12 Aralık 2010 Pazar

Salep, Battaniye ve Kitap Keyfi



Her  mevsimin  güzellikleri  başka oluyor. Sonbahara doyamadan kışa '' hoşgeldin'' diyoruz.  Kışa  ne  yakışır? Elbette  salep, battaniye ve kitap  keyfi  odaklı  ev halleri.  Salebimiz Kaz  Dağları'ndan. Tığ  işi  battaniyemiz  ilerliyor. Bu  defaki  canlı  renklerden  kocaman  bir  şey  olacak. Biraz  fazla  dalsam  örmeye  ''Ah,  kitabım!'' diyorum ve  ara  veriyorum.  Malum  günler  kısa. Yetmiyor  zaman. Ev  işleri, yemek, alışveriş, Minik  ve  Jane'in  bakımı derken  akşam  oluveriyor.  Oysa  daha  çok  okumak, daha  çok üretmek  istiyorum. Güzel  filmler  izlemek,  arkadaşlarımla  buluşmak  istiyorum. Birazını  yapabilirsem kısa  günün  karı,  diyorum. Hepinize  keyifli ve  sağlıklı  kış  günleri diliyorum.

Battaniye'nin Örülüşü:
Bildiğiniz  üçlü trabzanlarla  örülüyor  ancak; üçer  üçer  gruplayacaksınız trabzanlarınızı. İlk  üçü yaparken, her  trabzanın  tepesine  değil ,  fotoğrafta  görüldüğü  gibi, alttaki  trabzanı öne  alacak  şekilde tığınızı  batıracaksınız. Fotoğrafa  tıklayıp büyütebilirsiniz. Diğer  üçlüye  gelince  tığı  batırdığınız  yön  değişecek.  Bu  kez  alttaki  trabzan arkaya  gelecek  şekilde öreceksiniz.
 
Bir  sıra  bitince,  diğer  sırada yaptığınız  işlemin  tam  tersini  uygulayacaksınız  ki, kesme şeker  görüntüsü  oluşsun. Umarım  anlatımım  yararlı  olmuştur.

23 yorum:

  1. evet bende katılıyorum ..o kitabı okuduktan sonra birde z.livaneli nin VEDA filmi ni izleyin ..ben çok beğendim ama latife hanımın hayatını daha önce okumuştum ..bir kadın olarak ona biraz haksızlık yapmışlar ..o dönem için zeki ve hoş bir kadın bence ..filmde kıskanç ve bencil gösterilmiş ..neyse ben asıl battaniyenin örülüşü değişik geldi daha yakın fotolayabilirmisiniz ..sevgiyle kalın ..

    YanıtlaSil
  2. Bu kitap 250 sayfa olan orijinal baskının özetiymiş. Daha çok kitlelere ulaşabilmek amacı ile yazar tarafından tekrar elden geçirilip kısaltılmış. Sahaflara bakıp orijinalini bulmak istiyorum. Dediğiniz gibi Latife Hanım o zamanın en kültürlü en modern kadınlarından biriymiş. Sanırım fiziksel olarak çarpıcı bir güzelliği olmadığı için kendisine haksızlık yapılmış.

    Battaniyenin deseni gerçekten ilginç ve battaniye için ideal bir örnek. Yakın plan fotoğrafı bir kaç yazı öncesinde var zaten ama yapılışını fotoğrafla anlatmaya çalışacağım sizin için.

    YanıtlaSil
  3. En güzeli kitap, battaniye ve kuyruklu dostlar...Ben hiç sahlep içemem:(
    Kitap çok popüler oldu bir dönem ben aldım ama okumadım, bazen böyle tepki yaparım:(Keyfiniz daim,neşeniz bol olsun.Bizden yürek dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Colette. Ben de çok sözü edilen kitapları hemen okumam. Örneğin Şu Çılgın Türkler'i öyle geç okudum ki. Kitabı objektif değerlendirmek isterim.

    Sevgili kuyruklu dostlarımın da fotoğrafını koyacaktım ama bıktırmayayım okurlarımı diye vaz geçtim:)
    Size de keyifli günler.

    YanıtlaSil
  5. afiyet olsun:)keyifli örgüler ve iyi okumalar dilerim.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler Neslihan, size de gönlünüzce güzel günler diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. ohh tam kış keyfi.battaniye çok güzel.şişle sandım işk bakınca. değişik bir örnek.ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  8. Aaaa tığla yapıyorsunuz..ben şişle yapılan kesme şeker sandım ilk görünce...ellerinize sağlık çok güzel oluyor...

    YanıtlaSil
  9. Battaniye harika oluyor,ellerinize sağlık...kitap ve kahve keyfi yapmaya öyle hasretimki,yoğunluktan....sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Unutmadan salep bizde kar yağdığında içilir sıcak sıcak...

    YanıtlaSil
  11. Teşekkürler atolye nott ve hertelden. Bu yıl tığ işlerine merak sardım. Bu battaniye de tığ işi.

    Tülin'ciğim, arada biraz dinlenme fırsatları yaratmalısın. Yakın olsak seni davet eder, kar olmasa da salep ikram ederdim. Birazcık dinlenmiş olurdun.

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel olmuş.Şişle yapılmış gibi.Bir tane denemem lazım.Latife hanım çok güzel bi kitap.Okurken göz yaşlarıma hakim olamamıştım.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Bir mutluluk tablosu daha. Sahlep kokusunu hissediyorum. Çerçevenin dışında minik ve Jane'i de görüyorum.İnanın onlardan bıkmak mümkün değil.
    Kitabı okumuştum. Ben de katılıyorum Latife Hanım'ın bize farklı tanıtıldığına. Sanırım Atatürk'ü kimseler paylaşmak istemediği için.
    Örgüye gelince özeniyorum size.

    YanıtlaSil
  14. Tam kış keyfi olmuş. Yüreğinize sağlık. Battaniye örneğini ilk kez gördüm, çok beğendim. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler Şanslı, teşakkürler sarkaç, sizlere de gönlünüzce güzellikler diliyorum.

    YanıtlaSil
  16. battaniye harika görünüyor keyfin daim olsun ama ne yalan söyleyeyim kıskandım çalışıyorum ve keyfe zamanım olmuyor hafta sonuda çok yoğun geçiyor :)))))))))

    YanıtlaSil
  17. Teşekkürler dshandmade, sizin el işlerinize de ben hayran kaldım.

    Sizi anlıyorum Gönül, çalışma hayatında zaman asla yetmiyor. umarım gönlünüzce olur her şey.

    YanıtlaSil
  18. Yok ben elime tığ ile ipi alıp, denemeden böyle okuyarak anlamam:)) ama çok güzel olmuş bu battaniye ellerinize sağlık.
    Salep, battaniye, kitap keyfini öyle güzel anlatmışsınız ki, olduğum yere kıvrılasım geldi.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Deneyin Dokuzuncubulut, zor değil. Farklı renklere geçtikçe zevkle örüyorsunuz.

    YanıtlaSil
  20. Ben de VEDA filminden çok etkilenmiştim, bu kitabı okumadım

    YanıtlaSil
  21. Veda ve Umut'u okudum. Etkilenilmeyecek gibi değil.

    YanıtlaSil
  22. Bu modeli ilk kez gördüm ve bayıldım, çok güzel olmuş elinize sağlık gerçekten, açıklamalarınızla bir deneyeyim hemen, bittiğinde iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.