26 Aralık 2010 Pazar

Noel Filmleri




Üç  gündür belimden  rahatsız  olduğum  için rutin  işlerimi bile  yapamaz  oldum. Tam  da  yeni  bir  yılı  karşılamaya  hazırlanırken rahatsızlanmak  canımı  sıksa da, ''yaşamda  olağan  şeyler bunlar''  deyip moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Kitap  okumaya, bol  bol  da  film  izlemeye zaman  ayırıyorum. En  çok  da hemen  her  gün yayımlanan  farklı zamanlarda çevrilmiş Noel konulu filmler..Çoğunlukla çocuk kahraman  ağırlıklı, duygusal  ve aile  değerlerini  öne  çıkaran  filmler.
Örneğin  ölmek  üzere  olan  annesine  noel  hediyesi  almak  için  olağanüstü  çaba  gösteren çocuğun  öyküsü. Ya  da  zengin  ama  işinden  başka  bir  şey  düşünmeyen duygusuz  babaya iyi  bir  ders  veren çocukla  annesi..

Kopuk  yaşayan  aile  bireylerini  bir  araya  getiren  ve  bir  daha  asla  ayrılmamalarını  sağlayan noel  yemeği.

Büyük  bir  alışveriş  merkezinde  noel  arifesinde  geçen  komik  olaylar.  Ayyaş ve  mağazayı soyma planları  yapan  Noel Baba'nın aslında  altın  kalpli  bir  insan  olduğunu  gösteren  durum  komedileri..

Noel'de  muhteşem  bir  düğünle evlenmek  isteyen şımarık  gelinin  kaprisleri  yüzünden  koca  adayını  nedimesine  kaptırması.

Konuşan  hayvanlar, birdenbire  ailesine  kavuşan  evsizler vs. vs.

Biraz  daha  gerçekçi  olanlar  da  var. Bir  hava  alanında  mahzur  kalan ve birbirlerini  tanımadıkları  halde  Noel'i birlikte  karşılayan  insanlar..

Kısacası  akla  gelebilecek  her  konuda ,  her  türde noelle  ilgili  filmler  yapılmış.  Birbiri  ardına izlemek  olası..Çoğu  sığ  ve çok  da  kalıcı  duygular  oluşturmuyor.
Yine  de  ağrılı  günlerimde epeyce  oyaladılar  beni.. Eski  filmler  daha  hoş  geldi  nedense.

10 yorum:

  1. Ben de akşamları Yılbaşı filimleri izleyerek yeni yılı karşılıyorum.Size çok geçmiş olsun,bu aralar sağlığımıza daha çok önem vermemiz gerekiyor...Yeni yılınızı şimdiden kutluyor,sağlıklı ve dostlarla sevdiklerinizle geçecek nice nice mutlu yıllar diliyorum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun, bahsettiğiniz filmleri okuyunca birsürü sahne belirdi zihnimde, özlemişim bu tarz filmleri.

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle geçmiş olsun, bu ara istirahat etmek sizin için en iyisi herhalde, filmler konusunda söylediklerinizde çok haklısınız eski siyah-beyaz filmler ve özellikle klasikler yeni filmlere göre çok daha güzel...

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için. Sizlere de sağlık ve güzellikler diliyorum. İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
  5. Evde Tek Başına dışında yılbaşında geçen pek film izlediğim söylenemez ama ben genelde animasyonları seviyorum, çocukluğun doğallıyla yoğrulmuş olduklarından gibi geliyor bana.
    Bloguma uğrayıp yorumlarınızla şenlendirmeniz dileğiyle...
    Sağlıklı ve mutlu yılar :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Kontrast.

    Teşekkürler Gülgün.

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun
    dinlenmek en iyisi.şimdiden mutlu,sağlıklı yıllar:)

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkürler Ebrulikedi, size de nice nice mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  9. geçmiş olsun inşallah yeni yıl gecesine kadar iyileşirsin...

    YanıtlaSil
  10. Sayın Begonvilli ev,
    Büyük geçmiş olsun,dilerim en kısa sürede şifa bulursunuz.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.