgili Dodo. İnsanların başına her şey gelebiliyor. İyisi ile kötüsü ile yaşamı kavramaya çalışıyoruz. Başka ne yapabiliriz ki..Çocuğunuz için üzüldüm. Size sabırlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. ve begonvıllı evım

    bır sye daha yazmak ıstıyorum


    bu kadar zor kosulları yasayıp ta bıze her gun
    SEVGI yı
    HUZUR u tasıyan yazılarınla konuk oldugun ıcınde örneksın..


    Başımızın tacısın..


    senı cok sevıyorum

    YanıtlaSil
  5. Günaydın sevgili komşum,şu an sözcükleri yeterince anlam ifade edecek biçimde dizemediğim,ne söylesem ne yazsan yetmez dediğim bir noktadayım. Yüreği zengin,yüreği kocaman İNSAN arkadaşım. Beraber yürüdüğün yolda eşine sana biricik evladınıza uzun uzun mutlu yıllar diliyorum. Eğer yanımda olsaydın sana sıkı sıkı sarılır ''seni çok seviyorum ben,iyi ki varsın!'' diye haykırırdım. Yaşamı acısıyla tatlısıyla yaşarken tökezleyen ama asla düşmeyen ,eğilip bükülmeyen ''insan gibi insan''arkadaşım,dostum...
    Mutlu yıllarınız olsun !

    YanıtlaSil
  6. Ah Sevgili Öykü,

    Seni yazılarınla tanıdığım ilk günlerde ''bu kız da bizden'' dedim. Yüreğindeki sevgiyi, ışığı gördüm, hemen ısınıverdim ama incecik bir sızı da oldu içimde. Çünkü biliyorum ki, dünya böylesine inceliklerle dolu insanlar için pek de kolay değil. Öyle duyarlı, öyle ben merkezci olmaktan uzaksın ki...Umarım yaşamında seni üzecek incitecek kişiler ve durumlar olabildiğince senden uzak olsun. Senin için hep güzellikler diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Nilgün Hanım,

    Dostluğunuzu, arkadaşlığınızı ve insanlığınızı tüm kalbimle hissediyorum. Zaten bendeki yerinizi biliyor olmalısınız. Hayvanseverliğinizle, yardımseverliğinizle ve yapmacıksız doğal halinizle hatta zevklerinizle sizi tanıdığım günden beri ayrı bir yere alıp koydum. Hatta sizi dilediğim an teklifsizce bir fincan kahvenizi içmek üzere kapınızı çalabileceğim bir komşu gibi algıladığımı daha önce söylemiştim. İyi ki tanıdım sizi..

    İşte böyle sevgili komşum. Yaşam zorluklarla dolu olabiliyor. Bazılarımızın payına benimki gibi biraz daha zorlayıcı koşullar çıkabiliyor ama ne yapalım, insan olamanın onuruna yakışır şekilde çabalayacağız. Ben de öyle yapmaya çalışıyorum. yaşam her şeye rağmen güzel.

    YanıtlaSil
  8. Sizi yürekten kutluyorum sizin gibi insanlar o kadar azki,Rabbim bu günlerinizi aratmasın,ailece sağlık ve huzur dolu nice yıllar geçirmenizi dilerim.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Güzel dilekleriniz için yürekten teşekkürler Turkuaz.

    YanıtlaSil
  10. Yazdıklarınızı okurken çok duygulandım, hayatta önünüze çıkan zorluklara ve üzüntülere rağmen çok güzel bir şekilde yenilmeden ve dimdik devam etmişsiniz. Bazen olur olmaz şeylere dırdırlanıp, bıktım usandım diyenleri utandıracak türden, yüzeysel bir yaşamak değilmiş sizinki, en derinine kadar inilmiş bir hayat, herkez başaramaz, özel birisiniz, bundan sonrası içinde gücünüzün herdaim olması ve hayata sıkı sıkı sarılan kollarınıza ve inancınıza aynı kuvvet ve inançla devamını dilerim. Yıldönümüz kutlu olsun..

