10 Aralık 2010 Cuma

Antalya Belediyesi'ne Mektup


Atatürk  Parkı,  kentimizin akciğeri  sayılabilecek  üç  beş  köşesinden  biridir  benim  için.  Sık  sık  sizinle  resimlerini  paylaşıyorum. Ancak  bu  güzel  doğa  harikası alanla  ilgili bazı sorunlar  yaşıyoruz. Bu  akşam  bir  arkadaşımın  üzüldüğü,  rahatsız  olduğu durumları  anlatan telefonu  üzerine, uzun  zamandır  gözlemlediğim benim  de çok  rahatsız  olduğum konuları belediyenin  ilgili  birimine  yazmaya  karar  verdim. Aşağıdaki  elektronik postayı  Antalya Belediyesi Şikayet Birimi'ne  gönderdim. Umarım yetkililerden gereken  ilgiyi  ve  çabayı  görürüz. Her  ne  kadar  belediye olabildiğince her  yere  yetişmeye  çalışsa  da aksamalar  olmaktadır. Bakalım  yanıt  gelecek mi? Dahası  sorunlarla  ilgilenilecek  mi? Göreceğiz.
Antalya'da  yaşayan okurlarımdan  ve  blog  yazarı  arkadaşlarımdan,  benzer  maillerin belediyeye gönderilmesi  konusunda  destek  bekliyorum. 
http://ebelediye.antalya.bel.tr/webportal/index.php?wwsayfa=47

Sayın Yetkililer
Antalyalı  olarak yaşadığımız  kentin  değerini  bilen ve  korumaya  çalışan bir emekliyim.
Ancak her  sabah ve akşam  üzerleri yürüyüş  yaptığım   doğa harikası Atatürk Parkı'nda tanık  olduğum üzücü  durumlar  ve izlenimler son  derece  rahatsız  edici boyutlardadır. Kısaca  özetleyecek  olursak;
1) Park  genel  olarak  bakımsız  ve  pis  bir  görüntü içindedir.
2) Sabahın  erken  saatlerinden  itibaren okuldan  kaçan  kız  ve  erkek  öğrencilerin, o  saatlerde  bile  alkol,  sigara tükettiğini görüp emekli  bir  öğretmen  olarak büyük  üzüntü  duymaktayım. Bu  öğrencileri  her  sabah parkın  çeşitli  bölümlerinde  görmek  olası.
3) Oldukça geniş  olan parkımızda sokak  hayvanları  ile  ilgilenmemiz  için  uygun ortam  ve yerler   bulunmamaktadır. Örneğin  Alanya  Belediyesi'nin bir  uygulaması olan   su  ve mama  bulabilecekleri yerler, köpek  gezdirenler  için poşet  ve  çöp  kutusu köşeleri  oluşturulabilir.
Ne  yazık  ki  biz  toplum  olarak  sık  sık  uyarılma  gereksinimi  duyan  insanlarız. Çevreyi  temiz  tutma  ile   ilgili  uyarı  yazıları  dikkat  çekici  olabilir.  Köpeği  olan  biri  olarak, her  köpek  sahibinin  çevre temizliği  konusunda  aynı  duyarlılığı göstermediğini  görüyor  ve  son  derece  rahatsız  oluyorum. Çünkü  benim  gibi  bu  konuya  önem  veren  ve  poşet  taşıyan   köpek  sahipleri  de potansiyel  çevre  kirletici  olarak  algılanıyoruz. Lütfen  bu  konuda  etkili  önlemler  alınsın.
4) Parkın  batı  ucundaki eski  Paşa Çadırı  adlı  kafenin, oradan  ayrılması  ile oradaki  kuğular,  ördekler  sahipsiz  kalmış  durumdalar. Aç  kaldıkları  gibi, ne  yazık  ki  aç  sokak  köpekleri  tarafından  parçalanılarak  telef  olmaktalar.  Güvenlik  görevlileri  bu  konuda  yetersiz  kalmaktadırlar.  Park  yönetim  birimi  de, sorunun sokak  köpeklerinin  toplanması  hatta  itlafı  ile  çözüleceğini söylüyorlarmış. ( Bu, hayvan sever  bir  arkadaşın  bana  söylediği)  Oysa o  park,  insanların  ve  hayvanların  parkı. Çözüm  asla  bu  yöntemle  olamaz,  ördek  ve  kuğuların  bakımı  ve  korunması sağlanmalıdır.
5) Konyaaltı  Caddesi'nin güney  kaldırımlarında  yani  parkın  bitişiğindeki   banklarda  çok  sayıda evsiz  gecelemekte,  battaniyeleri ile sabahın   yedibuçuk sekizine  dek uyumaktadırlar.  Bu  insanların durumları  yeterince  üzücü  ve  kaygı  verici  ancak  bir  de  çevreye  verdikleri  zarar  söz  konusu.  Çünkü, içki şişeleri,  izmaritler  ve pet  şişeler  dolusu idrar bulundukları  yerlerde  görülmektedir.
Tüm  bu  sorunların  çözümü  için gerekli önlemlerin  alınmasını  saygı  ile  arz  ediyorum.

