6 Temmuz 2011 Çarşamba

Antalya Kent Merkezi

Antalya'yı görmeyip de merak edenler, görmek isteyenler ya da ayrı kalıp özleyenler var mı? İşte bu fotoğrafları sizin için çektim. Ben de ne zamandır şehir merkezinde bir turist edası ile dolaşıp bu güzellikleri o gözle incelememiştim.

Yalnız pek çok fotoğraf çekmişim, hepsini bir defada paylaşmak yerine bölüm bölüm göstereceğim. Şimdi, Şarampol kapalı yol ve şehrin göbeği dediğimiz Kalekapısı fotoğrafları ile başlayalaım.

İşte, Kalekapısı'ndan Şarampol'e giden kapalı yol,




Şarampol'deki havuzda serinlemeye çalışanlar:)

Kentin Kurucusu Attalos'un Kalekapısı'ndaki heykeli

Kalekapısı'nda bol narenciyeli ve diğer meyvelerin de eksik olmadığı vitamin barlarda taze meyve sularınızı içip serinleyebilirsiniz.



Yine Kalekapı'sında, kentin tam merkezi dediğimiz yerdeki zakkumlar, begonviller ve Kalekapısı'nı Cumhuriyet Alanı'na bağlayan yol



Hep söylüyorum ya; Antalya begonvilli cennet diye, görüyorsunuz şehrin her yerinde her rengi var.





Ve şehir merkezinin genel görünümü ile bu günkü gezimizi tamamlayalım. Sırada daha, çok ilginç kent heykelleri, yat limanı görüntüleri ve kenarda kıyıda kalmış çok hoş görüntüler var. Onlar da yarına ve sonrasına kalsın.










Arka planda Yivli Minare.


7 yorum:

  1. Merhaba,
    Eklediğiniz fotoğrafların boyutunun çok büyük olması nedeniyle sayfanız maalesef çok geç açılıyor. Çok arzu ettiğim halde fotoğrafları açmak çok zaman aldığından hepsini göremedim.
    Sevgiler,
    Mine

    YanıtlaSil
  2. sanki hiç görmemiş gibi bende gezdim ..sevdiğim yerleri sayenizde .....fıskıyeye bakan yerde çay içip gelen geçeni izlemeyi çok severdim ama geçen yıldan beri(sanırım el değiştirmiş) çayları fincana koymuşlar birde her geleni turist sanıyorlar 3 tl bir fincan çay ..

    YanıtlaSil
  3. Çok seviyorum ben Antalya'yı... Fotoğraflar beni yıllar öncesine götürdü ,çok güzel günlerim geçti orada. Arkasını merakla bekliyorum desem...

    YanıtlaSil
  4. Mine Hanım, umarım tekrar dönersiniz sayfaya. Fotoğrafları küçülttüm. Orijinal boyut için üzerine tıklamanız yeterli.

    Kelebekana, ben kent merkezine gitmeyeli epeyce değişmiş.

    Colette, ben de çok seviyorum Antalya'yı. Burada yaşamanın olumsuzlukları var ama güzellikleri daha fazla.

    YanıtlaSil
  5. ben özleyenler arasındayım . pek sıcaktır şı sıralar eminim ama yinede güzeldir.

    YanıtlaSil
  6. bakarken tekrar tekrar yaşadım,çok özledim ben antalyayı,sayenizde mest oldum:)))

    YanıtlaSil
  7. fotolar süper,gezmiş kadar oldum,paylaşımınız için teşekkürler....

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.