    YanıtlaSil
  11. birlikte omuz omuza nice yıllara. yeni evli biri olarak her zaman söyledim "iyi günde kötü günde" nin anlamı derindir aslında sadece bir söz değildir. benim annem de babacığım hastayken ona bir bebek gibi baktı, yemeğini de yedirdi altını da aldı. öğrendim ki hayat , evlilik böyle de olabiliyor. babamın yerinde annem de olabilirdi, yarın öbürgün eşim de bana bakmak durumunda kalabilir. neler olacağını hiç bilemeyiz. eşiniz ne şanslı ki sizinle evlenmiş, sadece "bakım" açısından değil, seviliyor ve bunu da hissediyordur eminim. harikasınız.

    YanıtlaSil
  12. Önce yıl dönümünüz kutlu olsun. Paylaştığınız yaşam öykün okadar etkileyici ki... Böyle zor bir sevgiyle sınanmanın bir yerlerde mutlaka bir ödülü vardır. Mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Begonvilli Ev,hayatın inişleri ve çıkışları arasında,ayakta dik durabilen,mücadele gücünüzle örnak olan bir kişisiniz..Herşeye rağmen,hayatın güzelliklerinin farkına varıp çevrenizle paylaşmak,kendinizle barışık olmak çok büyük bir başarı...Hayatınızı anlamlı kılan bu farkındalık...Sevdiklerinizle birlikte hayatınızdan güzellikler hic eksik olmasın..Sevgiyle kalın.Aida

    YanıtlaSil
  14. Harika yorumları ile bana moral desteği olan Sevgili Dostlar, hepinize yürekten teşekkürler.

    Yaşamın her alanında mücadelelerle geçen yıllarımda zorluklarla baş etmek için hayata küsmemek gerektiğini öğrendim. İşte bu yüzden, bu özel günde duygularımı ve yaşadıklarımı sizlerle paylaştım. Belki zorda olan, ''bir çıkış yolu yok mu?'' diyen birileri okur da, yaşama küsmek yerine olabildiğince ayakta durmayı seçmenin mümkün olduğunu anlar diye..Bir de belirtmeden geçemeyeceğim, bu blog sayfasını açmak, sizlerin blog sayfalarını izlemek benim için dünyaya açılan bir pencere oldu. Ufkum genişledi, Hem kendimi ifade ortamı buldum hem de sizler gibi üretken, paylaşımcı entellektüel eğilimleri olan insanları tanımış oldum. Hepinize çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Seni çok iyi anladığımı biliyorsun öyle değil mi?Azmin ve sevgi dolu yüreğin ne güzel...Şimdi de ben sana söylüyorum...Allah sana güç,kuvvet,sabır versin...Uzaklardan pek birşey yapamam ama,iyi dileklerimin seninle olduğunu bil lütfen...Yıldönümünüz kutlu olsun...Güzel kalbin için teşekkürler...

    Özlem

    YanıtlaSil
  16. Ne kocaman bir yüreğiniz var. Hayattan alacağım başka ders kalmadı sanırdım. Hiçbirimiz sanal âlemde göründüğümüz gibi değiliz ama siz hiç değilmişsiniz.
    Şimdikinden daha kolay, daha huzurlu, daha mutlu yıllar dilerim. Sizi seviyorum.

    YanıtlaSil
  17. kelimeler boğazıma düğümlendi,ne yazacağımı bilemedim.
    allahım size ve oğlunuza sabır eşinize şifalar versin.Yorum yazan arkadaşların tüm dilekleri gönlünüzce olsun.Bu kadar sıkıntının içinde bize güzellikler veriyorsunuz Öykünün dediği gibi
    sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Siz gercekten basarmissiniz, okurken inanilmaz duygulandim. sizin gibi guclu olmak pek cok insana nasip olmaz. Hersey gonlunuzce olsun!