9 yorum:

  1. offf offf ben de mail atarım hatta yazı yazar fax çekerim..biliyor musunuz her sabah 6 gibi uyanmamıza rağmen kahvaltıya ya da yürüyüşe bile gitmekte çekiniyoruz Ata'yla bu sabah saatlerindeki olumsuzluklar yüzünden..umarım bir çare bulunur bu durumalara..siz de bilirsiniz Bahçelievler nezihliği ile bilinir Antalya'da..ama ne hale getirildi :((zaten şu öğrencilerin davranışları ayrı bir konu..bence bir güvenlik ya da polis memuru olmalı..ama tabii sadece bence :((

    YanıtlaSil
  2. çok haklısınız.bende antalya da yaşıyorum.bu olumsuzluklar beni de üzüyor.iyi yapmışsınız.ağzınıza sağlık

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Öznur, biz vatandaş olarak derdimizi anlatırsak mutlaka çözüm arayışı için çaba göstereceklerdir. Ben oradaki işletmeleri de suçluyorum. Çevreye karşı çok ilgisizler, sadece para kazanma derdine düşmüşler. Rahatsız olduğumuz konuları dile getirmeliyiz.

    YanıtlaSil
  4. Mutlaka üzüyordur. Duyarlı her insanı üzer. Amacımız belediyeye yardımcı olabilmek ve daha huzurlu, daha güzel bir ortama kavuşabilmek. Bu güzel kent hepimizin. Sorunlarımızı dile getirirken yapıcı olmalıyız. Bunu birlikte daha kolay başarabiliriz.

    YanıtlaSil
  5. Sorunu gayet güzel ifade etmişsin.İnşallah ses gelir.Gelirse paylaş.Merak ettim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Biz de hep tatillerde en güzel yerlerini görüp gidiyoruz, bunlardan haberimiz bile olmuyor, sonuna kadar sizi destekliyorum!

    YanıtlaSil
  7. Üzüldüm.Antalya'yı denizle barıştıran köşelerden biridir orası. Her gidişimde mutlaka giderim. Umarım ses getirir çabalarınız.

    YanıtlaSil
  8. kemer deki parkların hali de aynı ..bire bir şikayetçi bile olsan ilgilenen yok ...umarım sizin mektubunuza karşı duyarlı davranan ilgililer olur ...şimdiki büyükşehir belediyesi kendi siyasi gelecekleri açısından daha duyarlı ve farklı olduğunu göstermek zorunda ..

    YanıtlaSil
  9. Sanırım bu sıkıntılar sadece Antalya'ya özgü değil. Mailiniz bizlere de yol gösterici nitelikte.

    YanıtlaSil

Beğeni ve görüşleriniz benim için çok değerli. Yürekten teşekkürler.