    YanıtlaSil
  19. Mutluluğunuz sonsuza kadar sürsün :)

    YanıtlaSil
  20. sevgili begonvilli ev, yaşamınız çok etkileyici. Siz hayatı tam olarak özümsemiş, tüm kötülük ve olumsuzluklara rağmen hayatta iyi olan her ne varsa bunlardan güç almış bir insansınız. Rabbim sizin bu yaşama sevginizi hiç eksiltmesin. Eşinize sağlıklar, size de kolaylıklar diliyorum. Evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun...Mutluluk sizi her zaman sarmalasın...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. Sevgili begonvilli Ev,
    İznin olmadan bloğumda senden bahsettim.Sevinçler paylaştıkça artar ,üzüntüler paylaştıkça azalır diye düşündüm.Umarım sakıncası yoktur.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  22. Evinizden huzur ve sağlık, kalbinizden güven ve sevginin eksik olmayacağı nice mutlu yıllarınıza Begonvil'cim...
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  23. canım :(( çok duygulandım.
    sıcacık elleriniz hiç ayrılmasın kocaman bir yürek taşıyorsun ve ben sevgiyle,saygıyla eğiliyorum önünde.
    öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Begonvilli Ev, hikayenizi duygulanmadan okumak mümkün mü ? Ne güzel ve örnek bir insansınız.Önünüzdeki günlerin ailenize iyilikler getirmesini diliyorum...

    YanıtlaSil
  25. Beğonvilli arkadaşım...ne diyeceğim ne yazacağım bilemedim...ne kocaman yürekli kadınsın seni tanıdığıma o kadar seviniyorum ki her okuyuşumda bir dolu yeni bakışlar edindiğim yazıların bugün beni dağıttı gitti.... seni kutluyorum ...ve örnek alıyorum kendime...hastalıklar hepimiz için ve bir gün bizimde muhtaç durumlarımız olabilir... eşinde ne şanslı bir adam onuda kutluyorum senden ötürü...en güzel günler dileklerimle...sabiha

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Dostlar, hepinize tek tek yanıt vermek geçse de gönlümden, birbirinin tekrarı cümleler olacaktı yanıtlarım. Son bir kez yinelemek istiyorum; dostluğun, arkadaşlığın ve birbirini anlamanın en güzel örneklerini yaşattınız bana. Hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  27. Öyle karışığım ki şu an göz yaşlarım harfleri görmeme engel oluyor. Nasıl güzel bir yürek sendeki ablacığım. Eşin bu dünyada gerçek sevgiyi bilen şanslı erkeklerden biri. Ve sen nasıl bir meleksin orada olup sana sımsıkı sarılmak isterdim. İyi ki yazdın bu yazıyı canım ablam yıl dönümünüz kutlu olsun. O güzel yüreğinden öpüyorum ablacığım.

    YanıtlaSil
  28. Sevgi ne kadar mucize bir duygu. Sevginin gücü ile nelerin üstesinde geliyor insan isteyince. Sevgi dilinden anlayan insanların parmakla sayıldığı şu günlerde, sabrına ve içindeki sevginin ışığına hayran kaldım. Sağlık ve huzur yuvanıza aksın diye dua ediyorum. Sevginiz ve sabrınız da daim olsun. Nice güzel yıllara...

    YanıtlaSil
  29. Allah tan eşinize acil şifalar diliyorum.Siz ne güzel insansınız.Yazınızı çok duygulanarak okudum.Size eşinize ve güzel yavrunuza ömür boyu mutluluklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  30. ben yazınızı yeni okuduğum için geç kalmış bir kutlama olacak benimki.ama sizin gibi bir çift için sadece o günle sınırlı kalmayacağını düşünüyorum evlilik yıldönümünün.
    bu yazıyı okuyan herkes gibi çok duygulandım ve ağladım.Allah sizi ayırmasın.söyleyecek birşey de bulamıyorum.melek gibi bir insansınız.iyi ki sizi okuma,tanıma şansını elde etmişim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Yıldönümünüz kutlu olsun, birlikte nice yıllarınız olsun dilerim..

    Birbirinize sahip olduğunuz için çok şanslısınız ve sizin kocaman yüreğiniz, cesaretiniz, sevginiz sayesinde eşinizin de kendisini daha güçlü hissettiğine eminim.

    Biz eşimle yeni evlendik, 1 senemiz dolmadı henüz. Yazınızı hemen onunla da paylaşacağım, örnek alınacak bir insansınız.

    Mutlu ailenizin birliğinin artarak sürmesini diliyorum. Ve sizin de çok çok çok çok mutlu olmanızı. Herşeyin en güzelini hakediyorsunuz çünkü.

    En içten sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.